Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Απίστευτη τραγωδία στη Κύπρο

Συγκλονίζει την κυπριακή, ελληνική και παγκόσμια κοινή γνώμη η πρωτοφανής τραγωδία που έπληξε σήμερα τα ξημερώματα την Μεγαλόνησο. Από ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε στις 5:45 στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στην περιοχή Μαρί-Ζύγι μεταξύ Λεμεσού και Λάρνακας  σκοτώθηκαν 17 άτομα (αξιωματικοί, εθνοφρουροί και πυροσβέστες), ενώ είχαμε και 35 τραυματίες.

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας μετέβη στο χώρο της τραγωδίας, ενώ έχει συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Λόγω της έκρηξης, υπάρχει εκτεταμένη διακοπή ρεύματος σε μεγάλο μέρος της Κύπρου. Σύμφωνα με την κυπριακή εφημερίδα «Φιλελεύθερος», κάτοικοι της περιοχής άκουσαν εκκωφαντικό θόρυβο από εκρήξεις και είδαν στον ουρανό ένα μεγάλο μανιτάρι καπνού. 
Η έκρηξη ήταν ισχυρότατη και ακούστηκε σε ακτίνα πολλών χιλιομέτρων γύρω από την περιοχή, ακόμα και στη Λάρνακα, ενώ έκλεισαν δρόμοι από τα αντικείμενα τα οποία εκσφενδονίστηκαν, κατέστρεψαν αυτοκίνητα και προκάλεσαν τραυματισμούς.
Όπως μεταδίδει το ΡΙΚ, εκτεταμένες υλικές ζημιές έχουν σημειωθεί στο χωριό Μαρί, που βρίσκεται κοντά στη ναυτική βάση.

Σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, στη ναυτική βάση υπήρχαν 98 κοντέινερ που περιείχαν πυρομαχικά και πυρίτιδα, και σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία δύο εξ αυτών πήραν φωτιά, από άγνωστη αιτία. Η φωτιά μεταδόθηκε και στα υπόλοιπα κοντέινερ, προκαλώντας τις ισχυρές εκρήξεις. Τα κοντέινερ είχαν κατασχεθεί από εμπορικό πλοίο πριν από τρία χρόνια, το οποίο μετέφερε πυρομαχικά.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, σοβαρές ευθύνες προκύπτουν από το γεγονός ότι  τα κοντέινερ βρίσκονταν εκτεθειμένα στον ήλιο χωρίς κανείς να μεριμνήσει ποτέ για την ασφάλειά τους, ενώ πριν από δύο εβδομάδες είχε σημειωθεί μικροπυρκαγιά κοντά στα κοντέινερ, η οποία σβήστηκε χωρίς όμως κανείς να ασχοληθεί με την απομάκρυνση των πυρομαχικών.
Η ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς, όπου σημειώθηκαν οι φονικές εκρήξεις, φέρει το όνομα του αείμνηστου αρχηγού της, Ευάγγελου Φλωράκη, ο οποίος πριν ακριβώς δέκα χρόνια (στις 10 Ιουλίου 2001), βρήκε τραγικό θάνατο όταν το ελικόπτερο, στο οποίο επέβαινε, συνετρίβη κοντά στο αεροδρόμιο της Πάφου, κατά την διάρκεια νυκτερινής πτήσης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.