Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Μεγάλη η πτώση του τζίρου στις εκπτώσεις!

Μειωμένη κατά το 1/3 περίπου, σε σχέση με πέρσι, είναι η κίνηση στις αγορές του νομού μας, κατά τη τρέχουσα περίοδο των εκπτώσεων. Αυτό προκύπτει, τόσο απ` τα πρώτα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι εμπορικοί μας σύλλογοι, όσο κι από έρευνα που πραγματοποίησε η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ).

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, το 80% των εμπόρων δηλώνουν πτώση του τζίρου το διάστημα 15 Ιουλίου - 10 Αυγούστου, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, ενώ το υπόλοιπο 20% ότι η αγοραστική κίνηση κυμάνθηκε στα ίδια επίπεδα. Κι αυτό, παρά το γεγονός ότι τα ποσοστά των εκπτώσεων ήταν χαμηλότερα κατά 15% φέτος. Η μεγαλύτερη πτώση τζίρου παρουσιάζεται στα είδη ένδυσης - υπόδησης κι ακολουθούν τα είδη οικιακού εξοπλισμού.
Η πτώση παρατηρήθηκε παρά το γεγονός ότι η περίοδος των εκπτώσεων ξεκίνησε εντυπωσιακά και ενθαρρυντικά. Ωστόσο, η έλλειψη ρευστότητας κι ο φόβος των καταναλωτών για το εγγύς μέλλον, περιόρισαν γρήγορα την αγοραστική κίνηση.
Η αρνητική εικόνα απ` τις αγορές μας αυτήν την περίοδο δημιουργεί νέες έντονες ανησυχίες στον εμπορικό κόσμο του Κιλκίς για το επόμενο χρονικό διάστημα μέχρι τις γιορτές των Χριστουγέννων, αφού όλοι πιστεύουν ότι αυτοί οι τέσσερις μήνες που μεσολαβούν ως τότε, θα είναι απ` τους δυσκολότερους που έχουν ζήσει ποτέ οι αγορές μας. Μέχρι τους επόμενους, ακόμα δυσκολότερους!

1 σχόλιο:

  1. ΑΝ ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΕ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΧ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΤΖΙΡΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ...ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΛΙΓΟ ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ ΑΥΤΟ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.