Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Ψήφισμα απεργιακής συγκέντρωσης Εμπορικού Συλλόγου Κιλκίς

Εμείς οι έμποροι της πόλης του Κιλκίς  ταυτιζόμαστε με όλους τους συναδέλφους της χώρας και διαμαρτυρόμαστε  για τα αδιέξοδα στην αγορά καθώς επίσης και για τις πρόσφατες εξελίξεις αναφορικά με: το «πλαίσιο τιμωρίας» του νέου φορολογικού νομοσχεδίου που ποινικοποιεί την επιχειρηματική δραστηριότητα, το «άνοιγμα» των κλειστών επαγγελμάτων που απελευθερώνει την εγκατάσταση πολυεθνικών υπερκαταστημάτων και επιτρέπει την ανεξέλεγκτη λειτουργία του υπαίθριου εμπορίου, την αύξηση των λουκέτων των εμπορικών καταστημάτων, την έλλειψη  ρευστότητας και τη συρρίκνωση του εισοδήματος των καταναλωτών και τέλος για την πιστωτική απροθυμία των τραπεζών που έχει «στεγνώσει», στην κυριολεξία, την ελληνική αγορά.
Σε αυτό το πλαίσιο και με την αυξανόμενη πίεση που δέχονται τόσο οι επιχειρήσεις μας όσο και τα νοικοκυριά είμαστε υποχρεωμένοι να κλιμακώσουμε με πιο δυναμικό τρόπο την αντίδρασή μας και να αναδείξουμε σε όλους τους τόνους τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει και το τοπικό εμπόριο στην τρέχουσα συγκυρία.
Δεν μπορούμε να υπομένουμε άλλο την μεθοδευμένη προσπάθεια διάλυσης του κοινωνικού μας ιστού, αλλά και της εμπορικής μας υπεραξίας, που με πολύ κόπο, θυσίες και μόχθο οικοδομήσαμε εμείς και οι οικογένειές μας όλα αυτά τα χρόνια.
Αρνούμαστε την ταμπέλα των τεμπέληδων φοροφυγάδων, που τόσο εύκολα μας έβαλαν και δηλώνουμε, ότι εμείς τουλάχιστον από την πλευρά μας, έχουμε ήδη πληρώσει πολλά και έχουμε βοηθήσει και παλέψει σκληρά, για να αποφύγει η χώρα μας την χρεοκοπία.
Δυστυχώς, βλέπουμε να έχει χαθεί ουσιαστικά ο «Κοινωνικός διάλογος». Βρισκόμαστε στην ανάγκη να αγωνιζόμαστε για τα αυτονόητα, σε ένα κράτος χωρίς συνέχεια και συνέπεια, χωρίς προγραμματισμό και σχεδιασμό. Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί και μπαίνουμε πλέον, μετά την κατάθεση του ακόμα «πιο νέου» φορολογικού νομοσχεδίου, σε φάση φορο-άμυνας, κατά ενός ασύνδετου κράτους, που απλά ζητά περισσότερα από εμάς, που δεν έχουμε αλλά να δώσουμε και χωρίς να έχει πείσει κανέναν μας, ότι μπορεί να συμμαζέψει, πρώτα από όλους, τον ίδιο του τον εαυτό.
Γι’ αυτόν το λόγο, με πλήρη επίγνωση των πράξεων μας και γνωρίζοντας ότι οι κινητοποιήσεις μας δεν βλάπτουν καμία άλλη εργασιακή ή κοινωνική ομάδα παρά μόνο τον εαυτό μας, αποφασίσαμε να δηλώσουμε την αντίθεσή μας στην απειλή αφανισμού που δέχεται η ελληνική μικρομεσαία επιχείρηση και να συμπορευθούμε με την απόφαση του ΔΣ της ΕΣΕΕ.
Ενώνουμε την φωνή μας με τις φωνές χιλιάδων συναδέλφων σε ολόκληρη τη χώρα και λέμε:
ΟΧΙ άλλα λουκέτα στα μαγαζιά. ΟΧΙ στο φορολογικό εκβιασμό και την οικονομική βία.
ΟΧΙ σε άλλες αυξήσεις άμεσων και έμμεσων φόρων. ΟΧΙ στην άλωση της ελληνικής αγοράς από τους πολυεθνικούς ομίλους.
ΟΧΙ στην ανεξέλεγκτη λειτουργία εμπορικών υπερχώρων. ΟΧΙ  στην απελευθέρωση του υπαίθριου εμπορίου.
ΟΧΙ στη φοροδιαφυγή του παρεμπορίου. ΟΧΙ στην μετατροπή των εμπορικών δρόμων των πόλεων σε «νεκροταφεία» του μικρομεσαίου ελληνικού εμπορίου.
ΟΧΙ στην πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου και την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας.
ΟΧΙ στον στέγνωμα της αγοράς από τις ελληνικές τράπεζες.
 «Κλείνουμε μόνο σήμερα για να μην μας κλείσουν για πάντα»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.