Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Ενημέρωση για την παράλληλη στήριξη και τη στήριξη μαθητών που δεν αυτοεξυπηρετούνται

Σύμφωνα με τη με αρ. πρωτ. 61660/31-5-2011 Εγκύκλιο του ΥΠ.Π.Δ.Β.Μ.Θ.,  οι αιτήσεις, για την έγκριση και παροχή παράλληλης στήριξης μαθητή, υποβάλλονται μαζί με Γνωμάτευση αποκλειστικά  του οικείου ΚΕ.Δ.Δ.Υ. από το γονέα ή κηδεμόνα του στο σχολείο φοίτησης του μαθητή, το διάστημα από την ημερομηνία εγγραφής στο σχολείο έως και νωρίτερα από την 20η Οκτωβρίου 2011.
Κατ΄ εξαίρεση για τους μαθητές  με αυτισμό, με προβλήματα όρασης ή με προβλήματα ακοής, για τους οποίους έχει εγκριθεί από το Δ/νση Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων η παροχή παράλληλης στήριξης για το σχ. έτος 2010-2011 και εφόσον συναινεί ο γονέας ή κηδεμόνας του μαθητή με Υπεύθυνη Δήλωση, η παράλληλη στήριξη συνεχίζεται και για τη σχολική χρονιά 2011-2012, χωρίς να απαιτείται η υποβολή νέων δικαιολογητικών. Για τους μαθητές που δεν αυτοεξυπηρετούνται, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 6 παρ. 2 του Ν. 3699/2008,  προβλέπεται στήριξη από Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό (Ε.Β.Π.).Οι παραπάνω αιτήσεις, μαζί με τις  Γνωματεύσεις από το οικείο ΚΕ.Δ.Δ.Υ. ή από πιστοποιημένο Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο ή από δημόσια Υγειονομική Επιτροπή, υποβάλλονται από το γονέα ή κηδεμόνα του μαθητή στο σχολείο φοίτησής του, το διάστημα από την ημερομηνία εγγραφής έως και την 31η Ιουλίου 2011, εκτός αν η ανάγκη για στήριξη από Ε.Β.Π. προκύψει μετά την ανωτέρω προθεσμία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.