Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Ζούμε με το φόβο της φτώχειας και της ανεργίας

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην περιφέρειά μας, δείχνει ότι οι κάτοικοι ζουν με το φόβο της φτώχειας και της ανεργίας. Πράγματι, πάνω από εννέα στους δέκα (ποσοστό 90,9%) πιστεύουν ότι ακόμη περισσότεροι άνθρωποι θα χάσουν τη δουλειά τους στο επόμενο διάστημα, και ότι είναι δύσκολο να βρεθεί θέση εργασίας στην περιοχή τους. Επίσης, το 81,9% πιστεύει ότι η φτώχεια θα αυξηθεί, και το 84% ότι είναι ήδη αυξημένη τον τελευταίο χρόνο. Εξ` άλλου, επτά στους δέκα θεωρούν ότι το κόστος ζωής είναι σήμερα αυξημένο σε σχέση με 12 μήνες πριν.
Τ` ανωτέρω προκύπτουν από την Έρευνα Καταναλωτικής Εμπιστοσύνης Κ. Μακεδονίας, που πραγματοποίησαν το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, απ` την οποία προκύπτει επίσης ότι το 76,9% θεωρεί ότι η προσωπική του οικονομική κατάσταση θα εξελιχθεί προς το χειρότερο ή προς το πολύ χειρότερο, ενώ το 16,1% προσδοκά ότι θα παραμείνει στάσιμη!
Αυτά, λοιπόν, πιστεύουμε και δεν έχουμε άδικο, αλλά το θέμα είναι τί κάνουμε...

1 σχόλιο:

  1. Σε μία φυσιολογική πραγματική οικονομία όταν το βιωτικό επίπεδο του κόσμου πέφτει, μειώνεται αντίστοιχα και το κόστος ζωής του.Εδώ, στην χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας,γίνεται το αντίθετο.Αυξήσεις ΦΠΑ που επιβαρύνουν προ'ι'όντα και υπηρεσίες,αυξήσεις άμμεσων και έμμεσων φόρων,μειώσεις αφορολογήτων ορίων και φοροαπαλλαγών,ειδικές φορολογίες(τα λέμε και χαράτσια) σε ελεύθερους επαγγελματίες που συνεχώς κλείνουν τα μαγαζιά τους,και ό,τι μπορείτε να φανταστείτε για να πνιγούμε στην ύφεση και να μην ορθοποδήσουμε ποτέ.Αυτή η κυβέρνηση που παίρνει αυτά τα παράλογα και ανάλγητα μέτρα και υπόγραψε με αντισυνταγματικό τρόπο τα μνημόνια χωρίς όρους,έβαλε την θηλειά στο λαιμό των πολιτών και συγχρόνως μας λέει οτι το κάνει για το καλό μας.Εύχομαι βαθιά,έστω και αφελώς,νά'ρθει μιά μέρα όπου αυτοί που υπογράψανε την καταδίκη μας, να δικαστούν για εσχάτη προδοσία και να σαπίσουν στην φυλακή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.