Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Χατζηδάκης: Θα εφαρμοστεί ο νόμος

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Κωστής Χατζηδάκης εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, έκανε την ακόλουθη δήλωση: 
«Στο διάλογο που είχε γίνει με τους εργαζομένους έγινε σαφές από την πλευρά της κυβέρνησης ότι δεν υπήρχε κανένα περιθώριο εξαίρεσης για καμιά κατηγορία από το ενιαίο μισθολόγιο. Παρόλα αυτά, παρά τη σαφή θέση της κυβέρνησης, οι συνδικαλιστές της ΣΤΑΣΥ αποφάσισαν να ακολουθήσουν το δρόμο της τυφλής σύγκρουσης. 
Ακόμη περισσότερο αποφάσισαν να υιοθετήσουν αθέμιτες πρακτικές ως προς την απεργία και να μη σεβαστούν κατ’ επανάληψη μάλιστα σαφέστατες αποφάσεις της Ελληνικής δικαιοσύνης. Αποτέλεσμα αυτής της πρακτικής είναι να ταλαιπωρείται η Αθήνα, η αθηναϊκή κοινωνία και να δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα στην οικονομική ζωή της πόλης.

Μετά από αυτά, η κυβέρνηση δεν μπορεί να αδιαφορεί ούτε μπορεί να παρακολουθήσει μια προσχηματική προσπάθεια μιας δήθεν καλής θέλησης. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο παρά να προχωρήσουμε στο μέτρο της επίταξης. Αυτή είναι η εισήγηση που έκανα στην Πρωθυπουργό ως αρμόδιος υπουργός, ο Πρωθυπουργός το αποδέχτηκε και προχωρούμε προς αυτή την κατεύθυνση. 

Παράλληλα, η Δικαιοσύνη φυσικά θα ακολουθήσει το δικό της δρόμο σε σχέση με τις έρευνες που κάνει ως προς τις πρακτικές που ακολουθήθηκαν και ως προς την περιφρόνηση των αποφάσεων των δικαστηρίων λαμβάνοντας τις δικές της αποφάσεις. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ούτε η κυβέρνηση ούτε η κοινωνία μπορεί να είναι όμηροι συντεχνιακών αντιλήψεων.

Δημοσιογράφος: Απολύσεις, δηλαδή, θα υπάρξουν ή μόνο σε αυτό μένουμε;

Κ. Χατζηδάκης: Θα εφαρμοστεί ο νόμος».

2 σχόλια:

  1. Δεν είναι ζώα (π.χ. μουλάρια), ούτε αντικείμενα (π.χ. αυτοκίνητα), υπουργέ, για να τα επιτάξεις. Άνθρωποι είναι. Και τους ανθρώπους δεν τους επιτάσσεις. Τους επιστρατεύεις. Τους στέλνεις "φύλλα ατομικής προσκλήσεως πολιτικής επιστράτευσης".
    Θα μπορούσα, υπουργέ, να σε "δικαιολογήσω" μόνο σε μια περίπτωση: Αν βλέπεις κι εσύ και όλοι οι άλλοι εκεί στην κυβέρνηση τους ανθρώπους σαν ζώα! Κι αυτό επειδή δε σας έχουμε "πάρει ακόμα με τις πέτρες"!
    Όσκαρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η δικαιοσύνη κύριε Χατζηδάκη,δεν είναι οι δικαστικές αποφάσεις,είναι η ισονομία,η ισοπολιτεία,πόσο δίκαιος κι έντιμος έναντι του (άνεργου αλλά και του εργαζόμενου) Ελληνικού λαού είστε,όταν επί ΝΔ προσλαμβάνεται η αδερφή σας στην νομική υπηρεCIA της Δ.Ε.Η. και κατόπιν αποσπάται ως υπάλληλος στο πολιτικό γραφείο σου;''ΘΑ εφαρμοστεί ο νόμος'';;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.