Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Μπορούν να ψηφίσουν όσα μνημόνια γουστάρουν!

Η τελευταία δημοσκόπηση, που διενήργησε η Public Issue για την «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» και τον «ΣΚΑΪ», φέρνει τη ΝΔ πρώτη με ποσοστό 32,5%, έναντι 26,5% του ΠΑΣΟΚ. Τρίτο κόμμα, με 11,5% παραμένει το ΚΚΕ, ενώ σημαντική άνοδο παρουσιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, που βρίσκεται στην τέταρτη θέση με 9%, ξεπερνώντας τον ΛΑΟΣ του 7,5%. Ποσοστό εισόδου στη Βουλή συγκεντρώνουν και οι Οικολόγοι με 3,5%.
Το ερώτημα, βέβαια, είναι, πώς τα δυο "κόμματα εξουσίας" συγκεντρώνουν μαζί 59%. Δηλαδή, πώς 6 στους 10 Έλληνες δηλώνουν ακόμα και σήμερα ότι αν γίνονταν εκλογές θα ψήφιζαν ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ.
Ε, μετά απ` αυτό δικαιούνται να ψηφίσουν όσα μνημόνια και μεσοπρόθεσμα θέλουν!

2 σχόλια:

  1. Με τέτοια μυαλά που κουβαλάμε τα θέλει ο κώλος μας.Ομως από μιά πιό ψύχραιμη σκοπιά αν δούμε πως σκέπτεται η πλειοψηφία των Ελλήνων, θα διαπιστώσουμε τα εξής 'ωραία'.Ενα κομμάτι σκέπτεται και λειτουργεί, όπως οι οπαδοί των ποδοσφαιρικών ομάδων.'Ο,τι και να γίνει, αυτοί εκεί στο χαβά τους και στην πόρωση.'Ελιά και Βασιλιά' έλεγαν παλιά.Ενα δεύτερο κομμάτι σκέφτονται πως μόνο μέσα απο τον δικομματισμό θα κάνουν την δουλίτσα τους και την λαμογιά τους.Ενα τρίτο κομμάτι ακολουθούν τα 'πιστεύω'της οικογένειάς τους, κάτι σαν κληρονομική αρρώστια.Είναι και ένα τέταρτο κομμάτι, οι ηλίθιοι, που δεν καταλαβαίνουν ποιό είναι μαύρο και ποιό άσπρο.Και απο τέτοιους έχουν μαζέψει πολλούς τα δύο κόμματα εξουσίας.Πιστεύω, αγαπητοί μου συμπολίτες, για ν'αλλάξει η παραπάνω νοοτροπία χρειάζεται εσωτερική καλλιέργεια και πολιτισμός του καθενός, που δεν την παρέχει ούτε το σχολείο, ούτε η οικογένεια,δυστυχώς.Γιατί; Γιατί έτσι συμφέρει σ'αυτούς που κατέχουν εξουσία.Τα 'ανοιχτά' μυαλά είναι ο εχθρός τους και τα 'στενά' ο φίλος τους.Για δεκαετίες μας παρείχαν στείρα μόρφωση στο σχολείο και κατέπνιγαν έτσι την κριτική σκέψη.Μας κατεύθυναν όπως τους
    βόλευε για να μας ελέγχουν την συνείδηση.Πρώτα πρέπει να απαλλαγούμε απο τις εμμονές μας ως άτομα, για να μπορέσουμε να δούμε πραγματικά το συλλογικό καλό και να επιλέγουμε όχι ώς αγγέλη, αλλά ως συνειδητοποιημένοι άνθρωποι αυτούς που πρέπει να μας εκπροσωπούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αναστάσιος Κοκοβίδης16 Ιουλίου 2011 στις 2:16 π.μ.

    Πολύ ωραία πράγματι η τοποθέτηση του ανώνυμου ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ μας λέει ότι τέτοιοι που είμαστε τέτοιοι πολιτικοί μας αξίζουν και ότι για να αλλάξει το status quo της πολιτικής σκηνής πρέπει να αλλάξουμε πρώτα εμείς… Συμφωνούμαι μαζί του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.