Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018

Προβολή των ντοκιμαντέρ του LIVEMEDIA στο Φεστιβάλ Βιβλίου, στη Θεσσαλονίκη

Με δύο ιστορικά ντοκιμαντέρ συμμετέχει το LIVEMEDIA στο πολιτιστικό πρόγραμμα του 37ου Φεστιβάλ Βιβλίου στην Παραλία του Λευκού Πύργου. Το Livemedia με Διευθύνοντα Σύμβουλο τον Στάθη Παρχαρίδη, δημιούργησε δύο ντοκιμαντέρ, το ένα για τα γεγονότα που οδήγησαν στην Γενοκτονία των Ελλήνων στον πόντο και άλλο για τους Εβραίους της Θεσσαλονίκης και την εξόντωσή τους. 

Τι μάθαμε 6 μήνες τώρα από το Σκοπιανό Ζήτημα;


* του Μαρκόπουλου Χ. Θωμά
Μια μια λέξη, μάθαμε Ιστορία! Πολύ σπουδαίο για όλες και όλους μας αυτό. 
Γιατί η Κυβέρνηση (μάλλον) συνεχίζει τον μάταιο διάλογο με την ΠΓΔΜ για το όνομα. Είναι προφανές ότι οι βόρειοι γείτονές μας στην πραγματικότητα δεν έχουν τη διάθεση να ικανοποιήσουν έστω και αυτά τα λίγα που ζητεί επισήμως η ελληνική πλευρά. Θέλουν να κερδίσουν χρόνο ορισμένοι στην Αθήνα και τα Σκόπια! Κάτι φοβούνται οι κυβερνώντες... και είναι απόλυτα λογικό. 

4ο Καλλιτεχνικό και Πολιτιστικό Φεστιβάλ στο Κιλκίς



Το καλλιτεχνικό και πολιτιστικό σύνολο η «πόλις» καλεί μικρούς και μεγάλους σε ένα διήμερο εκδηλώσεων στο πλαίσιο του εορτασμού των Ελευθερίων του Κιλκίς.

Νομαρχιακή Συνέλευση Α' - Β' Θεσσαλονίκης με την Φώφη Γεννηματά


Ομιλία Καρακωστάνογλου στο συλλαλητήριο του Κιλκίς για τη Μακεδονία


Ομιλία Καρακωστάνογλου στο συλλαλητήριο του Κιλκίς για τη Μακεδονία
Τα δύο ογκώδη συλλαλητήρια στην Θεσσαλονίκη και την Αθήνα και άλλα που έγιναν στο εξωτερικό αλλά και δημοσκοπήσεις επιβεβαίωσαν τη συνεχιζόμενη πατριωτική προσήλωση των Ελλήνων στην υπεράσπιση του ονόματος της Μακεδονίας και τη μη εκχώρησή του στα Σκόπια.

Μήνυμα Βεργίδη για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Ανδρέας Βεργίδης
Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κιλκίς
Σε όλους τους μαθητές μας, που μετέχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, εύχομαι κουράγιο, ηρεμία και καλή επιτυχία.

Εργασίες συντήρησης στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης- Νέων Μουδανιών

Εργασίες συντήρησης στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης- Νέων Μουδανιών θα πραγματοποιηθούν αύριο Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018 από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Χαιρετισμός Μητροπολίτη Γουμένισσας κ.κ. Δημητρίου, στους νέους και τις νέες με αφορμή τις Πανελλήνιες Εξετάσεις

†Ο Γουμενίσσης, Γεφύρας, Αξιουπόλεως & Πολυκάστρου ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
"Αγαπητά μου παιδιά,
Οφείλω να σας συγχαρώ όλους, τον καθένα και την καθεμιά σας ξεχωριστά, καθώς και τους οικείους σας διότι ανηφορίσατε το δύσβατο μονοπάτι της μάθησης και βρίσκεσθε στο όμορφο υψίπεδο της άμιλλας, διαγωνιζόμενοι μεταξύ σας για την επιτυχία σας στις εξετάσεις. Δεχθείτε τις ευχές μου για την επιτυχή έκβαση του διαγωνισμού σας.

Φραγγίδης: "Καλή επιτυχία στις Πανελλήνιες Εξετάσεις"

Υπογράφει ο Γιώργος Φραγγίδης*
Μία ακόμα σχολική χρονιά ολοκληρώνεται και ξεκινούν οι πανελλήνιες εξετάσεις των μαθητών της Γ΄ Λυκείου με σκοπό την εισαγωγή τους σε σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Γεωργαντάς: "Το ΑΣΕΠ επιβεβαιώνει τη Νέα Δημοκρατία. Τα ερωτήματα παραμένουν"

Ο Τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κιλκίς, κ. Γιώργος Γεωργαντάς, με αφορμή σημερινή ανακοίνωση του ΑΣΕΠ, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η σημερινή ανακοίνωση της Διοίκησης του ΑΣΕΠ επιβεβαιώνει πλήρως τις καταγγελίες της Νέας Δημοκρατίας.

Συμβουλές για αγοραπωλησία οχημάτων μέσω διαδικτύου

Οι Αστυνομικοί της Γειτονιάς του Κιλκίς μετά από πρόσφατο περιστατικό εξαπάτησης Συμπολίτη μας ενημερώνουν και συμβουλεύουν για την αποφυγή εξαπάτησης κατά την αγοραπωλησία οχημάτων
Επισημαίνεται ότι οι δράστες χρησιμοποιούν δύο διαφορετικές μεθοδολογίες (modus operandi), που περιγράφονται ως ακολούθως:

Δήλωση Γ. Γεωργαντά για τις κυβερνητικές παρεμβάσεις στη διαδικασία επιλογής Γραμματέων

Ο Τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κιλκίς, κ. Γιώργος Γεωργαντάς, σχετικά με τις κυβερνητικές παρεμβάσεις στη διαδικασία επιλογής διοικητικών και τομεακών γραμματέων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Εκλογές για νέο Δ.Σ. στον Σύλλογο Φιλάθλων Κιλκισιακού

Ανακοίνωση Συλλόγου Φιλάθλων Κιλκισιακού 
Την Κυριακή 10 Ιουνίου 2048, στις 11 το πρωί ο Σύλλογος Φιλάθλων Κιλκισιακού πραγματοποιεί τις εκλογές του για ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου.

Ούτε γουλιά από τα φτηνιάρικα ψέματα της Coca Cola

Κείμενο:
Όμηρος Ταχμαζίδης
Η δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου είναι ένα παμπάλαιο όνειρο του ανθρώπου. Εκφράστηκε στην ιστορία μέσα από διάφορες ουτοπικές προσδοκίες και ουτοπικά σχήματα.

Ομιλία δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Σισμανίδη στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία

Ομιλία δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Σισμανίδη στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία
"Αυτός ο κόσμος, ο μικρός ο μέγας", αυτό το πλήθος των ενεργών πολιτών από την πόλη και τα χωριά μας βγήκε στους δρόμους και δίνει το δυναμικό παρών του, στέλνοντας από εδώ, από την πλατεία Ειρήνης, ένα σαφές ένα ξεκάθαρο μήνυμα.

Zumba Masterclass με μαμάδες και παιδιά στο ΚΔΑΠ Kinesis for Kids

Δελτίο τύπου  ΚΔΑΠ Kinesis for Kids 
Την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018, είχαμε την χαρά και την τιμή να φιλοξενήσουμε στη δομή μας στο ΚΔΑΠ Kinesis for kids το φροντιστήριο ξένων γλωσσών της κ. Δώρας Νικολαΐδου. 

Διακοπή ηλεκτροδότησης σε Παλατιανό και Δροσάτο την Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018

Από το Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) ανακοινώνεται ότι θα διακοπεί προσωρινά η παροχή ρεύματος αύριο στο κέντρο του οικισμού Δροσάτου από τις 8:00 έως τις 14:00 και στον οικισμό του Παλατιανού από τις 12:30 έως τις 14:30 λόγω τεχνικών εργασιών στο δίκτυο.

Πανελλαδικό βραβείο για το Δημοτικό Σχολείο Χέρσου σε λογοτεχνικό διαγωνισμό

Δελτίο τύπου Δημοτικού Σχολείου Χέρσου 
Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης και η Διεύθυνση Α/βαθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής, προκήρυξαν και φέτος Διαγωνισμό Συγγραφής Περιβαλλοντικής Ιστορίας με τίτλο «Το μέταλλο ποτέ δεν παύει να ζει, περιμένει να του δώσεις μια νέα μορφή», στο πλαίσιο του Εθνικού Θεματικού Δικτύου ΠΕ «Φύση χωρίς Σκουπίδια». Η Ιστορία έπρεπε να έχει ήρωα ένα ανθρωπάκι, ζωάκι, ρομποτάκι από μέταλλο.

Ήρθαν τα βιβλία για τα γυμνάσια του δήμου Κιλκίς

Σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018 και ώρα 09:00 παραλήφθηκαν τα Διδακτικά Βιβλία του Γυμνασίου για τα σχολεία του Δήμου Κιλκίς.

Θέσεις εργασίας στη ΒΙ.ΠΕ. Σταυροχωρίου Κιλκίς (7/6/2018)

Εμπορική επιχείρηση που εδρεύει στη ΒΙ.ΠΕ. Σταυροχωρίου Κιλκίς, ζητά εργάτες άνδρες για πλήρη απασχόληση ηλικίας από 30 έως 40 ετών με τουλάχιστον τρίμηνη κάρτα ανεργίας.
Τηλ. επικοινωνίας 2341025770

Θερινό ωράριο εξυπηρέτησης κοινού καταστήματος COSMOTE Κιλκίς

Από Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018 έως και την Τρίτη 31 Αυγούστου το ωράριο εξυπηρέτησης του κοινού διαμορφώνεται ως εξής :

Διευκρινήσεις Εμπορικού Συλλόγου Κιλκίς για τις ενδιάμεσες εκπτώσεις 2018

Σύμφωνα με την απόφαση (αρ. πρωτ. 113083/322 ημ. 22/03/2017) του Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς κ. Βεργίδη Ανδρέα και κατόπιν πρότασης του Εμπορικού Συλλόγου Κιλκίς καθορίστηκαν οι ημερομηνίες για τις ενδιάμεσες εκπτωτικές περιόδους συνολικής διάρκειας 30 ημερών που ισχύουν για τα εμπορικά καταστήματα εντός των διοικητικών ορίων Δήμου Κιλκίς

Ξεκίνησε στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους η «φιλοξενία αγάπης» για παιδιά και νέους από ομόδοξες χώρες

Ξεκίνησε το πρόγραμμα δωρεάν φιλοξενίας παιδιών και νέων από ομόδοξες χώρες που υλοποιεί η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος. Φέτος θα φιλοξενηθούν παιδιά από την Ουκρανία, την Πολωνία, την Παλαιστίνη, τη Σερβία, τη Ρωσία και τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη.

Ο Μητροπολίτης Γουμενίσσης Δημήτριος μιλά για το μακεδονικό ζήτημα

Υπογράφει ο +Μητροπολίτης Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου Δημήτριος
Ευλογημένοι συνέλληνες, αδελφοί μου και τέκνα εν Κυρίω,
η μακρά πονεμένη και δοξασμένη πείρα του έθνους μας, μας διδάσκει πως “μακάριος ὅστις ἱστορίης ἔσχεν γνῶσιν, ὄνησιν” (ευτυχισμένος όποιος αποκόμισε τη γνώση και την ωφέλεια από την ιστορία του)

Γενική Συνέλευση Μ.Γ.Σ. ΑΡΗ Παντελεήμονα

Ανακοίνωση ΑΡΗ Παντελεήμονα
Ετήσια Γενική Συνέλευση του συλλόγου την Κυριακή 10 Ιουνίου 2018, με ώρα έναρξης τις 20:00 και τόπο διεξαγωγής τα γραφεία του στο γήπεδο. Ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός της διετίας 2016-18 καθώς και η ανάδειξη νέου Δ/Σ θα είναι τα κυριότερα θέματα προς συζήτηση και ψήφιση.

Ευχές για καλή επιτυχία στις Πανελλήνιες από το Φροντιστήριο Μ.Ε. ΟΜΗΡΟΣ