Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Βρέθηκε στην Περιφέρειά μας μικροοργανισμός E.coli σε βόειο κρέας

Βοδινό κρέας με τον μικροοργανισμό E.coli διοχετεύτηκε στη λιανική πώληση, στην Περιφέρειά μας. Ωστόσο, απ` την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση ανακοινώθηκε ότι δεν παρατηρήθηκε κανένα κρούσμα στους καταναλωτές. 
Προχθές Τετάρτη 13 Ιουλίου, η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας ενημερώθηκε μέσω του ΕΦΕΤ για τη διακίνηση στην ελληνική αγορά βόειου κρέατος προέλευσης Γαλλίας, στο οποίο ανευρέθηκε ο μικροοργανισμός E.coli και προερχόταν από σφαγείο της Γαλλίας.

Με εντολή του αντιπεριφερειάρχη  Δημ. Ευθυμιάδη, κτηνίατροι της Περιφέρειας διενήργησαν έλεγχο στις επιχειρήσεις που είχαν εισάγει τις συγκεκριμένες παρτίδες βόειου κρέατος.
Στην πρώτη επιχείρηση τεμαχισμού και μεταποίησης κρέατος βρέθηκε όλη η ποσότητα των 42,8 κιλών που είχε εισαχθεί, η οποία δεσμεύτηκε και καταστράφηκε με αποτέφρωση χθες Πέμπτη.
Στη δεύτερη επιχείρηση τεμαχισμού και εμπορίας νωπού κρέατος είχαν εισαχθεί 173,8 κιλά στις 16 Ιουνίου, τα οποία διατέθηκαν στη λιανική πώληση στις 20 Ιουνίου, οπότε και καταναλώθηκαν.
Η Περιφέρεια τονίζει, ωστόσο, ότι σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων δεν παρατηρήθηκε κανένα κρούσμα στους καταναλωτές, που να συνδέεται με τον συγκεκριμένο μικροοργανισμό. κατά το τελευταίο διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.