Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Σημαντική αύξηση ποδηλάτων στο Κιλκίς

Σημαντική αύξηση στον αριθμό των ατόμων που επιλέγουν το ποδήλατο ως μέσο για τις καθημερινές μετακινήσεις τους, διαπιστώθηκε σε συνάντηση που είχε ο δήμαρχος Κιλκίς Β. Μπαλάσκας μετά από πρωτοβουλία του, με τους Φίλους Ποδηλάτου του νομού μας, το πρωί της Πέμπτης 7 Ιουλίου στο γραφείο του στο Δημαρχείο, προκειμένου να ενημερωθεί για αιτήματα και θέματα που τους αφορούν.
Κατά τη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν ο Πρόεδρος κ. Δημήτρης Ταλαμπίρης και μέλη του Συλλογου, καθώς και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Δημήτρης Τσαντάκης, διαπιστώθηκε και η ανάγκη αποσυμφόρησης της πόλης από το έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα. Και προς αυτήν την κατεύθυνση, όπως υπογράμμισε ο Δήμαρχος Κιλκίς κ. Μπαλάσκας, στις προθέσεις της δημοτικής αρχής είναι να προωθήσει και να ενθαρρύνει περαιτέρω τη χρήση του ποδηλάτου μέσα από τη δημιουργία υποδομών. Τη δεδομένη στιγμή όμως, όπως εξήγησε, προσανατολίζεται στην υλοποίηση μιας ήπιας παρέμβασης, αφενός λόγω οικονομικών συνθηκών, και αφετέρου λόγω της αναμονής ένταξης σε κάποιο χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα της σχετικής μελέτης που έχει συντάξει ο δήμος, και η οποία προβλέπει τη δημιουργία ολοκληρωμένου δικτύου ποδηλατοδρόμων εντός της πόλης. 
Από την πλευρά τους τα μέλη του Συλλόγου ζήτησαν από το Δήμαρχο, ως προσωρινή λύση τη δημιουργία ποδηλατοδρόμου με διαγράμμιση στην οδό της 21ης Ιουνίου, από την είσοδο της πόλης του Κιλκίς μέχρι το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς (πρώην Νομαρχία). Με τη σκέψη αυτή όπως την περιέγραψαν τα μέλη του Συλλόγου, η 21η Ιουνίου θα παραμείνει δρόμος διπλής κατεύθυνσης, με τη μόνη διαφορά ότι στη μία εκ των δύο λωρίδων κυκλοφορίας θα απαγορευτεί η στάθμευση για τα αυτοκίνητα, προκειμένου να χαρακτεί με διαγράμμιση ο πεζόδρομος στην άκρη του οδοστρώματος και να διαχωρίζεται έτσι από το υπόλοιπο ρεύμα κίνησης.
Η πρόταση αυτή όπως τόνισε ο κ. Μπαλάσκας θα μελετηθεί ως προς την δυνατότητα εφαρμογής της από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου και σε συνεργασία με την Τροχαία και τον Εμπορικό Σύλλογο.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της φιλικής πολιτικής προς το ποδήλατο που υιοθετεί ο Δήμος Κιλκίς, η Αντιδημαρχία Τεχνικών Έργων έχει προμηθευτεί τέσσερα πάρκιγκ (σταντ) ποδηλάτων πέντε θέσεων το καθένα, τα οποία όπως αποφασίστηκε στη συνάντηση, θα τοποθετηθούν σε κεντρικά σημεία της πόλης, όπως στο πεζοδρομημένο τμήμα της 25ης Μαρτίου, στο κτίριο του Δημαρχείου, στον Κήπο και στην Πλατεία Ειρήνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.