Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019

Η μηχανή του χρόνου στην Ειδομένη

Υπογράφει η Ομάδα Διαχείρισης της Ιστοσελίδας Ειδομένης
Εμείς στην Ο.Δ.Ι. Ειδομένης δεν ξεχνάμε τα όμορφα πράγματα του τόπου μας. Θυμόμαστε… τα μνημεία του Δημοτικού σχολείου (δασκάλας Αικατερίνης Χατζηγεωργίου και του δάσκαλου Γεώργιου Σιδερόπουλου), το κτίριο του Δημοτικού σχολείου και του νηπιαγωγείου που φιλοξένησε το καλλιτεχνικό χωριό Ειδομένης και ανέβασε πολιτιστικά τον τόπο μας, την προτομή του ένδοξου Μακεδονομάχου Εμμανουήλ Κατσίγαρη και δεν λησμονούμε μια στήλη μαρμάρινη που προσμένει την τοποθέτησή της για να μας συνδέσει με την αρχαία Ειδομένη της Ιστορίας του Θουκυδίδη πριν από είκοσι τέσσερις αιώνες.
Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ.

1 σχόλιο:

  1. Συγχαρητήρια για το τόσο ωραίο κείμενό σας,που κάνει και εμάς τους παλαιότερους να συγκινούμαστε φαίρνοντας στη θύμησή μας όσα τόσο νοσταλγικά αναφέρετε!!! Οι πιο μεγαλύτεροι έχουμε να θυμόμαστε την καθημερινότητά μας μέσα στις αίθουσες αυτού του σχολείου.., το συσσίτιο...,τα παιχνίδια μας στην αυλή... Δεν ζήσαμε, και καλλίτερα βέβαια, την αναμονή μέσου μεταφοράς για να μας πάει στο σχολείο.
    Με την εικόνα του σταθμού γεμάτο κόσμο...μας θύμισες τις βόλτες μας πάνω στη ράμπα του σταθμού...,που κατέβαιναν αρκετοί χωριανοί...γιατί αυτό ήταν η ψυχαγωγία μας!!! Τότε μπορούσαμε να μετακινηθούμε με τακτικα δρομολόγια τρένων,ακόμη και με την αυτοκινητάμαξα,με στάσεις σε κάθε σταθμό και δυνατότητα επιστροφής αυθημερόν στο σπίτι μας. Σήμερα δυστυχώς ζούμε την πλήρη απομόνωση σαν χωριό και δεν αντιλαμβάνονται οι αρμόδιοι...ή αντιλαμβάνονται και δεν ενδιαφέρονται...ή είναι τακτική .... ότι διώχνουν τους ανθρώπους που πονούν αυτό το χωριό και θέλουν να έρχονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.