Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019

Νέα κυβέρνηση, νέες προσδοκίες

Του Δημήτρη Νίκογλου
Λέγοντας νέα κυβέρνηση εννοούμε την νέα αρχή που κυβερνά την χώρα μετά την δημοκρατική της εκλογή δια της ψήφου του λαού η οποία βρίσκεται στο ξεκίνημά της.

Τα προβλήματα δε που θα πρέπει να διαχειριστεί η κάθε νέα κυβέρνηση στο ξεκίνημά της είναι πάρα πολλά, και η κατανομή αυτών εξίσου σοβαρή και δύσκολη. Αυτό που πρωτίστως θα πρέπει να δει και να αναστρέψει άμεσα η νέα κυβέρνηση που ψήφισε και εναπόθεσε τις ελπίδες του ο λαός, είναι η χαμένη ελπίδα του κόσμου, η χαμένη ελπίδα που κάποιοι με ή παρά την θέλησή τους είχαν σε βαθύ λήθαργο.

Οι προσδοκίες του λαού μας μεγάλες, μα οι δυνατότητες της σημερινής κυβέρνησης μικρές λόγο οικονομικών δυσχερειών. Εκεί όμως που θα ήθελα να σταθώ στα της κυβέρνησης, είναι η θέληση όλων να πετύχει.

Το πείσμα για το επιθυμητό αποτέλεσμα και η συνεχή πίεση όλων για το καλύτερο, είναι αυτό που με κάνει αισιόδοξο, είναι αυτό που είχαμε χάσει προ πολλού, την αισιοδοξία δηλαδή πως μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Την επιτυχία ή την αποτυχία της κυβέρνησης δεν θα την κρίνουμε τώρα, θα 'ταν πρόωρο και πολύ οξύμωρο να πούμε μπράβο ή να κάνουμε πικρόχολα σχόλια σε μια τόσο μικρής διάρκειας διακυβέρνηση.

Αυτό όμως που μπορούμε με επιφύλαξη να κάνουμε, είναι η κριτική ως προς την βούληση της εκτελεστικής εξουσίας και η διάθεση αυτής για μέτρα και τρόπους ανακούφισης των πολιτών.

Την ταπεινοφροσύνη που την έχει ανάγκη η σημερινή κυβέρνηση όσο καμία άλλη λόγου βεβαρημένου πολιτικού παρελθόντος, θα πρέπει να την τυμπανοκρούει και να την κάνει σημαία μιας νέας πολιτικής αρχής. Η νέα Νέα Δημοκρατία θα πρέπει να είναι κάτι το διαφορετικό στον πολιτικό χάρτη, θα πρέπει να είναι το εφαλτήριο μιας νέας σελίδας στην πολιτική, αυτό που έχει ανάγκη ο τόπος σήμερα, και να ξεφύγει από το στενό γνωστό ρουσφετολογικό και προβλέψιμο κόμμα της παλιάς σκληρής δεξιάς.

Αν και πολιτικά δεν συντάσσομαι με το κυβερνών κόμμα και είμαι εκ διαμέτρου αντίθετος με αυτό λόγο αριστερών καταβολών και πεποιθήσεων, δεν θα μπορούσα όμως να παραβλέψω και να μην επικροτήσω την προσπάθεια του σημερινού πρωθυπουργού για άμβλυνση των συσσωρευμένων προβλημάτων της χώρας και ανάταση αυτής.

Εμείς ως αυστηροί κριτές δεν θα κρίνουμε την σημερινή κυβέρνηση για το ένοχο παρελθόν της διότι αυτό το κληρονόμησε παρά την θέλησή της, άλλωστε πολλοί πολιτικοί της σημερινής κυβέρνησης καλέστηκαν από άλλους πολιτικούς χώρους για προσφορά λόγο εμπειρίας και γνώσης για το καλό πάντα του τόπου, και αυτό φυσικά το επικροτούμε.

Εμείς θα κρίνουμε τα πεπραγμένα, και σε βάθος χρόνου θα κάνουμε τον απολογισμό του όλου έργου της.

Ως νέα κυβέρνηση έχει και τον χρόνο, και την ανοχή μας για να πράξει τα δέοντα.

Νέες προσδοκίες λοιπόν με ελπίδα, διότι και η χώρα και οι πολίτες αυτής έχουν δικαίωμα να ατενίζουν το μέλλον με αισιοδοξία, κάτι που αν και φαντάζει αυτονόητο, για εμάς τείνει να γίνει το άπιαστο όνειρο ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.