Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Θεσμός για την πόλη του Κιλκίς τα “Κυριακάτικα Μουσικά Ξυπνήματα” του Δήμου Κιλκίς

Την “θέση” τους στα κυριακάτικα πρωινά των Κιλκισιωτών αρχίζουν να αποκτούν τα “Κυριακάτικα Μουσικά Ξυπνήματα” του Δήμου Κιλκίς. Οι πρώτες κριτικές από τις έως τώρα εμφανίσεις είναι άκρως ενθαρρυντικές, ανοίγοντας έτσι το δρόμο στα “Ξυπνήματα” να μετεξελιχθούν σε ανοιξιάτικο-καλοκαιρινό θεσμό για την πόλη του Κιλκίς.
Υπενθυμίζεται ότι οι εν λόγω εκδηλώσεις εντάσσονται στο πλαίσιο της νέας πρωτοβουλίας του Δήμου Κιλκίς, που αποσκοπεί στο να δώσει την ευκαιρία σε τοπικούς καλλιτέχνες και σχήματα-συγκροτήματα να εκφραστούν στο κοινό της πόλης μέσα από την πραγματοποίηση υπαίθριων συναυλιών -εμφανίσεων.
Μετά την πετυχημένη πρώτη εμφάνιση της Σοφίας Κουρτίδου στον πεζόδρομο της 25ης Μαρτίου, την Κυριακή 29 Μαίου οι Alandulan band του Πολυάνειου Ωδείου Κιλκίς της Μητρόπολης Κιλκίς εντυπωσίασαν με την σειρά τους τους θαμώνες των καφετεριών στο κέντρο της πόλης στην οδό 25ης Μαρτίου. Με τον ιδιαίτερο κινηματογραφικό, παραδοσιακό αλλά και jazz ήχο τους. συνόδευσαν τον καθιερωμένο κυριακάτικο καφέ των Κιλκισιωτών αποσπώντας επάξια τα χειροκροτήματα του κοινού.
Την ενορχήστρωση επιμελήθηκε ο Μπαλάνος Γιώργος, ο οποίος συμμετείχε στο σχήμα με το ηλεκτρικό μπάσο του, μαζί με τους καθηγητές μουσικούς Βορώνα Κική (βιολί), Φλωρεντίν Νταβίνα (κρουστά) και με τους σπουδαστές του Ωδείου, Αϊβαλιώτη Κώστα (τρομπόνι), Λαβασά Νίκο (πλήκτρα), Μελεκιάδη Αριστοτέλη (ηλεκτρική κιθάρα), Στρέλε Κατερίνα (φλάουτο) και Χατζηγεωργιάδου Κωνσταντίνα (άλτο σαξόφωνο).
Το πρόγραμμα για τα επόμενα “Κυριακάτικα Μουσικά Ξυπνήματα” του Δήμου Κιλκίς έχει διαμορφωθεί ως εξής: στις 12 Ιουνίου θα εμφανιστεί η Λαϊκή Ορχήστρα του Πολυάνειου Ωδείου σε διεύθυνση-επιμέλεια του Γιώργου Γεωργού, ενώ στις 19 Ιουνίου οι “Diamonds Dance team feat. Kiourtzidou Diana, θα επιδείξουν τις χορευτικές τους ικανότητες στα είδη hip hop, RnB, BreakDance και μοντέρνο. Και οι δύο εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα στις 12 το μεσημέρι στον πεζόδρομο της 25ης Μαρτίου. Τέλος, στις 26 Ιουνίου οι “Alandulan” θα πραγματοποιήσουν νέα εμφάνιση, αυτήν την φορά στην πλατεία Ειρήνης, στις 12 το μεσημέρι.
Σημειώνεται ότι όλοι οι καλλιτέχνες συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του Δήμου Κιλκίς αφιλοκερδώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.