Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Άσκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κιλκίς στην Επιχείρηση ΦΑΡΜΑ ΚΟΥΚΑΚΗ Α.Ε.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 8 Απριλίου 2011 η προγραμματισμένη Άσκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κιλκίς .Η εκπαίδευση στις 6 & 7 Απριλίου περιλάμβανε : α) Τρόπους απεγκλωβισμού από σύγχρονους ανελκυστήρες (Τεχνικός Kleemann), β) Σχοινιά, Κόμποι και τρόποι ανάσυρσης διασωστικού φορείου (Αξιωματικούς ΕΜΑΚ), γ) Πρώτες βοήθειες, (Εκπαιδευτής ΕΚΑΒ), δ) Πυρκαγιές Δασών-τρόπος κατάσβεσης (Αξιωματικός Π.Υ. Κιλκίς), ε) Υγραεριοκίνηση και κίνδυνοι (κ. Χαριτωνίδης Ζήσης Μηχανολόγος Μηχανικός), στ) Χρησιμότητα του Google Earth στο Π.Σ. (Αξιωματικός Π.Υ. Κιλκίς), ζ) Φίδια και αναγνώριση τους (Στραχίνης Ηλίας Μέλος Ερπετολογικής Εταιρείας).Η Άσκηση ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 8 Απριλίου με την επέμβαση στην  Επιχείρηση ΦΑΡΜΑ ΚΟΥΚΑΚΗ Α.Ε.

Το σενάριο της Άσκησης είχε ως εξής : Κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης και δοκιμής στο ψυχροστάσιο της επιχείρησης ο υπάλληλος που εργαζόταν εντός του ψυχροστασίου αντιλήφθηκε καπνό από την νοτιοδυτική εξωτερική πλευρά της επιχείρησης και στην προσπάθεια του να εξέλθει από το ψυχροστάσιο με παλετοφόρο όχημα πρόσκρουσε σε μεταλλική σωλήνα αμμωνίας με αποτέλεσμα την διάρρηξη της και την διαφυγή αμμωνίας στον χώρο.Ο υπάλληλος κατάφερε να απομακρυνθεί από το ψυχροστάσιο και να καλέσει τον υπεύθυνο αρχηγό πυρασφαλείας να τον ενημερώσει για την διαρροή και την πυρκαγιά η οποία εισήλθε από καύση υπολειμμάτων κλαδέματος σε παρακείμενο οικοπεδικό χώρο και απειλούσε σταθμευμένο όχημα.
Αμέσως σήμανε συναγερμός για εκκένωση  ενώ οι ομάδες πυρασφαλείας της επιχείρησης έκαναν εγκαταστάσεις από το μόνιμο υδροδοτικό δίκτυο για την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Ταυτόχρονα αναχώρησαν τρία (3) πυροσβεστικά οχήματα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κιλκίς με οκτώ (8) πυροσβέστες.
Για την διαρροή αμμωνίας χρησιμοποιήθηκε νερό από τα πυροσβεστικά οχήματα για την αραίωση της και υπάλληλος της επιχείρησης με έναν πυροσβεστικό υπάλληλο φορώντας αναπνευστικές συσκευές και ειδικές στολές χημικής προστασίας εισήλθαν στον ψυχροστάσιο και διέκοψαν χειροκίνητα την διαρροή.
Ο σκοπός της άσκησης ήταν : 1). Η εκπαίδευση του προσωπικού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κιλκίς και της επιχείρησης ΦΑΡΜΑ ΚΟΥΚΑΚΗ Α.Ε., για την έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση πυρκαγιάς / διαρροής αμμωνίας, στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης και την βελτίωση του συντονισμού των Πυροσβεστικών δυνάμεων, με τις ομάδες πυρασφαλείας της επιχείρησης, 2). Η αύξηση του βαθμού συνεργασίας και ετοιμότητας του προσωπικού της Π.Υ. , στην αντιμετώπιση πυρκαγιών / διαρροής αμμωνίας, 3). Η διαπίστωση της καλής λειτουργίας και των δυνατοτήτων του εξοπλισμού, που διαθέτει η Πυροσβεστική Υπηρεσία για την αντιμετώπιση πυρκαγιών / διαρροής αμμωνίας και 4). Η διαπίστωση της καλής λειτουργίας και απόδοσης των μονίμων και φορητών μέσων και συστημάτων πυρασφάλειας, των εγκαταστάσεων της επιχείρησης καθώς και της αποτελεσματικής εφαρμογής της διαδικασίας πυρόσβεσης.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.