Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Εισαγγελείς κατά Παπανδρέου

«Απαράδεκτη παρέμβαση στη λειτουργία της Δικαιοσύνης» χαρακτηρίζει, με σκληρή ανακοίνωσή της η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος (ΕΕΕ) τις πρόσφατες δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου για τη δικαστική εξέλιξη στην υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ.

Δήλωση Σαμαρά: «Δεν επιτρέπω εξαιρέσεις»

Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ο Ελληνικός Λαός έχει κάνει θυσίες. Τεράστιες θυσίες. Και εξαιρέσεις δεν μπορώ να επιτρέψω. Άλλωστε, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς δεν ανήκουν στις συντεχνίες. Στο Λαό ανήκουν, που έχει το δικαίωμα να τα χρησιμοποιεί και όχι να τον ταλαιπωρούν από το πρωί μέχρι το βράδυ. Γι’ αυτό, ας το καταλάβουν όλοι: Τα λάθη του παρελθόντος δεν θα ξαναγίνουν! Καθαρές κουβέντες!»

Στουρνάρας: "Δεν υπάρχουν περιθώρια"

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Ιωάννης Στουρνάρας εξερχόμενος από το Mέγαρο Μαξίμου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Ιω. Στουρνάρας: Γενικά η οικονομική πολιτική. Ενημέρωσα για το Eurogroup και, επίσης, για τις προϋποθέσεις για τις επόμενες δόσεις.

Καμμένος: "Δεν πρόκειται να μείνει κανείς ατιμώρητος"

Συζητήθηκαν από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών οι αγωγές του Ανδρέα Παπανδρέου κατά του προέδρου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνου Καμμένου με τις οποίες ζητά 1.300.000 ευρώ για την υπόθεση των CDS που πουλήθηκαν από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και πόνταραν στην χρεοκοπία της Ελλάδας από την μεθοδευμένη από τον αδερφό του και πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου είσοδο της χώρας στο ΔΝΤ, γεγονότα τα οποία επιβεβαιώθηκαν και από την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου αλλά και από την σχηματισθείσα ποινική δικογραφία για την παραπάνω υπόθεση από τον εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη.

Κοπή βασιλόπιτας του Μουσικού Πολιτιστικού Συλλόγου Αξιούπολης "Αξιον Εστί"

Ο Μουσικός Πολιτιστικός Σύλλογος Αξιούπολης "Αξιον Εστί" έκοψε την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα του.

«Τη μέριμνα του Υπουργείου Εργασίας ζητάει η ΕΣΕΕ για τους ασφαλισμένους και άνεργους εμπόρους»

Με αφορμή την πρόσφατη αναφορά του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας γενικότερα στο ασφαλιστικό, η ΕΣΕΕ απέστειλε προς τον Υπουργό Εργασίας σχετικές επιστολές ζητώντας : 
- Ένταξη της ιατροφαρμακευτικής κάλυψης των ασφαλισμένων που έχουν οφειλές προς τον ΟΑΕΕ στην επικείμενη Υπουργική Απόφαση για την ενεργοποίηση του λογαριασμού ανεργίας των εμπόρων, 
- δυνατότητα χρήσης του ηλεκτρονικού συστήματος υποβολής των ΑΠΔ από όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το ΙΚΑ και
- «πάγωμα» και κεφαλαιοποίηση των μέχρι σήμερα οφειλών τόσο προς τον ΟΑΕΕ όσο και προς το ΙΚΑ.

"Σε λίγο οι γεωργοί θα αγοράζουν με τιμές χρυσού το νερό για τα χωράφια τους"

«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είναι αντίθετοι με την ιδιωτικοποίηση των υδάτινων πόρων», τόνισε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Κινήματος Τέρενς Κουίκ, στη συζήτηση που έγινε στην Ολομέλεια της Βουλής, επί τροπολογίας που έφερε η μνημονιακή συγκυβέρνηση για την τιμολόγηση του νερού και κατήγγειλε ότι:

Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για τα σοβαρά προβλήματα στη βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία

"Τις ημέρες αυτές ανακοινώνονται από τις κατά τόπους Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής οι καταστάσεις με τα αποτελέσματα της αξιολόγησης των αιτήσεων των παραγωγών για ένταξη στο μέτρο 214 Βιολογική Γεωργία. 

2ήμερο σεμινάριο υγείας και ευεξίας στο Κιλκίς

Το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 18:00 και την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 10:00 π.μ στο Εργατικό Κέντρο Κιλκίς διοργανώνεται διήμερο σεμινάριο υγείας και ευεξίας με ομιλητή τον Dr Κωνσταντίνο Μουρούτη Φυσίατρο – Νευροεπιστήμων MD, PhD, ScD(Med), διδάκτωρα προληπτικής Ιατρικής & Νευροεπιστημών, Διευθυντή του Ελληνικού Ινστιτούτου Νέας Ζωής. 
Πρόγραμμα:
Σάββατο 2/2/2013 18:00:- ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ
ΑΛΛΕΡΓΕΙΕΣ : ΕΝΑ ΑΛΛΟ «ΕΡΓΟ» Η ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΑΣ 
Κυριακη 3/2/2013 10:00:
- Η ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΠΑΥΣΗΣ
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ. Για πληροφορίες: 6944152183 / 6948005011 / 6946064598.

Εθνική Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Αντιπεριφερειάρχης της Μ.Ε. Θεσσαλονίκης Γιώργος Τσαμασλής και ο Πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης Δαυίδ Σαλτιέλ σας προσκαλούν στις εκδηλώσεις για την Εθνική Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος, που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013. 

Χατζηδάκης: Θα εφαρμοστεί ο νόμος

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Κωστής Χατζηδάκης εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, έκανε την ακόλουθη δήλωση: 
«Στο διάλογο που είχε γίνει με τους εργαζομένους έγινε σαφές από την πλευρά της κυβέρνησης ότι δεν υπήρχε κανένα περιθώριο εξαίρεσης για καμιά κατηγορία από το ενιαίο μισθολόγιο. Παρόλα αυτά, παρά τη σαφή θέση της κυβέρνησης, οι συνδικαλιστές της ΣΤΑΣΥ αποφάσισαν να ακολουθήσουν το δρόμο της τυφλής σύγκρουσης. 

Επίσκεψη Κώστα Καραπαναγιωτίδη στο Επιμελητήριο Κιλκίς

Το Επιμελητήριο Κιλκίς επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κων/νος Καραπαναγιωτίδης με την ιδιότητα του Αντιπεριφερειάρχη Υπεύθυνου για την Ανάπτυξη σε επίπεδο Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας.

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκις

Σας προσκαλούμε να έρθετε στην δημόσια Tακτική Συνεδρίαση του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, που θα γίνει στο δημοτικό κατάστημα, στις 28 Ιανουαρίου 2013, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00, για συζήτηση και απόφαση για την ψήφιση Προϋπολογισμού και Ετήσιου προγράμματος Δράσης (το οποίο σε παράρτημά του περιλαμβάνει και το Τεχνικό Πρόγραμμα), για το έτος 2013

«Εκδηλώσεις – παρεμβάσεις του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης την Πέμπτη 24 και την Παρασκευή 25-01-2013»

Το διήμερο της Πέμπτης και της Παρασκευής, 24 και 25-01-2013, θα πραγματοποιηθούν από τον ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ σε περιοχές της περιφέρειας της Θεσσαλονίκης εκδηλώσεις και παρεμβάσεις σχετικές με ζητήματα που αφορούν στην αγροτική παραγωγή, την ανάπτυξη και την απασχόληση. Στις εκδηλώσεις θα συμμετέχουν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Βαγγέλης Αποστόλου, Εύβοιας, υπεύθυνος της ΕΕΚΕ υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λίτσα Αμανατίδου, Β’ Θεσσαλονίκης, υπεύθυνη ΕΕΚΕ υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης, και Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Α’ Θεσσαλονίκης, μέλος της ΕΕΚΕ υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας. 

Έπιασαν δύο άτομα με όπλα, βεγγαλικά και πυρομαχικά

Συνελήφθησαν χθες (23.01.2013) το πρωί από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αριδαίας σε συνεργασία με συναδέλφους τους του Αστυνομικού Τμήματος Αμύνταιου, δύο ημεδαποί 61 και 32 ετών, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της παράνομης οπλοκατοχής και της παράβασης του νόμου περί βεγγαλικών. 

Επίδομα 360 ευρώ για 20.000 άνεργους ελεύθερους επαγγελματίες

Επίδομα ανεργίας 360 ευρώ για διάστημα από 3 έως 9 μήνες θα λάβουν από το Μάρτιο οι ελεύθεροι επαγγελματίες που έχουν διακόψει τη δραστηριότητά τους από την 1/1/2012 και μετά, με ελάχιστο χρόνο ασφάλισης και πληρωμής εισφορών 3 χρόνια και με εισόδημα κάτω από 30.000 ευρώ (κατ’ έτος) το 2011 και 2012.

Προσκλητήριο LEADER επενδύσεων από την Αναπτυξιακή Κιλκίς (ΑΝ.ΚΙ.)

Με στόχο να συμβάλλει στην ανάδειξη του Κιλκίς σε πρότυπο πόλο βιώσιμης ανάπτυξης, η Αναπτυξιακή Κιλκίς (ΑΝ.ΚΙ.) έχει προκηρύξει για δεύτερη φορά το τοπικό πρόγραμμα LEADER και προσκαλεί όλους τους ενδιαφερόμενους σε ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώνει την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013, στις 6:30 μ.μ. στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς. Το LEADER συνιστά εδώ και είκοσι χρόνια το πλέον ελκυστικό και δημοφιλές πρόγραμμα καθόσον: 

Ενημερωτικά σεμινάρια από την Α'θμια και Β'θμια Εκπαίδευση Κιλκίς

Σας ενημερώνουμε ότι η Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης Κιλκίς σε συνεργασία με τη Δ/νση Π/θμιας Εκπ/σης Κιλκίς και το Κ.Π.Ε. Κιλκίς θα πραγματοποιήσουν επιμορφωτικό Σεμινάριο - 4η εισαγωγική επιμόρφωση Π.Ε. στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του ΓΕΛ Αξιούπολης , στις 18 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 11:00 έως 17:00.

Τον συνέλαβαν στους Ευζώνους Κιλκίς με λαθραία τσιγάρα

Στις 24.01.2013 πρώτες πρωινές ώρες συνελήφθη στο 1ο χλμ της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Ευζώνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ευζώνων, 55χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο του οχήματος στο οποίο επέβαινε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (170) πακέτα τσιγάρων και (50) πακέτα καπνού διαφόρων μαρκών, τα οποία δεν έφεραν την απαιτούμενη από το νόμο ενδεικτική ταινία ασφαλείας και δεν είχαν καταβληθεί για αυτά οι απαιτούμενοι δασμοί και φόροι. Προανάκριση διενεργήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Ευζώνων Κιλκίς.

Οι δανειστές απαγορεύουν την αντικατάσταση του κ. Γεωργίου

-Ασπίδα προστασίας τρόικας και Βερολίνου στον Πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ που διώκεται για κακουργήματα.
-Πρωτοφανής περιφρόνηση της εθνικής κυριαρχίας και της Δικαιοσύνης από πηγές της Κομισιόν.
-Στο κάδρο Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου. Με την πλάτη στον τοίχο ο Σαμαράς. 

Τι έλεγε η ΝΔ για ΕΛΣΤΑΤ και εξεταστική

Στις 6 Απριλίου 2012 η ΝΔ είχε δώσει στην δημοσιότητα ένα non paper με τίτλο «10 ερωτήσεις και απαντήσεις για τις πολιτικές εξελίξεις». 

Κάλεσμα της ΕΑΣ Κιλκίς σε κτηνοτρόφους για την εξισωτική αποζημίωση 2012

Από την ΕΑΣ ΚΙΛΚΙΣ γνωστοποιείται στους κτηνοτρόφους (αιγοπροβατοτρόφους) ότι θα πρέπει να προσέλθουν μέχρι την ΠΕΜΠΤΗ 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013 στα γραφεία της Ενωσης στο Κιλκίς (οδός: Θεσσαλονίκης 20) προκειμένου να καταθέσουν θεωρημένο αντιίγραφομητρώου εκμετάλλευσης αιγοπροβάτων (παλαιό και νέο μητρώο) με ετήσια απογραφή για το έτος 2012 που μπορούν να πάρουν από το Κτηνιατρείο.

Δωρεάν παράδοση ορθοπεδικού υλικού στα σχολεία του ν. Κιλκίς από την Anatomic Help

Την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο 5ο Δημ. Σχολείο Κιλκίς, παραδόθηκε ορθοπεδικό υλικό στα σχολεία όλης της Περιφέρειας της Δ/νσης Π.Ε. Κιλκίς. 

Μουσική Ταβέρνα - Ρεμπετάδικο "Νότες" στο Πολύκαστρο

Μία καινούρια ''νότα'' μουσικής στο Πολύκαστρο,
που σας υπόσχεται διασκέδαση, καλό φαγητό και τιμές που πραγματικά θα σας αφήσουν απόλυτα ικανοποιημένους.
Για την διασκέδασή σας φροντίζει η πενταμελής ορχήστρα μας
ενώ το καλό φαγητό έχει αναλάβει ο chef της κουζίνας
με πλούσιες και πεντανόστιμες μερίδες!
Σ' ένα χώρο ζεστό, καθαρό και φιλικό σας περιμένουμε να διασκεδάσετε
μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες και σας υποσχόμαστε νύχτες αξέχαστες!

Τίτλοι εφημερίδων, Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

ΑΥΓΗ ·Παρά την κατακραυγή για το πλαστό βίντεο – Ο Σαμαράς καλύπτει την απάτη· Ο Αλ,. Τσίπρας στο ΣΤΕΪΤ ΝΤΙΠΑΡΤΜΕΝΤ – ΑΟΖ προς όφελος του λαού και όχι για το χρέος·Λίστα Λαγκάρντ – Εκπρόσωποι ΣΔΟΕ, ΔΝΤ «καρφώνουν» τις κυβερνήσεις Παπανδρέου – Παπαδήμου
ΒΡΑΔΥΝΗ ·Επιδότηση ενοικίου και επιτοκίου – Τι περιλαμβάνει το σχέδιο Νόμου για τον νέο ΟΑΕΔ που θα καταθέσει στη Βουλή ο Γ. Βρούτσης·Προαναγγελία του Γ. Μαυραγάνη στη Βουλή – Προς αλλαγή του Άρθρου 99 του Πτωχευτικού Κώδικα·Οδηγίες ΡΑΕ- Προσοχή στις λάθος τιμολογήσεις – Τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές