Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Πώς θα επιτευχθεί η ανανέωση και το αξιόμαχο του συνδυασμού; «Θέμα» για τη Ν.Δ. ο συνδυασμός της


Γράφει ο Γιάννης Καραγιαννίδης

Είτε πάμε σε πρόωρες εκλογές είτε όχι, η Ν.Δ. στο νομό μας «θα ‘χει θέμα». Με τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου της, μιλάμε. Όχι, ασφαλώς, για να ‘βρει πέντε ονόματα που θα το κοσμήσουν! Αλλά πως θα κατεβάσει έναν αξιόμαχο συνδυασμό που θα διεκδικήσει να επανακτήσει τα κεκτημένα! Την αδιαμφισβήτητη, δηλαδή, πρωτιά και την εκλογή δύο εκ των τριών βουλευτών του νομού.
Βλέπετε, ο πρώτος στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις, τράβηξε ήδη γι’ άλλες πολιτείες. Ο Κ. Κιλτίδης είναι πια παρελθόν για τη Ν.Δ. αποτελώντας πλέον ένα εκ των κορυφαίων στελεχών της «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ» της κ. Μπακογιάννη.
Το έτερο «βαρύ χαρτί» των τελευταίων δυο περίπου δεκαετιών, ο Σ. Τσιτουρίδης, δεν πήρε μέρος στις προηγούμενες εκλογές και παραμένει πάντα με το’ να πόδι έξω και τ’ άλλο μέσα στη Ν.Δ. Τι θα κάνει, τελικά, ο Σαμαράς με την περίπτωση του πρώην υπουργού;
Ουδείς γνωρίζει ακόμα, κι όλα θα εξαρτηθούν απ’ τις πολιτικές συγκυρίες της τελευταίας στιγμής. Το γεγονός είναι ότι ο κ. Τσιτουρίδης επιθυμεί σφόδρα μια νέα υποψηφιότητα. Κι οι περισσότερες εκτιμήσεις συγκλίνουν στο ότι η επιθυμία του θα πραγματοποιηθεί, με δεδομένη την ανάγκη κατοχύρωσης του «αξιόμαχου» του συνδυασμού.
Αυτός, που φαίνεται πως δεν επιθυμεί να μπλεχτεί σε μια νέα περιπέτεια υποψηφιότητα βουλευτή, είναι ο Γ. Συμπιλίδης. Κι αυτό, παρά το γεγονός ότι κι ο ίδιος ίσως να μην φαντάζονταν μια τόσο ευνοϊκή γι’ αυτόν συγκυρία για να επανακάμψει. Μπούχτισε ο άνθρωπος, κι απ’ την κεντρική κι απ’ την τοπική πολιτική σκηνή!
Ένας άλλος πρώην βουλευτής, όμως, δεν το βάζει κάτω! Ο Θ. Πασσαλίδης το πήρε απόφαση: όσο οι εκάστοτε αρχηγοί του κόμματος δεν έχουν αντίρρηση, ο ίδιος θα είναι πολιτευτής, όπερ σημαίνει υποψήφιος βουλευτής. Μετά; Ε, ουδείς είναι αιώνιος!
Τις τελευταίες μέρες ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής κι επικεφαλής της Επιτροπής Αξιολόγησης Στελεχών της Ν.Δ., Ανδρέας Λυκουρέντζος, κάνει λόγο «όπου σταθεί κι όπου βρεθεί» για μια νέα γενιά πολιτικών που προορίζονται να στελεχώσουν τα γαλάζια ψηφοδέλτια, με στόχο τη ριζική ανανέωσή τους. Που θα τα βρει αυτά τα στελέχη στο νομό μας; Αν ψάξει καλά, θα βρει βεβαίως τέτοια, ως προς τις ικανότητες. Θα ‘ναι, όμως αρκούντως προβεβλημένα, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος του «αξιόμαχου»;
Έτσι όπως έχουν τα πράγματα σήμερα, δυο είναι τα «νέα» ονόματα, μ’ αυτά τα χαρακτηριστικά. Νέα, όσον αφορά την κεντρική πολιτική σκηνή, βεβαίως. Κι αρκούντως «παλιά» στο πολιτικό γίγνεσθαι, έτσι ώστε να ‘ναι ευρέως αναγνωρίσιμα. Ο Γ. Γεωργαντάς και ο Β. Μπαλάσκας. Ο πρώτος, θα μπορούσε να ‘ναι ήδη βουλευτής, αν ο κ. Κιλτίδης με την αποχώρησή του απ’ τη Ν.Δ. υπέβαλε και την παραίτησή του, όπως επιτάσσει η δεοντολογία. Ο δεύτερος είναι ήδη δήμαρχος Κιλκίς, αφού διετέλεσε για μια οχταετία νομάρχης. Σημαντικές περιπτώσεις, και οι δυο αυτοί Σαρακατσάνοι! Όμως, μονάχα για τον κ. Γεωργαντά υπάρχει η βεβαιότητα της καθόδου.
Από ‘κει και πέρα, ο κ. Λυκουρέντζος βλέπει τα «νέα πρόσωπα» να προέρχονται «απ’ το χώρο της επιστήμης, των επιχειρήσεων, των εργαζομένων, των υπαλλήλων και των αγροτών». Εσείς τα βλέπετε, με τα χαρακτηριστικά που προαναφέραμε; Εμείς, πάντως, όχι.
Άρα, λοιπόν, πάμε για έναν συνδυασμό, στον οποίο η «σιγουράντζα» είναι μόνο ο Γ. Γεωργαντάς, με «σταθερή αξία» τον Θ. Πασσαλίδη και «μέγα ερωτηματικό» τον Σ. Τσιτουρίδη.
Πέραν τούτων, υπάρχουν μονάχα ιδέες για προτάσεις, που άλλες μεν μπορούν από τώρα να χαρακτηριστούν «καμένες» (ας μην αναφερθούμε σε συγκεκριμένα ονόματα, ακόμα) κι άλλες απλώς «ελπιδοφόρες». Έτσι, προς το παρόν…. «μαύρη ειν’ η νύχτα στα βουνά» και πουθενά φως. Έσβησε, βλέπετε, κι ο πυρσός του ιδρυτή Καραμανλή, κι άντε να διακρίνεις τώρα την άκρη του τούνελ με τον «κουλτουριάρικο» του Σαμαρά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.