Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Ψήφισμα απεργιακής συγκέντρωσης Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ ν. Κιλκίς

Εμείς οι εργαζόμενοι στο δημόσιο  τομέα, που συμμετέχουμε σήμερα Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011, στην απεργιακή συγκέντρωση του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ, στο Κιλκίς,
Διαπιστώνουμε ότι συνεχίζεται σε βάρος των εργαζομένων και των συνταξιούχων από την  Κυβέρνηση η άγρια και ανάλγητη νεοφιλελεύθερη πολιτική με αιχμή: την για πρώτη φορά στα χρονικά μετά την Μεταπολίτευση, Μείωση του Εισοδήματος, την αύξηση των άμμεσων και έμμεσων φόρων, με συνέπεια την αύξηση του κόστους ζωής, την όξυνση των προβλημάτων των Ταμείων, την υλοποίηση της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, που καταργεί τον Κοινωνικό χαρακτήρα της Ασφάλισης, την εκ βάθρων ανατροπή του Ασφαλιστικού Συστήματος, τον περιορισμό των δαπανών για τις Δημόσιες υπηρεσίες και την υποβάθμιση των δημόσιων κοινωνικών αγαθών, την αποδόμηση του κοινωνικού κράτους, με πρόσχημα το διαβόητο Σταθεροποιητικό Πρόγραμμα και τα Μνημόνια , για να ξεπεραστεί τάχα μια ακόμη οικονομική κρίση.
Ο ακραίος Νεοφιλελευθερισμός των Ευρωπαίων ηγετών, προωθεί πολιτικές για να σαρώσει και να ακυρώσει, όσα με αγώνες και θυσίες έχουν κατακτήσει τα τελευταία 100 χρόνια εργαζόμενοι και κοινωνίες, αδιαφορώντας παντελώς για τη φτώχεια και την εξαθλίωση των λαών.
Κυβέρνηση – Τρόικα δανειστών και Εργοδότες προωθούν και υλοποιούν το πιο σκληρό και άδικο πακέτο μέτρων, κατά των εργαζόμενων, των συνταξιούχων και των ανέργων ενώ οι έχοντες και κατέχοντες μένουν πάλι στο απυρόβλητο. Αυτοί που ευθύνονται και δημιούργησαν τη κρίση όχι μόνο δεν θα πληρώσουν, αλλά θα κερδίσουν απ’ αυτή πολλά περισσότερα από πριν.
 Αυτή η πολιτική βαρβαρότητα, είναι κοινωνικά άδικη και εξοντωτική.
Οι ανισότητες στη χώρα μας είναι τεράστιες και ολοένα και διευρύνονται. Οι λίγοι κερδίζουν ακόμη περισσότερα, ο λαός συνεχώς λιγότερα και αυξάνει καθημερινά κατά χιλιάδες ο αριθμός των ελλήνων, που οδηγούνται στην φτώχεια.
Οι απολύσεις αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο , η ανεργία συνεχίζει να καλπάζει και οι άνεργοι χωρίς ουσιαστική στήριξη ωθούνται στο περιθώριο και στην εξαθλίωση.
Η ακρίβεια κατατρώγει το πενιχρό εισόδημα των εργαζομένων. Βασικά είδη πρώτης ανάγκης ακριβαίνουν καθημερινά. Η αγορά και οι πολυεθνικές λειτουργούν ανεξέλεγκτα. Ο δήθεν ελεύθερος ανταγωνισμός της αγοράς θα λειτουργήσει υπέρ των καταναλωτών, απέδειξε ακριβώς το αντίθετο. Έλεγχο της αγοράς από πολυεθνικές και καθημερινό κλείσιμο χιλάδων καταστημάτων που δημιουργούν νέες στρατιές ανέργων.
Η νεοφιλελεύθερη φιλοσοφία του καπιταλισμού αποδείχθηκε πλέον περίτρανα ότι λειτουργεί υπέρ των λίγων και σε βάρος των λαών, δημιουργώντας τεράστια ελλείμματα από την κατασπατάληση του πλούτου, και τα οποία καλούνται πάλι να πληρώσουν ως συνήθως οι λαοί.
Η φορολογία παραμένει άδικη. Οι φοροελαφρύνσεις δόθηκαν μόνο στους επιχειρηματίες. Γενναίους φόρους πληρώνουν μόνο οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι. Το μεγάλο κεφάλαιο, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι μεσάζοντες φοροδιαφεύγουν ή απαλλάσσονται. Η Κυβέρνηση τιμωρεί τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους .
Η στείρα «δογματική» και καταστροφική νέο-συντηρητική Ευρωπαϊκή  πολιτική, της δραστικής μείωσης των ελλειμμάτων και της αφαίρεσης πόρων απ’ την πραγματική οικονομία έχει δραματικές επιπτώσεις στα εισοδήματα, στα δικαιώματα εργαζομένων και συνταξιούχων αλλά κυρίως στην απασχόληση και την ανάπτυξη.
Οι κοινωνικές δαπάνες είναι ανεπαρκείς. Η παιδεία και υγεία ιδιωτικοποιούνται, υποβαθμίζονται και ακριβαίνουν. Η κοινωνική ασφάλιση υποχρηματοδοτείται, οδηγείται στην επαγγελματική ασφάλιση και στην χρεoκοπεία.
Νέες αντιασφαλιστικές επεμβάσεις δρομολογούνται και η επίθεση στις εργασιακές σχέσεις κλιμακώνεται.
Νέα επώδυνα μέτρα με νέα επικαιροποιημένα μνημόνια προωθούνται σε βάρος του λαού, σε ένα παράλογο, αντικοινωνικό και αδιέξοδο κατήφορο.
 Στοχοποιούνται και εκτελούνται τα Κοινωνικά δικαιώματα και γίνονται θυσία στο βωμό μιας αβέβαιης σταθερότητας της οικονομίας, αλλά μιας βέβαιης ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗΣ του κοινωνικού ιστού!
Οι εργαζόμενοι καλούνται να πληρώσουν μία ακόμη δήθεν οικονομική κρίση, που την προκάλεσαν οι πολιτικές των Κυβερνήσεων με τα σκάνδαλα, τη διαφθορά, την λεηλάτηση των Ταμείων, τα δομημένα ομόλογα, το χρηματιστήριο, τις ιδιωτικοποιήσεις, αποκρατικοποιήσεις, κερδοσκοπία, φοροδιαφυγή, εισφοροδιαφυγή, χαριστικά δάνεια, άμεσοι και έμμεσοι φόροι, δίχως επενδύσεις, δίχως παραγωγή, δίχως ανάπτυξη.                                 
                            Αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε:

ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΑΔΙΚΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ
ΔΙΚΑΙΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ    ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΑΣ ΤΑΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ
ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ Ν. ΚΙΛΚΙΣ
Στέλνουμε απεργιακό μήνυμα σε Κυβέρνηση – Τρόικα και Εργοδότες ότι οι εργαζόμενοι και η κοινωνία αντιδρούν κινητοποιούνται – απεργούν και διεκδικούν:
Αυξήσεις και όχι μειώσεις μισθών
Πάγωμα τιμών και όχι μισθών
Δουλειές και όχι Ανεργία
Συντάξεις και όχι επιδόματα «ελεημοσύνης»
Δικαιώματα και όχι μόνο Υποχρεώσεις
Κοινωνία των Πολιτών και όχι των κερδοσκόπων και των Αγορών
Δικαίωμα στην εργασία και όχι στις απολύσεις.
Ευρώπη των Λαών και όχι των Τραπεζιτών και των Αγορών
Δηλώνουμε ότι,
Δεν δεχόμαστε καμία επιδρομή στο εισόδημα, στη σύνταξη, στα Εργασιακά και Ασφαλιστικά μας δικαιώματα.
 Με αποφασιστικότητα θα επιμείνουμε στους αγώνες, για την ικανοποίηση των αιτημάτων μας, για την άμεση ανάκληση των άδικων οικονομικών μέτρων σε βάρος των εργαζομένων, για την εξάλειψη των κοινωνικών ανισοτήτων και του κοινωνικού αποκλεισμού, με σεβασμό στον άνθρωπο και τα δικαιώματά του.
Συμπαραστεκόμαστε και στηρίζουμε τους αγώνες των λαών της Αφρικής και της Μεσης Ανατολής.Ο ξεσηκωμός και οι αιματοβαμμένοι αγώνες τους ενάντια  στα ολιγαρχικά καθεστώτα, που λυμαίνονται τον πλούτο και οδήγησαν τους ανθρώπους στην εξαθλίωση, δείχνει τη δύναμη του λαϊκού κινήματος, και τη θέληση των λαών για μια αξιοπρέπεια στη ζωή.
 Την κρίση να την πληρώσουν αυτοί που την δημιούργησαν.
 Τα προβλήματα λύνονται με τον αγώνα και ο αγώνας είναι νικηφόρος  μόνο με τη συμμετοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.