Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Έντονη η καλοκαιρινή δραστηριότητα του Πολιτιστικού Συλλόγου Ρυζίων

Έντονη πολιτιστική δραστηριότητα και εξαιρετικές παραστάσεις παρουσίασε κατά διάρκεια του καλοκαιριού ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ρυζίων. Συγκεκριμένα:
-Την Τρίτη 26 Ιουλίου το χορευτικό συγκρότημα ενηλίκων έλαβε μέρος στις εκδηλώσεις που πραγματοποιηθήκαν στη Μεσιά και στη συνέχεια πρωτοστάτησε στις θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν το Δεκαπενταύγουστο στα Ρύζια.

Συγκεκριμένα το Σάββατο 13 Αυγούστου 2011 παρέα με την πανσέληνο οι καλλιτεχνικοί αστέρες των Ρυζίων Δημήτρης Δεμερτζής, Γιάννης Τσακιρίδης, Μαρία Παπά, Στέλλα Θεολόγου, Λάκης Δέλκος, Γιώργος Θεοχαρίδης, και η Βούλα Τσότσου, « το αηδόνι του Κιλκίς» όπως χαρακτηριστικά την αποκαλούν οι φίλοι της, τραγούδησαν με πολύ ταλέντο και μεράκι για το χωριό τους συνοδε΄ύομενοι από τον Περικλή Σωτηρόπουλο στα πλήκτρα, το Δημήτρη Κολιόζη στα Κρουστά, και τον Παναγιώτη Δονστίδη στον ήχο.
Η μεγάλη έκπληξη της βραδιάς ήταν η γνωστή Τουρκάλα τραγουδίστρια, Ντιλέκ, η οποία τίμησε με την παρουσία της την εκδήλωση, συνοδευόμενη από τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΚΙΣΔΕΡΒΕΝΤ» Στράτο Δαδάκη και με την αισθαντική της φωνή ερμήνευσε τούρκικα τραγούδια κατασυγκινώντας τους παρευρισκόμενους και ξεσηκώνοντάς τους με τους ανατολίτικους ρυθμούς.
Την Κυριακή 14 Αυγούστου 2011, παραμονή της μεγάλης Θεομητορικής γιορτής η χορωδία γυναικών έψαλε τα εγκώμια της Θεοτόκου και υνόδευσαν την περιφορά της Ιεράς Εικόνος.
Ακολούθησαν τα τέσσερα χορευτικά συγκροτήματα του συλλόγου, τα οποία χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς της Μακεδονίας, της Θράκης, της Μ. Ασίας και λαϊκούς χορούς. Όλα τα συγκροτήματα ήταν υπέροχα!
Οι χορευτές και η χοροδιδάσκαλος με απόλυτο συντονισμό και χορευτική εναρμόνιση, με ιδιαίτερη χάρη και δεξιότητα απέδωσαν άριστα το πρόγραμμα και απέσπασαν τα συγχαρητήρια όλων των παρευρισκομένων, του Δημάρχου Δήμου Παιονίας, του Αντιδημάρχου Δημοτικής Κοινότητας Αξιούπολης, Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων και της Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Ρυζίων, η οποία κάλυψε οικονομικά την ορχήστρα της βραδιάς.
Τη Δευτέρα 15 Αυγούστου έιχαν την τιμητική τους τα παιδιά. Με την εποπτεία και τη καθοδήγηση του συλλόγου και με έντονο το αίσθημα του «ευ αγωνίζεσθαι» έπαιξαν ατομικά και ομαδικά παιχνίδια, στα οποία συμμετείχαν όλα τα παιδιά που βρέθηκαν εκεί και ομολογουμένως ήταν πάρα πολλά. Στη συνέχεια τραγούδησαν και χόρεψαν σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο και κατέπληξαν το κοινό με το θάρρος και το ταλέντο τους.
Την Τρίτη 16 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε το «Γεύμα Αγάπης». Από το μεσημέρι μια ομάδα γυναικών, οι οποίες είναι άξιες συγχαρητηρίων, παρασκεύασαν σε καζάνια το κοκκινιστό κρέας με το πιλάφι και το βράδυ μετά τον Εσπερινό ο εφημέριος της ενορίας αφού ευλόγησε το φαγητό, το προσφέρανε στον κόσμο. Ακολούθησε γλέντι και έτσι ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του Δεκαπενταυγουστου.
Την Τρίτη 26 Αυγούστου το χορευτικό ενηλίκων έδωσε παράστση στις εκδηλώσεις Ευρωπού με χορούς της Μακεδονίας, ενώ την Παρασκευή 26 Αυγούστου συμμετείχε σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Δημοτική Κοινότητα Αξιούπολης.
Την Τρίτη 30 Αυγούστου το καταξιωμένο πια χορευτικό συγκρότημα έλαβε μέρος στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας προσκεκλημένο από το Λαογραφικό Όμιλο «Το Ρουμλούκι» σε μία άψογα οργανωμένη εκδήλωση.
Την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου έκανε εμφάνιση στο πανέμορφο ορεινό χωριό της Πέλλας, στον Αρχάγγελο, εισπράττοντας άριστες κριτικές και
Την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου θα λάβει μέρος στο «Αντάμωνα των Κισδερβενιωτών» που θα πραγματοποιηθεί στο Βαλτοτόπι.
Η Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. συγχαίρουν τη χοροδιδάσκαλο κα Μαίρη Συμεωνίδου και τους χορευτές για την αγάπη και το μεράκι που τους διακρίνουν για την παράδοση και εκφράζουν την απόλυτη ικανοποίησή τους για το έργο που επιτελούν. «Μπράβο σας, παιδιά! Πάντα τέτοια!»
Μετά, λοιπόν, την έντονη δίμηνη παρουσία του συλλόγου στα πολιτιστικά δρώμενα της ευρύτερης περιοχής είναι καιρός για λίγη ξεκούραση και αναψυχή στη Λίμνη Πλαστήρα, το Σαββατοκύριακο 24 & 25 Σεπτεμβρίου.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.