Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Ερώτηση βουλευτών ΚΚΕ για το Νηπιαγωγείο Σ.Σ. Μουριών

Το Νηπιαγωγείο Μουριών
Σοβαρό κτιριακό πρόβλημα αντιμετωπίζει το 2θέσειο νηπιαγωγείο Σ.Σ. Μουριών, στο οποίο φοιτούν 34 νήπια, με αποτέλεσμα οι χώροι του όχι μόνο να μην είναι λειτουργικοί για την προσχολική αγωγή, αλλά και επικίνδυνοι. Αυτό αναφέρουν οι βουλευτές του ΚΚΕ, Σ. Καλαντίδου, Γ. Ζιώγας και Θ. Ιγνατιάδης, σ` ερώτησή τους που κατάθεσαν στη Βουλή.
Οι τρείς βουλευτές προσθέτουν επίσης ότι:
"Το κτίριο του νηπιαγωγείου είναι χτισμένο από την δεκαετία του ’60, διαθέτει δύο αίθουσες παρακείμενες και μόνο μια τουαλέτα για τα δύο τμήματα, η οποία έρχεται και αυτή σε συνέχεια με τις δύο αίθουσες, εγείροντας θέματα υγιεινής για τα νήπια και τους νηπιαγωγούς. Επιπλέον σοβαρά προβλήματα υπάρχουν λόγω της παλαιότητας του κτιρίου, όπως αυτό της έντονης υγρασίας, σε περίπτωση βροχής δε η στέγη στάζει, με αποτέλεσμα να χρησιμοποιούνται κουβάδες για την περισυλλογή του νερού. Επίσης στο κτίριο δεν υπάρχει θέρμανση, παρόλο που έχουν αγοραστεί και τοποθετηθεί ηλεκτρικά σώματα, από τους γονείς, που όμως δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν επειδή το ρεύμα δεν είναι τριφασικό.
Το νηπιαγωγείο δεν λειτουργεί ως ολοήμερο, γιατί όσο μεγαλύτερος είναι ο χρόνος παραμονής των παιδιών στην τάξη, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος ασθενείας, ιδιαίτερα το χειμώνα. Οι γονείς επιθυμούν το ολοήμερο και έχουν παραπονεθεί επανειλημμένως για την κατάσταση αυτή και παρόλο που υπήρξαν υποσχέσεις για δημιουργία νέου νηπιαγωγείου, δεν έχει πραγματοποιηθεί τίποτα μέχρι και σήμερα.
Η κατάσταση αυτή που επικρατεί στο νηπιαγωγείο Σ.Σ. Μουριών, η ακαταλληλότητα και η ανεπάρκεια του είναι χαρακτηριστικό αποτέλεσμα της χρόνιας πολιτικής υποχρηματοδότησης και υποβάθμισης της δημόσιας παιδείας που διαχρονικά ακολουθούν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Ευθύνη όμως έχει και η τοπική διοίκηση, η οποία γνωρίζει το πρόβλημα όλα αυτά τα χρόνια και παρά το γεγονός ότι υπάρχει έκθεση από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου για τις απαραίτητες επιδιορθώσεις που πρέπει να γίνουν, δεν έχει διεκδικήσει πόρους για την επισκευή και την αντιμετώπιση των άμεσων προβλημάτων του υπάρχοντος κτιρίου και για την ανέγερση νέου κτιρίου αντίστοιχο των αναγκών, από τον κρατικό προϋπολογισμό.
ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση ώστε άμεσα να ανεγερθεί νέο νηπιαγωγείο με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, που να καλύπτει τις ανάγκες και τι μέτρα θα λάβει ώστε άμεσα να βρεθεί κατάλληλος χώρος για την στέγαση του νηπιαγωγείου, προκειμένου με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς να μην υπάρχουν παρόμοια προβλήματα που καθιστούν το κτίριο ακατάλληλο."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.