Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Κατά των σχολικών συγχωνεύσεων η Περιφέρεια


Ψήφισμα κατά πλειοψηφία εξέδωσε το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας στην τελευταία του συνεδρίαση σχετικά με την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων να καταργήσει - συγχωνεύσει πάνω από χίλιες Σχολικές Μονάδες για το σχολικό έτος 2011-2012.
Το πλήρες κείμενο του ψηφίσματος έχει ως εξής: «Τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας αντιλαμβανόμαστε τη δύσκολη οικονομική κατάσταση της χώρας μας. Ωστόσο, δε σκοπεύουμε να γίνουμε συνένοχοι στην πολιτική της κυβέρνησης που στοχεύει να εξοικονομήσει χρήματα σε βάρος των παιδιών μας και να οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια το ελληνικό σχολείο στην πλήρη αποδυνάμωσή του, ενώ  ταυτόχρονα θα παρασύρει την ελληνική ύπαιθρο σε πλήρη εγκατάλειψη, ερημοποίηση και απαξίωση. Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, καταργούνται 133 σχολικές μονάδες (ανά νομό: Θεσσαλονίκης 38, Σερρών 43, Κιλκίς 10, Πιερίας 22, Πέλλας 7, Χαλκιδικής 7 και  Ημαθίας 6) που βρίσκονται διάσπαρτες σε ορεινές, ημιορεινές, πεδινές, παράλιες, αστικές, ημιαστικές και επαρχιακές περιοχές.
Κατόπιν τούτων, το Περιφερειακό Συμβούλιο δηλώνει ότι: 
-είμαστε αντίθετοι στην ισοπεδωτική πολιτική της κυβέρνησης που αγνοώντας μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς αποφάσισε χωρίς ουσιαστικό διάλογο να εφαρμόσει το σαρωτικό σχέδιο της κατάργησης-συγχώνευσης σε ποσοστό άνω του  13% των σχολείων της πατρίδας μας,
-καλούμε τις κυρίες Διαμαντοπούλου, Χριστοφιλοπούλου και Γεννηματά να λάβουν υπόψη τις αντιδράσεις των αγανακτισμένων συμπολιτών μας και  να αναθεωρήσουν τα σχέδιά τους  για τη σχολική χρονιά 2011-2012,
-ζητούμε να δοθεί παράταση ενός έτους, ώστε όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς μέσα από ουσιαστικό και ειλικρινή διάλογο να αποφασίσουν το καλύτερο για τους μαθητές που αποτελούν το μέλλον της πατρίδας μας και τέλος
-ζητούμε να εφαρμοσθεί πιλοτικά για το σχολικό έτος 2011-2012 το σχέδιο των συγχωνεύσεων σε μια περιοχή ή σε μια Περιφέρεια, ώστε με τη μελέτη των αποτελεσμάτων να διαφανούν τυχόν ατέλειες στην πράξη.
Όλοι εμείς στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα αγωνιστούμε με όσες δυνάμεις διαθέτουμε και θα υπερασπιστούμε τα δίκαια αιτήματα των παιδιών, των γονιών, των εκπαιδευτικών και της κοινωνίας όχι μόνο της Περιφέρειάς μας αλλά και ολόκληρης της πατρίδας μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.