Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Στο Επιμελητήριο θα στεγάζεται ο Εμπορικός Σύλλογος Κιλκίς

Την πρώτη τους συνεργασία με τη Διοίκηση του Επιμελητηρίου είχαν τα μέλη της νέας Διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Κιλκίς.  Στη συνάντηση με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου, εκτός από την Πρόεδρο Αθ. Χαραλαμπίδου, συμμετείχαν η Γεν. Γραμματέας του Συλλόγου Αγγ. Σερασκέρη, ο ταμίας Γ. Δημητριάδης και το μέλος Στ. Γιαβασίδης.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα εγκάρδιο και Εποικοδομητικό κλίμα. Ο κ.Π. Τονικίδης ευχήθηκε στη νέα Διοίκηση κάθε επιτυχία στο κρίσιμο έργο της, με την διαβεβαίωση ότι το Επιμελητήριο θα συμπαρασταθεί και θα συνεργασθεί με όλες του τις δυνάμεις.  Η καλή συνεργασία έλαβε σάρκα και οστά ευθύς μόλις άρχισε η συζήτηση. Από τη Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου τέθηκε το ζήτημα του δυσβάστακτου κόστους της λειτουργίας των γραφείων του. Η λύση δόθηκε άμεσα, με την πρόταση του κ. Τονικίδη για στέγαση του Συλλόγου στο κτίριο του Επιμελητηρίου. Η πρόταση έγινε δεκτή, απαλλάσσοντας τον Εμπορικό Σύλλογο από το απαγορευτικό κόστος.
Στη συζήτηση τέθηκε το χρονίζον ζήτημα του ελέγχου του παραεμπορίου, το οποίο στη σημερινή συγκυρία αποτελεί πραγματική πληγή για το στεγασμένο νόμιμο εμπόριο. Ο κ. Τονικίδης ενημέρωσε τη Διοίκηση για τις επανειλημμένες προτάσεις που έχει καταθέσει το Επιμελητήριο, πολλές εκ των οποίων αναμένεται να περιληφθούν στο υπό κατάθεση Νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης.
Οι έμποροι του Κιλκίς έθεσαν επίσης δύο άλλα ζητήματα τα οποία θα συμβάλλουν στην τόνωση της τοπικής Αγοράς μέσω της αναβάθμισης και προβολής της ίδιας της πόλης. Αυτά αφορούν στον καλύτερο και αισθητικότερο φωτισμό των οδών της Αγοράς ώστε αυτή να γίνει ελκυστικότερη. Επίσης προτάθηκε εντονότερη προβολή τουριστικών προορισμών (Μουσεία, Σπήλαιο κλπ), ώστε μέσω της επισκεψιμότητας, να τονωθεί και η τοπική Αγορά.
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου δεσμεύθηκε για διοργάνωση συναντήσεων με τη Δημοτική Αρχή ώστε να δρομολογηθούν οι λύσεις αυτών των ζητημάτων καθώς και η κατάθεση άλλων προτάσεων.

1 σχόλιο:

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.