Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Καταγγελία Κοινωνίας Πολιτών ν. Κιλκίς

Η Κοινωνία Πολιτών  του Ν. Κιλκίς με αυτό το κείμενο-διαμαρτυρία  θέλει να καταγγείλει την αποτρόπαια επίθεση που έγινε πριν από δέκα περίπου ημέρες εναντίον του διευθυντή του 4ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς και επί τριάντα χρόνια εκπαιδευτικού κ. Τσακαλοφίδη Γιώργου.
Ο προβληματισμός είναι  έντονος και τα συναισθήματα ανάμικτα.
Η πράξη αυτή είναι, άραγε, σημάδι των καιρών; Προπομπός  καταστάσεων που θα διαδεχθούν την  οικονομική συρρίκνωση, την κοινωνική  συμπίεση και καταπίεση που δεχόμαστε τον τελευταίο καιρό; Ή μήπως, εκφράζει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο την αδυναμία του κράτους ,των θεσμών και των νόμων να αντιδράσουν αποτελεσματικά σε τραμπουκισμούς, οικογενειοκρατίες, την πλήρη απουσία παροχής ασφάλειας των πολιτών, την απόλυτη έκφραση της γραφειοκρατίας και των απελπιστικά αργών νομικών και αστυνομικών διαδικασιών;

Τριτοκοσμική η  χώρα μας για άλλη μια φορά, επιτρέπει  σε δύο αδέλφια, οι οποίοι προηγουμένως εφάρμοσαν  τους νόμους του φαρουεστ, να κινούνται ελεύθεροι ανάμεσά  μας σαν να μην έχει συμβεί τίποτε. Και σαν να μην – η εν ψυχρώ  ενέργειά τους – μας γεμίζει με ανασφάλεια ότι είναι ικανοί και  ανενόχλητοι να προκαλέσουν και  οτιδήποτε άλλο.
Ελπίζουμε η απονομή  της δικαιοσύνης να είναι αντάξια  της αλληλεγγύης και του αισθήματος καθήκοντος που διέπει αυτόν τον  άτυχο συμπολίτη μας. Ελπίζουμε οι νομικές διαδικασίες και τα νομικά τερτίπια να μην υποβαθμίσουν την πράξη προς όφελος των θυτών. Ελπίζουμε το νοσοκομείο του Κιλκίς να μην υποβαθμιστεί, ώστε να μπορεί να προσφέρει την πολύτιμη βοήθειά του σε ανάλογες περιπτώσεις και στο μέλλον. Ελπίζουμε τα μικρά παιδιά να βρίσκουν πάντα τον προστάτη τους μέσα στον ευρύτερο χώρο της κοινωνίας, όπως αρμόζει σε ένα πολιτισμένο κράτος. Και φυσικά, ευχόμαστε γρήγορα ανάρρωση στον άνθρωπο που δεκαπέντε, μόλις, λεπτά τον χώρισαν από την μοιραία κατάληξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.