Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής του Συνασπισμού του Κιλκίς

Το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011 πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο του Κιλκίς εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής του Συνασπισμού του Κιλκίς. Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο Τάσος Κουράκης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Α’ Θεσσαλονίκης και Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας, και ο Χρήστος Λάσκος, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του Συνασπισμού. Το θέμα της εκδήλωσης ήταν «η οικονομική κρίση και οι θέσεις της δικής μας αριστεράς».
Μεταξύ άλλων στην εκδήλωση οι ομιλητές σημείωσαν ότι η ελληνική κρίση δεν είναι αμιγώς ελληνική, είναι κυρίως κρίση του χρηματοπιστωτικού συστήματος, της Ε.Ε. και χρεοκοπίας του νεοφιλελευθερισμού. Αντί οι κυβερνήσεις να δρομολογήσουν μία πολιτική εξόδου από την κρίση προς όφελος των λαών της Ευρώπης, παίζουν το παιχνίδι του παγκόσμιου κεφαλαίου. Επιχειρείται η διάλυση του κοινωνικού κράτους στην Ευρώπη με μοναδικό στόχο των δυνάμεων του κεφαλαίου το να καταστεί η Ε.Ε. ανταγωνιστική, άμεσα, προς τις νέες αναδυόμενες δυνάμεις της Ανατολής μέσα από τη δραματική μείωση των εισοδημάτων και τη συρρίκνωση των εργασιακών κατακτήσεων των εργαζομένων στην Ευρώπη. Στο νέο πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί και προσπαθούν να επιβάλλουν οι κυρίαρχες δυνάμεις της Ε.Ε, επιχειρείται από τις Ε.Ε. η συνταγματοποίηση  του νεοφιλελευθερισμού, της λιτότητας και θεσμοθετείται η διάλυση του κοινωνικού κράτους και η καταβαράθρωση του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων.
Σημειώθηκε, επίσης, ότι επιχειρείται από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μια σαρωτική επιβολή των λεγόμενων διαρθρωτικών αλλαγών – μεταρρυθμίσεων για την ουσιαστική υπαγωγή της υγείας, της ανώτατης παιδείας, των δημόσιων συγκοινωνιών και γενικότερα  των υποδομών της χώρας, αλλά και του περιβάλλοντος στην υπηρεσία μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων και τη ριζική απάλειψη του δημόσιου χαρακτήρα τους.
Τέλος, με δεδομένο ότι η κυβερνητική επίθεση θα συνεχιστεί με βάση τις απαιτήσεις της τρόικας για εξεύρεση επιπρόσθετα 12,7 δις  μέχρι το 2014 πρέπει να αναζωπυρωθεί   ένα νέο ισχυρό και μαχητικό απεργιακό κίνημα και να κλιμακωθεί περαιτέρω. Ένα μαζικό κίνημα με βάση τα προβλήματα, με στόχους την υπεράσπιση των συμβάσεων, την αύξηση των εισοδημάτων ,το χτύπημα της ακρίβειας,  την προστασία των ανέργων και των επισφαλώς εργαζομένων, την απόκρουση των ιδιωτικοποιήσεων ,την υπεράσπιση των δημόσιων αγαθών ,την απόκρουση των κυβερνητικών μέτρων για την παιδεία ,υγεία ,την κοινωνική ασφάλιση και την περικοπή των κοινωνικών δαπανών.
Η Νομαρχιακή Επιτροπή του Συνασπισμού του Κιλκίς θα συνεχίσει τις δημόσιες εκδηλώσεις για φλέγοντα ζητήματα που μας απασχολούν στην συγκυρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.