Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Αφαίμαξη των εισοδημάτων και το 2012, με νέα θύελλα μέτρων!

Νέα αφαίμαξη εισοδημάτων, ύψους 8,5-10 δισ. ευρώ, με αυξήσεις φόρων και περικοπές μισθών, συντάξεων και κοινωνικών παροχών, μας επιφυλάσσει το 2012. Αυτό θα προβλέπεται στο νέο προϋπολογισμό, το προσχέδιο του οποίου θα εγκριθεί εντός των προσεχών ημερών, προκειμένου να κατατεθεί στη Βουλή στις αρχές Οκτωβρίου.
Πέραν των άλλων μέτρων που θ` αποφασιστεί να ληφθούν, μέσα στον επόμενο χρόνο θα εφαρμοστούν σίγουρα και τα εξής:
-Μείωση του αφορολόγητου ορίου εισοδήματος από 12.000 σε 8.000 ευρώ και επιβολή φόρου 10% σ` αυτό το κλιμάκιο εισοδήματος, με εξαίρεση τους νέους μέχρι 30 ετών και τους συνταξιούχους άνω των 65 ετών.
-Περικοπές στις εκπτώσεις δαπανών και στις φοροαπαλλαγές.
-Περικοπές στις φοροαπαλλαγές των νομικών προσώπων.
-Αύξηση του τέλους επιτηδεύματος από τα 300 στα 500 ευρώ για επιτηδευματίες με έδρα σε πόλεις άνω των 200.000 κατοίκων και στα 400 ευρώ για επιτηδευματίες με έδρα σε πόλεις μέχρι 200.000 κατοίκους, καθώς και επιβολή επιπλέον τέλους επιτηδεύματος 300 ευρώ στα υποκαταστήματα.
-Αύξηση στον φόρο ακίνητης περιουσίας μέσω της μείωσης του αφορολογήτου από τις 400.000 στις 200.000 ευρώ και της αύξησης του συντελεστή φορολόγησης των ακινήτων αξίας 200.000 έως 400.000 ευρώ.
-Αυξήσεις 10%-70% στις αντικειμενικές δαπάνες (τεκμήρια) διαβίωσης για κατοικίες, ΙΧ αυτοκίνητα, σκάφη αναψυχής και πισίνες.
-Σταδιακή κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ειδικού φόρου κατανάλωσης ο οποίος ισχύει για το πετρέλαιο θέρμανσης που παραλαμβάνουν τα φυσικά πρόσωπα και άμεση κατάργησή του για τις επιχειρήσεις από τον Οκτώβριο του 2011.
-Κατάργηση της επιπλέον έκπτωσης φόρου που συνδέεται με την αξία των προσκομιζόμενων αποδείξεων.
-Περικοπές στα εφάπαξ που δίνονται στους συνταξιούχους
-Μειώσεις στις βασικές συντάξεις του ΟΓΑ και στα κατώτερα όρια συντάξεων των άλλων ταμείων κοινωνικής ασφάλισης
-Μείωση των δαπανών για κοινωνικά επιδόματα
-Περικοπές στις δαπάνες υγείας και τις φαρμακευτικές δαπάνες
-Περικοπές στις επιχορηγήσεις προς την τοπική αυτοδιοίκηση
Ε, μετά απ` αυτά, δεν μένει παρά να ευχηθούμε "ευτυχές το 2012"!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.