Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Δεν προσλαμβάνονται γιατροί - Απελευθερώνεται το ωράριο των φαρμακείων

Νοσηλευτές και όχι γιατροί θα προσλαμβάνονται - όταν, φυσικά, γίνονται προσλήψεις - στα δημόσια νοσοκομεία. Αυτό είπε χθες Τετάρτη σε συνέντευξη τύπου ο υπουργός Υγείας, Αν. Λοβέρδος, υπογραμμίζοντας ότι "σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΟΣΑ, η Ελλάδα εμφανίζει υπερδιπλάσιο αριθμό γιατρών σε σχέση με τις άλλες χώρες- μέλη".

Κάνοντας λόγο για "πελατειακές σχέσεις επί σειρά ετών", ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι "το πρόβλημα του ΕΣΥ είναι οι δραματικές ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό και όχι σε γιατρούς", καθώς "για κάθε νοσηλευτική κλίνη αναλογεί ένας γιατρός, την ώρα που ένας νοσηλευτής καλείται να αντεπεξέλθει με 36 ασθενείς".
Εξ` άλλου, ο υπουργός Υγείας γνωστοποίησε ότι απελευθερώνεται από την 1η Νοεμβρίου το ωράριο των φαρμακείων και αφαιρούνται για ένα μήνα οι άδειες όσων κρατήσουν κλειστά τα φαρμακεία τους. Συγκεκριμένα, το 30% των φαρμακείων σε κάθε περιοχή θα παραμένει εναλλάξ ανοιχτά τα απογεύματα της Δευτέρας, της Τετάρτης και του Σαββάτου, ενώ σήμερα μένουν κλειστά.
Όλα αυτά αναμένεται να δημιουργήσουν νέες αντιδράσεις γιατρών και φαρμακοποιών. Θυμίζουμε ότι σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή απεργούν οι νοσοκομειακοί γιατροί, με τα νοσοκομεία να λειτουργούν μόνο για επείγοντα περιστατικά.

1 σχόλιο:

  1. Το οτι έχουμε πολλούς γιατρούς (συνολικά ιδιώτες και νοσοκομειακούς) σε σχέση με τον πληθυσμό είναι αλήθεια.Ο ΟΟΣΑ όμως αναφέρεται στο σύνολο των γιατρών σε σχέση με τον πληθυσμό.Βλέπετε πόσο εύκολο είναι να αποπροσανατολίζεις τον κόσμο;Ομως είδατε εσείς ποτέ να υπάρχει ένας γιατρός ανα κλίνη στα νοσοκομεία;Τι μπούρδες ξεστομίζει ο "πολύς" Λοβέρδος;Διαιρεί τις κλίνες των νοσοκομείων με όλους τους γιατρούς της χώρας υπολογίζοντας και τους ιδιώτες;Στη χώρα αυτή το μόνιμο πρόβλημα με τους υπουργούς είναι, οτι έχουν τόση αλαζονεία, που νομίζουν οτι ο λαός είναι βλάκας και διαστρεβλώνοντας την αλήθεια θα καταπίνει ό,τι του σερβίρουν.Και αφού έχουμε τόσους πολλούς γιατρούς,γιατί οι ιατρικές σχολές συνεχίζουν να δέχονται φοιτητές και να βγάζουν όλο και περισσότερους γιατρούς;Να σας πώ γιατί.Γιατί οι φοιτητές δεν προσμετρώνται στους ανέργους. Ετσι, κατ'ουσία,δεν ενδιαφέρει την κυβέρνηση ο υπερκορεσμός των επιστημόνων, αλλά τα νούμερα της ανεργίας.Το γνωρίζουν βέβαια πολύ καλά οτι και ο αυριανός επιστήμονας άνεργος θα είναι,αλλά η κυβερνητική θητεία είναι βραχρόχρονη και δεν τους νοιάζει τι θα γίνει το μέλλον αυτών των ανθρώπων που φάγανε τα νιάτα τους πάνω στα βιβλία. Για προσλήψεις γιατρών ούτε κουβέντα,για ειδικούς φρουρούς και πυροσβέστες όμως,...να φάν κι'οι κότες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.