Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

"Κολλάει" το ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ για Δικαστικό

Συνάντηση με στελέχη της Υπηρεσίας Αξιοποίησης-Μετεγκατάστασης Στρατοπέδων (ΥΑΜΣ) του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας είχε μετά από πρωτοβουλία του στο γραφείο του στο Δημαρχείο ο Δήμαρχος Κιλκίς κ. Ευάγγελος Μπαλάσκας, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της αξιοποίησης των στρατοπέδων “Καραγιαννοπούλου” και “Δογάνη” και ειδικότερα της παραχώρησης του πρώτου στο Δήμο Κιλκίς, τόσο για κοινωφελείς σκοπούς όσο και για την ανέγερση Δικαστικού Μεγάρου.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μεταξύ άλλων με τη συμμετοχή του Προϊσταμένου της ΥΑΜΣ κ. Εμμανουήλ Κρασανάκη, του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Κιλκίς κ. Δημήτρη Τσαντάκη και της Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς κ. Ευρώπης Αρτόγλου, ο κ. Μπαλάσκας τόνισε στα στελέχη της ΥΑΜΣ ότι το θέμα είναι πολύ σοβαρό, καθώς αφορά όχι μόνο το σύνολο της τοπικής κοινωνίας αλλά και το επίπεδο λειτουργίας της Δικαιοσύνης σε επίπεδο νομού, και γι΄αυτό δεν επιδέχεται περαιτέρω καθυστέρησης.
Ως γνωστόν η αξιοποίηση των δύο στρατοπέδων “Καραγιαννοπούλου” και “Δογάνη” λογίζεται ως ενιαία περίπτωση, καθώς βάσει της συμφωνίας που είχε συνάψει η προηγούμενη δημοτική αρχή με το Στρατό, το “Καραγιαννοπούλου” θα παραχωρείτο στο Δήμο, ενώ το “Δογάνη” θα παρέμενε στην ιδιοκτησία του Τ.ΕΘ.Α., αφού πρώτα ολοκληρωνόταν η μελέτη πολεοδόμησής του με δαπάνη του Δήμου Κιλκίς.
Σε ότι αφορά στην πρώτη περίπτωση, ο Δήμος ζητά την παραχώρηση κατά κυριότητα της έκτασης των 8 στρεμμάτων του πολεοδομημένου Στρατοπέδου “Καραγιαννοπούλου”, προκειμένου σε τμήμα του να ανεγερθεί από το ΤΑΧΔΙΚ το νέο Δικαστικό Μέγαρο.
Αντίστοιχα, σε ότι αφορά την πολεοδομική μελέτη του Στρατοπέδου “Δογάνη”, αυτή βρίσκεται στη φάση ολοκλήρωσης.
Για την περίπτωση όμως του “Καραγιαννοπούλου”, η ΥΑΜΣ βασιζόμενη στο Ν. 2745/99, ενημέρωσε το Δήμο Κιλκίς με έγγραφό της, ότι δεν προβλέπεται η κατά κυριότητα παραχώρηση τμημάτων των αξιοποιούμενων στρατοπέδων στους ΟΤΑ πριν από τη δημοσίευση της Υπουργικής Απόφασης για την πολεοδόμηση αυτών. Συνεπώς, όπως διατείνεται, καθώς και για το ότι επίσης, βάσει του πρόσφατου Ν. 3883/2010 προβλέπεται η κατά χρήση παραχώρηση στους ΟΤΑ τμημάτων των ανενεργών στρατοπέδων, δεν μπορεί να εισηγηθεί στην Ιεραρχία την παραχώρηση κατά κυριότητα του αιτούμενου τμήματος του “Καραγιαννοπούλου”.
Ο δήμος Κιλκίς σε συνέχεια της αλληλογραφίας, επισημαίνει από την πλευρά του ότι η ένταξη του συγκεκριμένου χώρου του στρατοπέδου δεν εμπίπτει και δεν βρίσκει εφαρμογή στο Ν. 2745/99 που επικαλείται η ΥΑΜΣ, καθώς και ότι η παραχώρηση κατά χρήση του στρατοπέδου δεν επαρκεί για την ανέγερση του Δικαστικού Μεγάρου, καθότι το ΤΑΧΔΙΚ για να προχωρήσει στην κατασκευή του απαιτεί την παραχώρηση κατά κυριότητα. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα επιχειρήματα αυτά έγιναν αποδεκτά από την ΥΑΜΣ.
Στη συζήτηση που ακολούθησε προτάθηκαν και άλλες λύσεις με σκοπό να καμφθούν οι όποιες αντιρρήσεις των υπευθύνων της ΥΑΜΣ που επέμεναν στην ολοκλήρωση της πολεοδόμησης του “Δογάνη” πριν την παραχώρηση κατά κυριότητα του “Καραγιαννοπούλου” στο Δήμο Κιλκίς
Προκειμένου λοιπόν να διευθετηθεί το θέμα και να ξεπεραστούν οι όποιες δυσκολίες, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί συνάντηση του Δημάρχου και της ΥΑΜΣ το αμέσως επόμενο διάστημα με την ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.