Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019

Αιγινιακός – ΑΠΣ ΚουΠα Κιλκίς: Post Game Stories

Γράφει ο Γιάννης Σιταρίδης
KouPa Basketball, Team Manager

Δείτε το βίντεο από την παρακάμερα της ομάδας μας




Aνακοίνωση της Ομάδας Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς

Aνακοίνωση Ομάδας Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς
Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, από το 2015 έως το 2019, αγωνίστηκε μέσα σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες με στόχο ένα δημόσιο σχολείο, ανοιχτό, δημοκρατικό που θα έδινε ευκαιρίες σε όλους τους μαθητές.

Συμμετοχή Κιλκισιωτών επιχειρηματιών στην Έκθεση «Detrop Boutique 2020»

Ανακοίνωση Επιμελητηρίου Κιλκίς
Στις 22-24 Φεβρουαρίου 2020, διοργανώνεται για Τρίτη φορά η έκθεση «Detrop Boutique 2020» από τη ΔΕΘ HELEXPO, παράλληλα με την 9η «ARTOZYMA» Διεθνής Έκθεση Αρτοποιίας, Πρώτων Υλών, Εξοπλισμού και Έτοιμων Προϊόντων και την έκθεση Αρωματικών – Φαρμακευτικών Φυτών και Υπερτροφών «HERBAL EXPO» (21-23/2).

Ενστάσεις για τα λανθασμένα ενημερωτικά από τον ΕΦΚΑ

Ανακοίνωση Συλλόγου Συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων νομού Κιλκίς
Σχετικά με τα εκδοθέντα λανθασμένα ενημερωτικά από τον ΕΦΚΑ σας γνωρίζουμε πως υπάρχουν στα γραφεία μας αιτήσεις και σημειώματα επεξηγηματικά του τρόπου υποβολής της αίτησης-ένστασης. Θα σταλούν ατομικά και μόνο ηλεκτρονικά.
Τηλ. 23410 76595, 6974797163, 6985835232

Το έγκλημα είναι θέμα ράτσας, εθνότητας, φυλής, θρησκείας;

Του Παναγιώτη Σαββίδη
Όποιος ταυτίζει την εγκληματικότητα, την παραβατική συμπεριφορά, με το χρώμα, την θρησκεία, την εθνότητα, την φυλή, γίνεται θελημένα η άθελα του, θεματοφύλακας ακραίων αποκρουστικών – αντιδραστικών αντιλήψεων που είναι το λίπασμα για να ευδοκιμήσουν ρατσιστικά – ξενοφοβικά ιδεολογήματα.

Λίγος σεβασμός δεν έβλαψε ποτέ κανέναν

Του Γιώργου Τσιμπουσλή
Το συγκεκριμένο υπηρεσιακό αυτοκίνητο συχνά πυκνά εμφανίζεται το μεσημέρι στο 3ο γυμνάσιο Κιλκίς. Προφανώς για να πάρει το παιδί του. Έχουμε και εμείς παιδιά και εμείς έχουμε έξοδα αλλά όχι και έτσι κύριοι, λίγος σεβασμός δεν έβλαψε ποτέ κανέναν.

Προγραμματική σύμβαση για το έργο "Ηλεκτροδότηση Μικρών Λιβαδίων Δήμου Παιονίας"


Ανακοίνωση Δήμου Παιονίας
Σήμερα, Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019 υπεγράφη προγραμματική σύμβαση για το έργο "Ηλεκτροδότηση Μικρών Λιβαδίων Δήμου Παιονίας" μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Βεργίδη και του Δημάρχου Παιονίας Κώστα Σιωνίδη, στην έδρα της Αντιπεριφέρειας Κιλκίς.

Στα σκαριά ταινία μικρού μήκους από τον φωτογράφο Θάνο Καρτσόγλου

Της Πάολας Χαραλαμπίδου
Την πρώτη του ταινία μικρού μήκους με τίτλο «Η ζωή είναι ταξίδι» γυρίζει ο Θάνος Καρτσόγλου. Ο γνωστός φωτογράφος που ασχολείται με την αρχαιολογική και διαφημιστική φωτογραφία, αλλά και την παραγωγή ντοκιμαντέρ, περνά δυναμικά και στον χώρο της έβδομης τέχνης.

Μπράβο Στέφανε!

Της Πάολας Χαραλαμπίδου
Μια τεράστια επιτυχία σημείωσε χθες ο 21χρονος Στέφανος Τσιτσιπάς με την κατάκτηση του Nitto ATP Finals στο Λονδίνο. Μια νίκη που επιβεβαιώνει περίτρανα ότι δεν βρίσκεται τυχαία στην κορυφαία δεκάδα του αθλήματος. Μια νίκη που ευχόμαστε να σηματοδοτήσει μια νέα εποχή για το ελληνικό τένις.

20.000 ταξιδιωτικές κάρτες σε νέους και νέες ηλικίας 18 ετών για να ανακαλύψουν την Ευρώπη

Από τη Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνονται τα εξής σχετικά με το πρόγραμμα “Discover EU” :

Τα νέα της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου "Αλέξανδρος" Κιλκίς (18/11/2019)

Δελτίο τύπου Ακαδημίας Ποδοσφαίρου "Αλέξανδρος" Κιλκίς
Σε τουρνουά στην Αθήνα ο Αλέξανδρος Κιλκίς
Ο Αλέξανδρος Κιλκίς παίζει μπάλα παντού, και την περίοδο των εορτών μεταβαίνει στην Αθήνα. Το Novus Cup διεξάγεται από τις 27-29 Δεκεμβρίου στην Πρωτεύουσα και το τμήμα "Μάντσεστερ" του Κωνσταντίνου Ντουντούκη λαμβάνει και αυτό μέρος στην Κατηγορία Κ12

Ελπίδα με το βλέμμα κοιτάζοντας προς την ανατολή προς την αξέχαστη ΘΡΑΚΗ

Της Μόνικας Σωτηριάδου
Από το ΠΕΔΙΝΌ ευχαριστούμε την Θρακική Εστία Κιλκίς που μας έδωσε την χαρά να μοιραστούμε μία ημέρα μοναδική και γεμάτη με Θρακιώτικους αυθεντικούς ήχους που θα μείνουν για πολύ καιρό στην σκέψη μας και στις αναμνήσεις μας.

Ο Δ. Κυριακίδης στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ-ΚΜ

Πανηγυρικά και μέσα σε κλίμα συναίνεσης εξελέγη σήμερα νέος πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ) ο Δήμαρχος Πυλαίας -Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, επικεφαλής της παράταξης «Ενωμένοι Αυτοδιοικητικοί».

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας νέος Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας

Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) εξελέγη σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας. Ο κ. Τζιτζικώστας εξελέγη με ευρύτατη πλειοψηφία νέος Πρόεδρος της ΕΝΠΕ, στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, που είχε ως μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης τη συγκρότησή του σε σώμα.

Τα νέα του ΑΕΤΟΥ Κιλκίς (18/11/2019)

Δελτίο τύπου ΑΕΤΟΥ Κιλκίς
Μαραθώνιος παιχνιδιών το Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019 για τον Αετό Κιλκίς. Επτά (7) τμήματα αγωνίστηκαν με αντίστοιχα της Δόξας Δρυμού στο κλειστό Γυμναστήριο του Δρυμού. 

Επιστολή Ε. Αγαθοπούλου προς Βεργίδη, Κυριακίδη και Σιωνίδη, με θέμα τη βία κατά των γυναικών


Υπογράφει η Ειρήνη Αγαθοπούλου 
Βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ Ν. Κιλκίς
Αξιότιμε κ. Αντιπεριφερειάρχη,
Αξιότιμοι κκ. Δήμαρχοι, 
Όπως γνωρίζετε, το Δεκέμβριο του 1991, η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ αποφάσισε να ανακηρύξει την 25η Νοεμβρίου ως Διεθνή Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, με σκοπό να αναδείξει ένα σημαντικό πρόβλημα με παγκόσμια διάσταση.

Νέα κυβέρνηση, νέες προσδοκίες

Του Δημήτρη Νίκογλου
Λέγοντας νέα κυβέρνηση εννοούμε την νέα αρχή που κυβερνά την χώρα μετά την δημοκρατική της εκλογή δια της ψήφου του λαού η οποία βρίσκεται στο ξεκίνημά της.

Επιπλέον 8 εκατομμύρια ευρώ από τον ΥπΑΑΤ, Μ. Βορίδη για επενδύσεις στην Υδατοκαλλιέργεια

Με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη πιστώνονται 8 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να εξασφαλιστεί η ομαλή πληρωμή των δικαιούχων συγκεκριμένων μέτρων για παραγωγικές επενδύσεις στην Υδατοκαλλιέργεια.

Κιλτίδης: Η αλήθεια για τα παράπλευρα διόδια στο Πολύκαστρο

Του Κώστα Κιλτίδη
Το μείζον ζήτημα που προκύπτει από τη συζήτηση για τα παράπλευρα διόδια στο Πολύκαστρο, είναι αυτό της κατασκευής της Εθνικής Οδού με διπλή κατεύθυνση του τμήματος Αγ. Αθανασίου – Ευζώνων. Το 2009 είχε δοθεί η εντολή και ολοκληρώθηκε η σχετική μελέτη. 

"Αυτοδιαχείριση", πνευματικά δικαιώματα και Επιμελητήριο Κιλκίς

Ανακοίνωση Επιμελητηρίου Κιλκίς
Το Επιμελητήριο Κιλκίς ενημερώνει τα μέλη του και κάθε ενδιαφερόμενο, ότι πρόσφατα υπέγραψε «Σύμφωνο Συνεργασίας» με τον Οργανισμό Συλλογικής Διαχείρισης Πνευματικών Δικαιωμάτων ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ, με σκοπό να προσφέρει σε όσους χρησιμοποιούν μουσική στις εγκαταστάσεις τους μέσα από το ρεπερτόριό της μία νόμιμη, ποιοτική και οικονομικά προσιτή λύση στο μείζον θέμα της είσπραξης των πνευματικών δικαιωμάτων και τους καλεί να αξιοποιήσουν τα οφέλη της συμφωνίας.

Επίσκεψη μαθητών του 2ου Γυμνασίου Κιλκίς στην έκθεση "Χρυσοί στέφανοι εκ Μακεδονίας"

Δελτίο τύπου  2ου Γυμνασίου Κιλκίς
"Χρυσοί στέφανοι εκ Μακεδονίας" είναι ο τίτλος της φωτογραφικής έκθεσης, που επισκέφτηκε τμήμα της Πρώτης τάξης του 2ου Γυμνασίου Κιλκίς στο κτίριο του Αρχαιολογικού Μουσείου του Κιλκίς. 

Συγχαρητήρια Δ. Κουτσούμπα στον Στέφανο Τσιτσιπά

Υπογράφει ο Δημήτρης Κουτσούμπας
Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ
Πολλά συγχαρητήρια για τη μεγάλη αυτή νίκη, δίκαια βρίσκεσαι στην κορυφή. Όλη η Ελλάδα είναι στο πλευρό σου. Καλή συνέχεια, με δύναμη, υγεία και με πολλές ακόμη μεγάλες επιτυχίες. 

Γουμένισσα: Συνεδρίαση Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Δελτίο τύπου Δήμου Παιονίας
Το Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019 στο Πνευματικό Κέντρο Γουμένισσας συνεδρίασε το ΔΣ της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στο οποίο προεδρεύει ο κ. Παντελής Φιλιππίδης, παρουσία του Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Γιώργου Γεωργαντά, του προέδρου της Ε.Σ.Ε.Ε (Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας) κ. Γιώργου Καρανίκα, του πατέρα Χριστόδουλου Παπακώστας, της διοίκησης του Επιμελητηρίου Κιλκίς, εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης και θεσμικών φορέων του δήμου Παιονίας. Την εκδήλωση οργάνωσαν οι Εμποροεπαγγελματικοί Σύλλογοι Γουμένισσας και Αξιούπολης και χαιρέτισε ο δήμαρχος Παιονίας κ. Κώστας Σιωνίδης.

Σύλλογος Γυναικών Κιλκίς (μέλος ΟΓΕ): Συγκέντρωση εορτασμού 46ης επετείου του Πολυτεχνείου


Δελτίο τύπου Συλλόγου Γυναικών Κιλκίς (μέλος ΟΓΕ)
Με ηχηρά αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα, όπως: «Ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών», «Έξω το ΝΑΤΟ, να φύγουνε οι βάσεις, καμιά συμμετοχή στις επεμβάσεις», «Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουμε δουλειά», πραγματοποιήθηκε το πρωί τα Κυριακής 17 Νοεμβρίου η συγκέντρωση και η πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου στο Κιλκίς, που διοργάνωσαν μαζικοί φορείς του νομού, με τη συμμετοχή δεκάδων εργαζόμενων, νέων, συνταξιούχων, γυναικών του Κιλκίς.

Συνελήφθη 44χρονη αλλοδαπή για σωρεία κλοπών σε χώρους στάθμευσης Σταθμών Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών

Συνελήφθη προχθές (16 Νοεμβρίου 2019) τις πρώτες πρωινές ώρες, στον Προμαχώνα Σερρών, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, μία αλλοδαπή ηλικίας 44 ετών για κλοπές από κοινού και κατ’ εξακολούθηση και για απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, ενώ δικογραφία σχηματίστηκε και σε βάρος ενός 50χρονου ομοεθνούς συνεργού της.

Η μηχανή του χρόνου στην Ειδομένη

Υπογράφει η Ομάδα Διαχείρισης της Ιστοσελίδας Ειδομένης
Εμείς στην Ο.Δ.Ι. Ειδομένης δεν ξεχνάμε τα όμορφα πράγματα του τόπου μας. Θυμόμαστε… τα μνημεία του Δημοτικού σχολείου (δασκάλας Αικατερίνης Χατζηγεωργίου και του δάσκαλου Γεώργιου Σιδερόπουλου), το κτίριο του Δημοτικού σχολείου και του νηπιαγωγείου που φιλοξένησε το καλλιτεχνικό χωριό Ειδομένης και ανέβασε πολιτιστικά τον τόπο μας, την προτομή του ένδοξου Μακεδονομάχου Εμμανουήλ Κατσίγαρη και δεν λησμονούμε μια στήλη μαρμάρινη που προσμένει την τοποθέτησή της για να μας συνδέσει με την αρχαία Ειδομένη της Ιστορίας του Θουκυδίδη πριν από είκοσι τέσσερις αιώνες.
Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ.

Το παιδικό μιούζικαλ "Η ΠΕΝΤΑΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΡΑΣ”, στο Πολύκαστρο

Η Παιδική Σκηνή του ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ παρουσιάζει  το παιδικό φαντασμαγορικό μιούζικαλ "Η ΠΕΝΤΑΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΡΑΣ”.

Τι λέει η Λαϊκή Συσπείρωση Παιονίας, για τον προϋπολογισμό του Δήμου Παιονίας

Δελτίο τύπου Λαϊκή Συσπείρωση Παιονίας
Η πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την ψήφιση του προϋπολογισμού για το έτος 2020 του Δήμου Παιονίας, ήταν αποκαλυπτική της αποφασιστικότητας της δημοτικής αρχής και της μείζονος αντιπολίτευσης, να υλοποιήσουν κατά γράμμα την κυβερνητική πολιτική στους Δήμους και να σταθούν απέναντι από τις λαϊκές ανάγκες των δημοτών.

Το ΚΔΑΠ Kinesis athletics μάχεται για καλό σκοπό

Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ Kinesis 
Στις 13 Δεκεμβρίου 2019, στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως 27, στις νέες εγκαταστάσεις του Kinesis athletics, θα πραγματοποιηθεί φιλανθρωπική εκδήλωση. Η εκδήλωση περιλαμβάνει παρουσίαση πολεμικών τεχνών και μαχητικών αθλημάτων.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων μνήμης πολιούχων Κιλκίς ΠεντεκαιΔεκα Μαρτύρων 2019

Ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης, σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εκδηλώσεις μνήμης των ΠεντεκαιΔεκα Ιερομαρτύρων, πολιούχων και προστατών του Κιλκίς.

Fiesta Latina, στο "Λόφο" Κιλκίς


Κιλκίς: Αφιέρωμα στο Μάνο Λοϊζο και στο Σταύρο Ξαρχάκο


(Video) Κάλεσμα Περιβαλλοντικού Συλλόγου Περιπατητών Κιλκίς


Κάλεσμα Περιβαλλοντικού Συλλόγου Περιπατητών Κιλκίς για την εκδήλωση "Κλιματική Αλλαγή και Βιώσιμη Πόλη" που θα γίνει στο Κιλκίς το Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019.

Η παράσταση "Το Ασχημόπαπο" στο Κιλκίς


Δεύτερη εκτός έδρας νίκη για την ΚουΠα - Επικράτησε του Αιγινιακού με 55 - 58


Του Γιάννη Σιταρίδη
Koupa basketball team manager 
Το παιχνίδι σαφώς δεν διεκδικεί δάφνες για την ποιότητά του. Το χαμηλό σκορ μαρτυρά του λόγου το αληθές. Οι δυνατές άμυνες και ο αργός ρυθμός που επικράτησε καθ’ όλη τη διάρκεια, ευνόησε τελικά την φιλοξενούμενη που έφυγε με το ροζ φύλλο αγώνα. 

"Με ημερομηνίες τα γεγονότα της επταετίας και του πολυτεχνείου"

Γράφει ο Δημήτρης Παρίδης
Πολιτευτής ΛΑ.Ο.Σ. Κιλκίς
21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1967 Πραξικόπημα με επικεφαλής τον ταξίαρχο Στυλιανό Παττακό και τους συνταγματάρχες Γεώργιο Παπαδόπουλο και Νικόλαο Μακαρέζο. Οι λόγοι του κινήματος δεν αφορούσαν τόσο την κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος με πρωθυπουργό τον Παναγιώτη Κανελόπουλο, όσο τον φόβο των επερχόμενων εκλογών της 28ης Μαΐου να αναδυθούν στην εξουσία η Ένωση Κέντρου του Γεωργίου Παπανδρέου με τον γιο του Ανδρέα Παπανδρέου να θεωρείται ανερχόμενο αριστερό αστέρι του κόμματος του, ο οποίος μάλιστα, επιχειρούσε να συνάψει σχέσεις με τις χώρες του συμφώνου της Βαρσοβίας σοβιετικών στρατηγικών συμφερόντων.

(Video) Κιλκίς: Παρουσίαση του βιβλίου, "Σαρακατσάνοι είμαστε, έτσι τραγουδάμε, έτσι μιλάμε"


Ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων νομού Κιλκίς "Ο Φλάμπουρας" παρουσίασε το βιβλίο του Ζήση Κατσαρίκα "Σαρακατσάνοι είμαστε, έτσι τραγουδάμε, έτσι μιλάμε", στο συνεδριακό κέντρου του 1ου ΕΠΑΛ Κιλκίς ,την Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019.