Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Διαμαρτυρία Ορειβατικού Γουμένισσας για "2 Πηγάδια" - Δεν συμμετέχει στα ΘΕΟΤΟΚΙΑ

Μετά από πρόσκληση του Δήμου Παιονίας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 5 Ιουλίου η συνάντηση των πολιτιστικών συλλόγων Γουμένισσας, με θέμα την διοργάνωση των φετινών "Θεοτοκίων". Στη συνάντηση ο ΟΣΠΕΓ ανακοίνωσε τη ΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ του στις εκδηλώσεις,  διαμαρτυρόμενος για "αδικαιολόγητη αδιαφορία και εγκατάλειψη που έχει δείξει συστηματικά η Διοίκηση της Τοπικής Κοινότητας της Γουμένισσας στην περιοχή ¨Δυο Ποτάμια¨.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο σύλλογος αναφέρονται και τα εξής:

"Δεν ήταν λίγες οι φορές όπου ο ΟΣΠΕΓ αφιέρωσε αρκετές ώρες δουλειάς στην προσπάθεια του να διατηρήσει τον Χώρο στο ποτάμι καθαρό και προστατευμένο.
Πρόσφατα μάλιστα στα πλαίσια της Ημέρας Περιβάλλοντος μαζί με την βοήθεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών του 2ου Δημοτικού Σχολείου της Γουμένισσας, καθαρίστηκε και πάλι ο χώρος από τα σκουπίδια, τα οποία μεταφέρθηκαν από τους μαθητές με τα χέρια μέχρι τον χώρο του σχολείου γιατί κάτω στο ποτάμι δεν υπήρχε κάδος ούτε για δείγμα..τουλάχιστον εδώ και έναν χρόνο σίγουρα!!!
Στην αγανάκτηση του λοιπόν ο ΟΣΠΕΓ για όλη αυτή την ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ αρνείται να στηρίξει της εκδηλώσεις της τοπικής Κοινότητας της Γουμένισσας και δεν θα συμμετέχει στα φετινά Θεοτόκια με την καθιερωμένη ποδηλατοδρομία τονίζοντας σαν ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ την πλήρη απουσία κάδων σε όλο τον χώρο αναψυχής της περιοχής ‘ Δυο Ποτάμια΄, όπως και την ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ παραμέληση καθαρισμού της πισίνας προς παραχώρηση χρήσης της στους κατοίκους της περιοχής!
Στο τέλος της τοποθέτησης του ο ΟΣΠΕΓ απέναντι στους εκπροσώπους των υπολοίπων συλλόγων και των τοπικών και δημοτικών συμβούλων, εμφάνισε ένα δείγμα ΚΑΔΩΝ που είχε μαζέψει την ίδια μέρα απο το ποτάμι της Γουμένισσας, το οποίο δεν ήταν άλλο, από μία απο τις πολλές, απλές σακούλες απορριμάτων.. η οποία ήταν καρφωμένη και ριμαγμένη σε ένα δέντρο,παρατημένη εκεί από την Πρωτομαγιά..μιας και η Τοπική Διοίκηση της Γουμένισσας θεώρησε ότι θα ήταν μια πρωτότυπα οικονομική λύση αντί για κάδους!
Δύο μήνες μετά λοιπόν,εμφανίσαμε αυτόν τον κάδο στην αίθουσα συνεδριάσεων του Τοπικού Συμβουλίου της Γουμένισσας, για να δείξουμε στους αρμοδίους, όλα όσα δεν έχουν κατέβει να δουν οι ίδιοι με τα μάτια τους στο ποτάμι της Γουμένισσας!
Με την απόφαση αποχής του ο ΟΣΠΕΓ περιμένει απο τους υπευθύνους να δείξουν πρέπουσα σοβαρότητα ώστε από τώρα και στο εξής να γίνουν οι σωστές ενέργειες για την διαφύλαξη της φυσικής ομορφιάς της περιοχής μας.
Τονίζουμε ακόμα, πως ο ένας κάδος που τοποθετήθηκε στο ποτάμι μετά από τη συνάντηση της Τρίτης 5/7, να μην είναι μόνο μια αφορμή ακόμα για ένα παιχνίδι εντυπώσεων, αλλά μια ειλικρινής προσπάθεια φροντίδας απο την μεριά του Δήμου και της Τοπικής Κοινότητας της Γουμένισσας, γιατί πολύ απλά αυτό που αξίζει στην Γουμένισσα και στους κατοίκους της είναι η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ σε καθημερινή βάση και όχι μόνο τα πανηγύρια δέκα μέρες τον χρόνο!
Ο ΟΣΠΕΓ έχει καταθέσει στο παρελθόν στον Δήμο σχετικές προτάσεις για την περιβαλλοντική προστασία του χώρου όπως, την προσθήκη περισσότερων μεγάλων κάδων, την τοποθέτηση μικρότερων κάδων, το ενδεχόμενο επιβολής προστίμων (διαφορετικών ανά περίπτωση και όγκο απορριμάτων) στους δημότες, οι οποίοι με αδιαφορία συμπεριφέρονται κατά τρόπο προσβλητικό στο περιβάλλον και στους συμπολίτες τους κ.α. Δηλώνουμε επίσης ανοιχτοί στον όποιο διάλογο και βοήθεια μας ζητηθεί για την καλύτερη αποκατάσταση και φροντίδα του χώρου."
Στο μεταξύ, η Ποδηλατοδρομία του ΟΣΠΕΓ θα διεξαχθεί κανονικά στα πλαίσια διοργάνωσης του Συλλόγου για το καλωσόρισμα της νέας σχολικής χρονιάς. Η ημερομηνία θα ανακοινωθεί μέσα στον Αύγουστο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.