Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Συνάντηση Δημάρχου Κιλκίς και Δικηγόρων για το Δικαστικό Μέγαρο


Συνάντηση με την επανεκλεγείσα Πρόεδρο κ. Ευρώπη Αρτόγλου και νεοεκλεγέντα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς είχε το πρωί της Δευτέρας 21 Μαρτίου, ο Δήμαρχος Κιλκίς Ευάγγελος Μπαλάσκας στο γραφείο του.
Ο Δήμαρχος Κιλκίς συνεχάρη τα μέλη του Δ.Σ. για την εκλογή τους και τους ευχήθηκε καλή συνέχεια, ενώ το Προεδρείο τον ενημέρωσε για τρέχοντα θέματα του κλάδου.
Το μεγαλύτερο μέρος της συζήτησης που ακολούθησε, επικεντρώθηκε στην αναγκαιότητα λειτουργίας των δικαστικών υπηρεσιών σε καταλληλότερο χώρο, κάτι που αποτελεί διαχρονικό αίτημα τόσο του δικηγορικού και του δικαστικού κόσμου του τόπου, όσο και των ίδιων των πολιτών.

Και οι δύο πλευρές τόνισαν την ανάγκη μετεγκατάστασης των Δικαστηρίων σε νέο κτίριο, πιο σύγχρονο και λειτουργικό, αφενός για να αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες προς τους πολίτες και αφετέρου η Δικαιοσύνη στο νομό Κιλκίς να απονέμεται σε χώρο που της αρμόζει.   
Ως προς τον χώρο στέγασης του νέου Δικαστικού Μεγάρου, που αποτελεί αντικείμενο έντονης συζήτησης τα τελευταία χρόνια, τέθηκαν επί τάπητος διάφορες προτάσεις, όπως αυτή των Δίδυμων Καπναποθηκών, της παλιάς Νομαρχίας και του στρατοπέδου «Καραγιαννοπούλου» (Μεραρχία), με την τελευταία να αποτελεί την πιο πρόσφορη και εύκολα υλοποιήσιμη λύση, σύμφωνα με το Δήμαρχο Κιλκίς.
Ειδικότερα, είναι θέμα ημερών η ολοκλήρωση της διαδικασίας της πολεοδόμησης όχι μόνο του εν λόγω στρατοπέδου, αλλά και του «Δογάνη», (το μεν πρώτο θα παραχωρηθεί από το στρατό στο Δήμο και το δεύτερο θα μείνει στην κυριότητα του στρατού). Το δημοτικό συμβούλιο θα λάβει σχετική απόφαση για το θέμα, η οποία ακολούθως θα αποσταλεί στο ΥΠΕΚΑ για έγκριση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.