Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Η Γουμένισσα υποβαθμίζεται

Γράφει η Σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας, ΜΑΡΙΑ ΠΑΥΛΙΔΟΥ 
Eχει ήδη περάσει αρκετός καιρός και τα σκουπίδια κατά μήκος του στρατιωτικού δρόμου παραμένουν και μάλιστα αυξάνονται – παρά τις υποσχέσεις του αντιδημάρχου καθαριότητας κ.Καραθόδωρου και του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας κ. Αλίρη,ότι θα καθαρίσει το τοπίο και θα τοποθετηθούν απαγορευτικές πινακίδες – ακόμα δεν έχει γίνει τίποτα. Αν και μετά την προηγούμενη διαμαρτυρία μου άρχισε το συμμάζεμα του παλιού σκουπιδότοπου, αυτό δεν ολοκληρώθηκε, οπότε είμαι υποχρεωμένη να επανέλθω και να διαμαρτυρηθώ έντονα.

Η Παιονία έγινε δήμος ΔΥΟ ταχυτήτων. Λειτουργεί επιλεκτικά τόσο στην καθαριότητα των δημοτικών διαμερισμάτων ,όσο και στην πολιτιστική ζωή των κατοίκων και γενικά στην κοινωνία της Γουμένισσας.Η παρακμή της πόλης μας καθημερινά γίνεται εμφανής.Τα σκουπίδια κατακλύζουν τον δρόμο προς Πεντάλοφο και η εικόνα στη θέση Δύο Ποτάμια δεν είναι η καλύτερη.Οι κάδοι εξαφανίζονται από τις γειτονιές και δεν αντικαθίστανται.Υπάρχουν όμως στα πιο κεντρικά σημεία της πόλης μας (πεζόδρομος,πάρκινγ,κλπ) προσβάλλοντας την αισθητική της.
Η Εθνική Τράπεζα μας έχει αποχαιρετίσει από αρκετό καιρό,με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των κατοίκων.
Το κατάστημα του ΙΚΑ φεύγει και αυτό ,η ΔΥΟ μας καταργείται και ποιος ξέρει τι άλλες δυσάρεστες εξελίξεις μας περιμένουν ακόμα.
Καμμιά προβολή της πανέμορφης τοποθεσίας του Παικου Δύο Ποτάμια.
Η πισίνα έχει εγκαταλειφθεί πλήρως από καιρό,Η πινακίδα ΚΟΥΤΑ ΚΙ ΕΣΥ όμως έμεινε να θυμίζει τις προθέσεις για ανάπτυξη που δεν δικαιώθηκαν.
Το συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας υπολειτουργεί και είναι χωρίς ουσιαστική λειτουργία.Ο Πρόεδρος αποφασίζει και προτείνει τα πάντα.Οι σύμβουλοι έχουν λόγω μόνο αν είναι αναγκαίο και εντελώς αναπόφευκτο να υπογράψουν για καμμιά άδεια λειτουργίας καταστήματπς,να συναινούν για την κατάληψη των πεζοδρομίων από τα τραπεζοκαθίσματα των καταστημάτων,Δεν έχουν καμμία συμμετοχή πουθενά,ούτε σχεδόν προσκαλούνται .Ούτε ζητήθηκε ποτέ η άποψή τους ή η πρότασή τους για την οργάνωση των φετινών ΘΕΟΤΟΚΙΩΝ,ούτε κάν προσκλήθηκαν στη συνάντηση των φορέων της πόλης για την διοσγάνωσή τους.
Τελικά όλα τα αποφασίζει ο αντιδήμαρχος της Γουμένισσας,ο αντιδήμαρχος επί των πολιτιστικών και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας.
Κι αφού αποφασίσουν για όλα, μας ενημερώνουν για τα τετελεσμένα γεγονότα.
Τέτοιου είδους νοοτροπίες μας παραπέμπουν σε άλλες εποχές.
κ. Δήμαρχε ,αυτά δεν τα καταγγέλουμε για να ‘ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΤΌΡΟ ‘ όπως με είπατε,αλλά θέλω ειλικρινά να εκφράσω την αγωνία μου για το μέλλον του τόπου μου ,το χάσιμο των συγκριτικών του πλεονεκτημάτων της περιοχής της Γουμένισσας ,ένα εκ των οποίων είναι το καθαρό φυσικό περιβάλλον, η υγεία των κατοίκων μας και φυσικά η προστασία του από καταστροφές και πυρκαγιές,
Διαμαρτύρομαι και καταγγέλλω στην κοινή γνώμη όλα τα παραπάνω και περιμένω την ευαισθητοποίηση των συνδημοτών μου ώστε όλοι μαζί να κινητοποιηθούμε και να απαιτήσουμε τις άμεσες λύσεις και ενέργειες από όλους τους υπεύθυνους.

Γουμένισσα 14-07-11

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.