Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Που να στραφούμε;


Γράφει η Παγώνα Κακανοπούλου
Tο προηγούμενο σημείωμά μας, εκ του λόγου ότι αναρτάται και στο διαδίκτυο,  στον νέο ιστότοπο της εφημερίδας, είχε μια άκρως ενδιαφέρουσα αντίδραση. Ένα σχόλιο ενός  φίλου που υπογράφει ως tsilivithras και απαντά στον υπαινιγμό και την προέκταση του άρθρου του Ζακί Λαϊντί για τα αραβικά καθεστώτα. Συγκεκριμένα είχαμε υπαινιχθεί τα εξής: «…..Μάλιστα, το κράτος έχει συμφέρον να αντιστρατεύεται την παραγωγική δραστηριότητα του πληθυσμού, που θα επέτρεπε σε ένα τμήμα του να μεταβληθεί σε αυτόνομο παραγωγό πλούτου, πράγμα που με τη σειρά του θα μπορούσε να υπονομεύσει το μονοπώλιο του κράτους στη διανομή των προσόδων.
Είναι πολύ καλύτερα για το κράτος να διαπραγματεύεται με ανέργους ή επισφαλώς εργαζομένους, που η πολιτική τους υποστήριξη αγοράζεται εύκολα με την παροχή στέγασης ή άλλων κοινωνικών προνομίων, παρά να επιτρέψει τη δημιουργία μιας τάξης που θα παράγει πλούτο αυτόνομα, πράγμα που θα της επέτρεπε να αυτονομηθεί από το κράτος ή ακόμα και να απαιτεί λογοδοσία για τις πράξεις του ή και να αμφισβητεί την εξουσία του!.... »
 Για να το μεταφέρουμε στη χώρα μας, αν στη θέση των δικτατόρων βάλεις τα μεταπολιτευτικά κόμματα που μας κυβερνούν ακόμη δια της δημοσιολάγνης πολιτικής, μήπως «κουμπώνει» μια χαρά;
Η καταλυτική απάντηση του tsilivithras:
“Κουμπώνει” μια χαρά γιατί έτσι έχει κοπεί το κουστούμι. Δεν κάνουν του κεφαλιού τους ούτε οι δικοί μας ούτε οι ξένοι, Ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν και το “πλάνο” πάντα κόβεται σε κομματάκια σαν παζλ ώστε ο γενικός πληθυσμός (ως άλλος βάτραχος) να μην μπορεί να καταλάβει τι ακριβώς βράζει κάτω από τον κ*λο του.
Κοντολογίς, όλο το παραπάνω blueprint εξυπηρετεί τις ανάγκες του πολυεθνικού κεφαλαίου των funds (που είναι ο σύγχρονος καζινοκαπιταλισμός) και όχι των εθνικών οικονομιών (βιομηχανικός/εξαγωγικός καπιταλισμός).
Με αυτήν την λογική άλλαξαν και συνεχίζουν να αλλάζουν βίαια οι νομοθεσίες των κρατών ώστε να εξυπηρετείται το κεφάλαιο-κομμάντο (χτυπάω και φεύγω ένα πράγμα).  Σε αυτό το σχέδιο το κράτος έχει αναβαθμισμένο ρόλο καθώς πρέπει να “πείσει” τον κοσμάκη να παραδώσει όσες περισσότερες πλουτοπαραγωγικές πηγές του στην διάθεση των καλών “πολυεθνικών” και των αντιπροσώπων τους.
Ότι διατηρεί ένα κράτος υπό δική του διαχείριση (ΔΕΚΟ, ταμεία κτλ) και αποτελεί περιουσία του λαού, ότι υπερασπίζεται το κράτος για κάποιους λιγότερο ή περισσότερο χρηστικούς λόγους (προστατευμένα επαγγέλματα), ότι παραχωρεί το κράτος σε ιδιώτες προς εκμετάλλευση με πρόσοδο (διόδια, λιμάνια κτλ) πρέπει ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ να φύγουν από τα χέρια του λαού (μιας και σε αυτόν ανήκουν και σε αυτόν ΘΑ ΠΡΕΠΕ να αποφέρουν κέρδη) και να περάσουν στα χέρια των δανειστών/τοκογλύφων/εργολάβων…
 Φυσικά και στην διαδικασία αυτή βοηθάει τα μέγιστα η εξαθλίωση του πληθυσμού και η σκόπιμη δυστυχία του ώστε να διαπραγματεύονται με τον λαό προνόμια και δικαιώματα που του ‘χουν κλέψει οι απατεώνες πολιτικοί εκεί που θα ‘πρεπε η προσοχή όλων να είναι στα όσα διαπραγματεύονται με τους τοκογλύφους.
Είναι -κατά πάσα πιθανότητα- η τελευταία χρήση των πολιτικών κομμάτων όπως τα γνωρίσαμε καθώς μετά από αυτά σε μερικά χρόνια θα προωθηθεί εσπευσμένα η Ενιαία Ευρωπαϊκή διοίκηση αφαιρώντας από τους λαούς και τα τελευταία ψήγματα πλασματικής δημοκρατίας και εθνικής ανεξαρτησίας.
Γι αυτό έχω αρχίσει να το γυρνάω μέσα στο μυαλό μου το ανεπάγγελτο κράτος-ληστή-προδότη που ξαφνικά μας γίνεται εμπορικός αντιπρόσωπος αγγλο-γερμανικών συμφερόντων και μας κυνηγάει με ποινικές διώξεις και δακρυγόνα.
Ψάχνουμε το επόμενο σύνθημα Ανυπακοής. Και οι φόροι είναι ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ λόγος για τον οποίο ξεκίνησε το κάθαρμα ο τραπεζίτης να δανείζει κράτη…πριν πολλάαααα χρόνια…»
   Οι επισημάνσεις του σχολιαστή είναι καίριες και δείχνουν ακριβώς τη σημερινή κατάσταση καθώς επίσης και της δυνατότητες αντίδρασης της οποιασδήποτε ηγεσίας που αναγκαστικά δένεται στο άρμα των καζινοκαπιταλιστών ή αλλιώς, αν δεν εξολοθρευτεί, διαπομπεύεται από το καλά στημένο σκηνικό των δικών τους ΜΜΕ.
  Περαιτέρω σοβαρές επισημάνσεις αναλύοντας τα εργαλεία και τις μεθόδους του συστήματος είναι οι εξής:   Η διαφθορά των κοινωνιών αποτελεί βασική πηγή εισοδήματος για τους κρατούντες και μέθοδο χειραγώγησης των κοινωνιών. Δανείζομαι τα λόγια του Μποτίλια στο Πέλαγος:
 «.. Διέλυσαν την έννοια και το θεσμό της οικογένειας. Έριξαν τα ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, στις πιο ευαίσθητες ηλικίες, που δεν έχουν βιολογική σύνεση, με κωλόπαιδα πράκτορες. Κατασκευάζουν εκόντες άκοντες ήρωες αβέρτα κουβέρτα, από τους γόνους της δήθεν καλής αλητοκοινωνίας, με τα κυκλώματα του παρακράτους, που υποθάλπτει το κράτος, για να αλητοποιούν τα παιδιά και μετά να τα δολοφονούν με σφαίρες ή σκονάκια.
 Διέλυσαν την αστυνομία, την ΕΥΠ και την πυροσβεστική υπηρεσία. Έβαλαν παντού κολλητάρια, μασονάρια, ανδρείκελα του κατεστημένου. Έφτιαξαν από τους αστυνόμους μπάτσους χωρίς ήθος, συνείδηση, ευγενική συμπεριφορά απέναντι στον πολίτη που τους πληρώνει και ένστολους νονούς της νύχτας. Διέλυσαν τις υποδομές κοινωνικής αλληλεγγύης και τα κέντρα αποτοξίνωσης. Για να μπει το παιδί του Μπαρμπαμήτσου μέσα, πρέπει αυτός να φιλήσει κατουρημένες ποδιές ευνούχων της συνειδήσεως.  Κλιμάκωσαν την πολεοδομική και κοινωνική ζούγκλα, για να σαλτάρει το άτομο.  Κατέστρεψαν την έννοια της αξιοπρεπούς επιβίωσης, για να οδηγήσουν τους πολίτες στην έλλειψη προοπτικής, στην απόγνωση και την κατάθλιψη. Στέρησαν από τα τρόφιμα τα θρεπτικά στοιχεία και τις βιταμίνες για να διαταραχτεί το νευροφυτικό σύστημα και να χρειάζεται το αρτιφίσιαλ. Επέβαλαν το φάστ φουντ και τη βρώση ξερατού. Οικοδόμησαν με τα κουραδομίντια την τάση καταστροφικότητας. Με τα χέβυ μέταλ, τα τερατάκια, τα κανιβαλάκια, τα νιτέντα, την αποξένωση του παιδιού.Υποβάλουν συνέχεια με μυνήματα συντέλειας, για να επιφέρουν απόγνωση. Με την δήθεν υπερθέρμανση του περιβάλλοντος, το δήθεν CO2, τον νεφελίμ, τον αρχιδίμ, τον αντίχρηστο, το 2012 ανατίναξη του πλανήτη γη, που θα διαφύγει η αστική τάξη με διαστημόπλοια για τον Άρη και τον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Και ρίχνουν και τα τσοπανόσκυλα στη πιάτσα για να ζητάνε περισσότερη καταστολή…»
   Μήπως αδέλφια το διαδίκτυο είναι ο δρόμος για την ελευθερία;
 Καλύτερα να μην κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας με τα μπλόγκια και το διαδίκτυο γενικώς. Στο ίντερνετ βρισκόμαστε επί αμερικανικού εδάφους με χιλιάδες τεχνικούς απ’ όλα τα κράτη να ψάχνουν πως θα αστυνομεύσουν, χειραγωγήσουν, εκμεταλλευτούν, εμπορευματοποιήσουν ακόμα και το …κακό μας. Σύντομα, ο μεγάλος αδερφός θα κατορθώσει να εξατομικεύσει πλήρως τις συμπεριφορές παγιδεύοντας τις ζωές όσων σερφάρουν με συμβατικά μέσα. Οι υπόλοιποι θα καταχωρηθούν ως κυβερνοτρομοκράτες και θα αντιμετωπίζονται με μιλιταριστική “λογική”. Η δυική βάση αυτής της τεχνολογίας, της υπολογιστικής, είναι προκρούστια για το ανθρώπινο πνεύμα, περιοριστική για την ανάπτυξη της ελευθερίας, ειδικά για τα νέα άτομα. Είναι απλώς για να κάνουμε υπολογισμούς, ενώ οι δυνάστες μας μαντρώνουν όλες τις ανθρώπινες δραστηριότητες και γνώσεις οικοδομώντας τον απόλυτο ολοκληρωτισμό, τον τεχνοφασισμό που λέγαμε παλιά…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.