Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Στο "χορό" κι οι αστυνομικοί - "Φρούριο" το Σάββατο η ΔΕΘ

Μέχρι και αστυνομικοί προγραμματίζουν πορεία διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη, με την ευκαιρία των εγκαινίων της ΔΕΘ! Μόνο που αυτή θα γίνει αύριο Παρασκευή κι όχι το Σάββατο, όπως όλες οι άλλες. Βλέπετε, όσες φορές έχει γίνει πορεία αστυνομικών μαζί με άλλες, έχουν σημειωθεί συμπλοκές με αντιεξουσιαστές! Αστυνομικοί, πυροσβέστες, λιμενικοί και εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, λοιπόν, θα συγκεντρωθούν στο άγαλμα του Βενιζέλου στις 5.30 μμ και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία προς τις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ. Την ίδια μέρα, στις 8μμ, οι Αγανακτισμένοι διοργανώνουν συναυλία στον Λευκό Πύργο.
Το Σάββατο θα πραγματοποιηθούν πορείες με αφετηρία πέντε διαφορετικά σημεία:

Στην Πλατεία Αριστοτέλους με Φιλίππου στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο, στην Αριστοτέλους με Τσιμισκή θα συγκεντρωθεί το μπλοκ του ΠΑΜΕ, στην Καμάρα οι ακροαριστεροί, αντιεξουσιαστές και το συντονιστικό των φοιτητικών οργανώσεων, στη Ροτόντα οι ανένταχτοι, και στον Λευκό Πύργο οι Αγανακτισμένοι.
Επίσης, στις 6 μμ, οδηγοί ταξί από όλη την Ελλάδα θα συγκεντρωθούν στο Ιβανώφειο και θα πραγματοποιήσουν πεζή πορεία προς τη ΔΕΘ, ενώ την ίδια ώρα στο Κατσάνειο έχουν προγραμματίσει τη συγκέντρωσή τους οι φίλαθλοι του Ηρακλή, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την πτώση της ομάδας τους στη Β' Εθνική. Οι πορείες όλων των μπλοκ θα καταλήξουν στην κεντρική πύλη της ΔΕΘ, όπου θα βρεθούν αντιμέτωποι με τα ΜΑΤ, τις υδροφόρες, τους "τοίχους" κλπ.
Στο μεταξύ, φαίνεται πως οι ιθύνοντες έκριναν ότι οι 5.000 αστυνομικοί είναι λίγοι, γι` αυτό κι επιστρατεύονται 32 διμοιρίες από την Αθήνα, 16 από πόλεις της Βόρειας Ελλάδας και 16 από τη Θεσσαλονίκη. Έτσι, που ο αριθμός τους να ξεπεράσει τους 6.000, και πολλοί να κάνουν λόγο για παρουσία 10.000 αστυνομικών στη "συμπρωτεύουσα"!
Παρ` όλη αυτή την πρωτοφανή αστυνομική κινητοποίηση, οι διοικήσεις της ΓΣΕΕ και των Εργατοϋπαλληλικών Κέντρων της Β. Ελλάδας, σε κοινή συνέντευξη τύπου, απηύθυναν κάλεσμα στους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο, που διοργανώνουν τα συνδικάτα, «για να αναδείξουν τις δικές τους διεκδικητικές προτάσεις για την έξοδο της χώρας από τα δεσμά του μνημονίου, της κρίσης και της ύφεσης».


1 σχόλιο:

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.