Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Στα ζόρια οι ασθενείς ασφαλισμένοι από Σεπτέμβρη

Απ` τον ερχόμενο Σεπτέμβρη μειώνονται οι υπηρεσίες που παρέχονται σε ασθενείς ασφαλισμένους σε ΙΚΑ, ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ), ΟΠΑΔ (Δημόσιο) και ΟΓΑ, ενώ ταυτόχρονα αυξάνεται η συμμετοχή τους στα έξοδα. Αυτό θα φέρει η ενοποίηση των ως άνω οργανισμών στον ΕΘΝΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΕΟΠΥΥ). Παράλληλα θα έχουμε πολύ λιγότερους συνεργαζόμενους γιατρούς, με απομακρύνσεις σημαντικού αριθμού συμβασιούχων.

Στον νέο φορέα θ` απασχοληθούν μόνο 20.000 γιατροί, αντί για 36.000, όπως αρχικά είχε εκτιμήσει το Υπουργείο Υγείας. Οι υπόλοιποι ιδιώτες γιατροί θα μπορούν απλώς να συνταγογραφούν φάρμακα και οι επισκέψεις σε αυτούς θα πληρώνονται από τους ίδιους τους ασθενείς.
Όμως, σημαντική επιβάρυνση προβλέπεται για τους ασθενείς κι απ` τις διαγνωστικές και εργαστηριακές εξετάσεις, αφού από τις αρχές του επόμενου μήνα θα απαιτείται θεώρηση για όσες εξετάσεις θα κοστίζουν πάνω από 50 ευρώ. Το ίδιο θα ισχύει και για τα φάρμακα, για κάθε συνταγή άνω των 150 ευρώ.
Τέλος, με τον ΕΟΠΥΥ, το μέλλον μοιάζει δυσοίωνο και για τους συμβασιούχους διοικητικούς υπαλλήλους που σήμερα εργάζονται στα ταμεία, αφού είναι πολύ πιθανό να απομακρυνθούν. Για τους υπόλοιπους, όσοι  δεν μεταφερθούν στον νέο φορέα, θα παραμείνουν στις υπηρεσίες των ταμείων και μπορεί να αλλάξουν αντικείμενο εργασίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.