Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Μία από τα ίδια για τον Δημο Παιονίας

Γράφει ο Βασίλειος Ζησάκος, 
της Ανεξάρτητης Κίνησης Νέων Ιδεών
Το χρονικό διάστημα των εννέα μηνών που πέρασε από την ανάληψη της Διοίκησης του νέου Δήμου από την τωρινή Δημοτική αρχή θεωρούμε ότι ήταν ικανό για την οργάνωση και προσαρμογή του Δήμου και της Διοίκησης στην νέα αυτοδιοικητική μορφή. Παρακολουθούσαμε με αγωνία αυτή την κυοφορία, μαζί με τα προβλήματα που φέρνουν οι τόσο μεγάλες αλλαγές στον νέο Καλλικρατικό Δήμο, καθώς και η οικονομική πραγματικότητα που ταλανίζει το σύνολο της Ελληνικής Κοινωνίας. Είδαμε με κατανόηση και διάθεση συνεργασίας όλα τα προβλήματα που μοιραία προκύπτουν, ελπίζοντας ότι θα προκύψει μια διοίκηση που έχει μάθει από τα λάθη των προηγούμενων, καθώς και από τον ολισθηρό δρόμο που ακολουθούσε η χώρα με την ανοχή των περισσοτέρων από εμάς.

Με λύπη διαπιστώνουμε ωστόσο, ότι μετά από αυτό το χρονικό διάστημα το αποτέλεσμα είναι «μια από τα ίδια». Η νοοτροπία δυστυχώς δεν άλλαξε και οι πρακτικές του παρελθόντος εφαρμόζονται πάλι, οδηγώντας μας ξανά σε αδιέξοδο.
Ως πρόσφατο παράδειγμα αναφέρουμε την σχέση του Δήμου με την εταιρεία Colibri A.E. Για όσους δεν γνωρίζουν το ιστορικό να αναφέρουμε ότι η εταιρεία αυτή είχε αναλάβει μέρος από τον προεκλογικού αγώνα του Δημάρχου. Μετά την ανάληψη της διοίκησης από τον Δήμαρχο η εταιρεία αυτή εμφανίστηκε σχεδόν σε κάθε προωθητική ενέργεια του δήμου (έντυπα, αφίσες, περιοδικό κ.α.). Τελευταία στην οικονομική επιτροπή (στην οποία συμμετέχουμε και κατέχουμε την αντιπροεδρία με την υποστήριξη του Δημάρχου και τη συνεχή προτροπή του να ελέγχουμε τα πάντα) εμφανίστηκε ένα τιμολόγιο της Colibri ύψους 9.000€ (7.300€+ΦΠΑ) που αφορά στη δημιουργία Ιστοσελίδας του Δήμου ( HYPERLINK "http://www.municipalityofpaionia.gr" \o "blocked::http://www.municipalityofpaionia.gr/" www.municipalityofpaionia.gr). Παρόλες τις αντιδράσεις μας για το ύψος του ποσού και επειδή για "μικροποσά" μέχρι 12.000€ δεν απαιτείται δημοπρασία, το έργο ανατέθηκε και υλοποιήθηκε από την παραπάνω εταιρεία. Δηλαδή, για μια ιστοσελίδα των 2.000€ (π.χ. HYPERLINK "http://www.citechicago.com/" \t "_blank" www.citechicago.com, HYPERLINK "http://www.globewilliams.com/" \t "_blank" www.globewilliams.com, HYPERLINK "http://www.ellinoagliki.edu.gr/" \t "_blank" www.ellinoagliki.edu.gr) δαπανήθηκαν 9.000€. Φυσικά όλα έγιναν ‘νόμιμα’ και ‘τυπικά’, όπως πάντα γινόταν και όπως δυστυχώς συνεχίζεται μέχρι και σήμερα να γίνεται Δεν μπορούμε άλλο να παρατηρούμε γύρω μας αυτή την νοοτροπία! Καθώς η όλη διαδικασία είναι ‘νόμιμη’, θεωρούμε υποχρέωσή μας να σας ενημερώσουμε για τα τεκταινόμενα. Όταν ο Δήμαρχος διαλαλεί παντού ότι δεν υπάρχουν χρήματα, όταν σε πολλούς συλλόγους δεν μπορεί ο Δήμος να δώσει ούτε 500€, όταν βιώσαμε την υποβάθμιση στα πολιτιστικά δρώμενα σε όλες τις περιοχές του Δήμου μας, έχουμε την πολυτέλεια να κάνουμε ιστοσελίδα των 9.000€ για λόγους «ποιότητας», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Δήμαρχος; Στην καλύτερη περίπτωση, μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε ως σπατάλη.
Επιτέλους, αλλάξτε νοοτροπία, δείτε που οδηγηθήκαμε από τέτοιες πρακτικές και μάθετε από τα λάθη! Η κοινωνία σας επέλεξε ως Δήμαρχο με την ελπίδα ότι θα φύγουμε από την πεπατημένη. Αφυπνιστείτε και αλλάξτε ρότα, ακούστε την κοινωνία που ελπίζει ακόμα σε εσάς. Εμείς θα είμαστε πάντα εδώ, στο θεσμικό μας ρόλο, που είναι ο έλεγχος της εξουσίας. Όπου νομίζουμε ότι χρειάζεται η παρέμβασή μας, θα μας βρίσκετε απέναντί σας, εναλλακτικά θα μας βρίσκετε δίπλα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.