Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΙΛΚΙΣ: Δικαίωμα στη ζωή έχουν όλοι οι οργανισμοί

Την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011 το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κιλκίς (Κ.Π.Ε. Κιλκίς) στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος συμμετείχε στην περιβαλλοντική εκδήλωση «Δικαίωμα στη Φύση, στη Ζωή, στο παιχνίδι» η οποία πραγματοποιήθηκε σε κεντρική πλατεία των Γιαννιτσών με τη συμμετοχή όλων των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας. Στόχος του Κ.Π.Ε. Κιλκίς ήταν μέσα από τη δημιουργία ενός παιχνιδιού με επαναχρησιμοποιούμενα υλικά, οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετείχαν να προβληματιστούν για τα απειλούμενα από εξαφάνιση ζώα και να επικοινωνήσουν τον προβληματισμό τους σε πολίτες της τοπικής κοινωνίας.
Την Κυριακή 5 Ιουνίου 2011, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κιλκίς (Κ.Π.Ε. Κιλκίς) στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος διοργάνωσε περιβαλλοντική εκδήλωση με αντικείμενο το Σπήλαιο του Αη Γιώργη Κιλκίς και την αειφορική διαχείρισή του, την προϊστορία και τις αλλαγές του στο χρόνο. Η δράση πραγματοποιήθηκε στο Σπήλαιο με τη συμμετοχή της κ. Ευαγγελίας Τσουκαλά, Αν. καθηγήτριας του Τμήματος Γεωλογίας του Α.Π.Θ., μέλη του Τοπικού Τμήματος Βόρειας Ελλάδας της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας και του φύλακα του, κ. Βασίλη Μακρίδη. Στόχος του Κ.Π.Ε. Κιλκίς ήταν η εκπαίδευση πενήντα ενηλίκων, οι περισσότεροι μέλη της Εθελοντικής Ομάδας του Κέντρου, η ‘γνωριμία τους’ με το σημαντικό οικοσύστημα το οποίο χρήζει το ενδιαφέρον και την προστασία όλων μας. Κατά την εκδήλωση ανακοινώθηκε από τον Αντιδήμαρχο Κιλκίς, κ. Δημήτριο Τσαντάκη, η δημιουργία μουσείου παλαιοντολογίας στο οποίο θα βρουν τόπο φιλοξενίας σημαντικά ευρήματα του Σπηλαίου.
Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κιλκίς με τη δημιουργία του θα εντάξει εκπαιδευτική δραστηριότητα σ’ αυτό, στο πλαίσιο περιβαλλοντικού εκπαιδευτικού του προγράμματος « Ένας λόφος δίπλα μας: χθες –σήμερα –αύριο» που ήδη υλοποιεί με μαθητές/-τριες Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου και ενήλικες.
Η Υπεύθυνη του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κιλκίς κ. Μαρία Παπαδοπούλου και οι συνεργάτες της, κ. Ευφροσύνη Μήτσκου και κ. Αλέξανδρος Γρόζος ευχαριστούν όλους όσους συμμετείχαν στην επιτυχή διεξαγωγή της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης ενηλίκων και ιδιαίτερα τη ζωγράφο Αθηνά Τσιρίκα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.