Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Έκοψαν την πίτα τους οι Απόστρατοι Αξιωματικοί Στρατού του παραρτήματος Κιλκίς

Την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας των μελών της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ) του παραρτήματος Κιλκίς στη ΛΑΦ Κιλκίς, παρουσία πολλών μελών αλλά και επίσημων προσκεκλημένων. 

Δήλωση Καμμένου: Να σταματήσει ο Σαμαράς να καλύπτει τον Παπανδρέου

«Η ομολογία Λοβέρδου ότι υπήρχε σχέδιο εντάξεως της χώρας από τον κ. Παπανδρέου στον μηχανισμό στήριξης δείχνει ότι απαιτεί τώρα ο ελληνικός λαός να προχωρήσουμε στη μία και μόνη εξεταστική που είχε προαναγγείλει ο κ. Σαμαράς. Η τακτική, του να καλύπτει ο πρωθυπουργός της χώρας τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, δεν μπορεί να συνεχιστεί. Η ψήφος των 80 βουλευτών για την παραπομπή του Γιώργου Παπανδρέου στην τελευταία προανακριτική δείχνει ότι και η Βουλή την Ελλήνων είναι έτοιμη να στείλει τον κ. Παπανδρέου εκεί που του αξίζει.»

Έπιασαν τον έναν από τους ληστές τράπεζας στο Αιγίνιο

Συνελήφθη, πρωινές ώρες σήμερα (21-01-2013) από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, 36χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Κατερίνης, σύμφωνα με το οποίο ο προαναφερόμενος από κοινού με αλλά άτομα, την 01-12-2010 στο Αιγίνιο Πιερίας, εισήλθαν σε τραπεζικό κατάστημα και με την απειλή πολεμικών τυφεκίων ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους και αφαίρεσαν από το χρηματοκιβώτιο το χρηματικό το ποσό των 368.090 ευρώ. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Ανακριτή Κατερίνης.

Η Nasa χρηματοδοτεί την εκτόξευση του πρώτου 100% ελληνικού δορυφόρου

Ο 1ος δορυφόρος κατασκευασμένος αποκλειστικά από Έλληνες θα είναι έτοιμος να εκτοξευθεί το καλοκαίρι του 2013 από το ακρωτήριο Κανάβεραλ. Πρόκειται για τον μικροδορυφόρο Lamdasat που ετοιμάζει η ομάδα του καθηγητή Αεροδιαστημικής Μηχανικής, του Πανεπιστημίου Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια, Περικλή Παπαδόπουλου. Η ομάδα αποτελείται από 10 Έλληνες ερευνητές.

Δραστηριότητες Ορειβατικού Συλλόγου Κιλκίς

Το Σαββατοκύριακο 19 και 20 Ιανουαρίου 2013 Ο Ορειβατικός Σύλλογος Κιλκίς έκοψε τη βασιλόπιτα του σε προγραμματισμένη εξόρμησή του στα ορεινά των Τρικάλων, στην κοσμοπολίτικη Ελάτη και στο όμορφο Περτούλι. Στην εξόρμηση συμμετείχαν μέλη αλλά και φίλοι του συλλόγου, οι οποίοι μετακινήθηκαν τόσο με το λεωφορείο όσο και με ιδιωτικά οχήματα. Σύμμαχος της εξόρμησης ο υπέροχος καιρός, το Σάββατο, που επέτρεψε τη βόλτα και τις περιηγήσεις στα Τρίκαλα.

Τον συνέλαβαν για χρέη 1.000.124,64 ευρώ προς το Δημόσιο

Συνελήφθη σήμερα (21.01.2013) το πρωί, στις Σέρρες, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών, ένας ημεδαπός 52 ετών, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο. Το ύψος του χρέους ανέρχεται συνολικά στο ποσό των 1.000.124,64 ευρώ. Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 25 παρ. 1 του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ. 1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο».
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.

Παρέσυρε με αυτοκίνητο πεζή 76χρονη

Στις 21.01.2013 το μεσημέρι στην Παλιά Εθνική Οδό Βέροιας – Θεσσαλονίκης (ύψος Βέροιας), το Ι.Χ. Επιβατικό αυτοκίνητο που οδηγούσε 68χρονος ημεδαπός παρέσυρε 76χρονη πεζή ημεδαπή γυναίκα με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό της 76χρονης πεζής. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Βέροιας Ημαθίας.

Ερώτηση ΚΚΕ με θέμα: «Στην εξαθλίωση οδηγούνται χιλιάδες ανασφάλιστοι υπερήλικες ομογενείς από την πρώην ΕΣΣΔ»

"Τα βάσανα που επεφύλαξαν όλες διαχρονικά οι ελληνικές αστικές κυβερνήσεις στους παλιννοστούντες ομογενείς που έψαξαν αποκούμπι στην Ελλάδα μετά τις ανατροπές στην ΕΣΣΔ δεν έχουν τελειωμό. 

Νέοι βιοκαλλιεργητές με.. 'γερά νεύρα'

Γράφει ο Βασίλης Σιαμπάνης*
Οι αγρότες περιμένουν και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης παίζει με την υπομονή τους και την οικονομική αντοχή τους.

Σόιμπλε: «Έχω οδυνηρή επίγνωση του τι ζητάμε από τους Έλληνες»

Σε συνέντευξή του προς την Süddeutsche Zeitung, o γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε αναφέρεται στην ευρωκρίση και την λιτότητα στην Ευρώπη αλλά και στη συνάντησή του με τον Αλ.Τσίπρα.

Επίσκεψη Α. Διαμαντόπουλου στον Διοικητή του Νοσοκομείου Κιλκίς Θ. Ανθρακίδη

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Διαμαντόπουλος, πραγματοποίησε επίσκεψη στον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς, κ.Θέμη Ανθρακίδη.

Έναρξη λειτουργίας των Υπηρεσιών Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας

- Με πρωτοβουλία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη, ιδρύονται δύο (2) Τμήματα και εξήντα οχτώ (68) Γραφεία Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας σε όλη την Ελλάδα
- Ο τηλεφωνικός αριθμός κλήσης – 11 414 – δέχεται καταγγελίες για περιστατικά ρατσιστικής βίας όλο το 24ωρο, ενώ παράλληλα ηλεκτρονική φόρμα καταγγελιών υπάρχει στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας 

Σεξιστική διαφήμιση;

"Μια απαράδεκτη σεξιστική διαφήμιση. Πάνω που ήθελα να πιστεύω ότι
είχαμε ξεμπερδέψει με όλα αυτά."
Λέει η φίλη και αναγνώστρια της ΓΝΩΜΗΣ
Εσείς τι λέτε;

Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για την οδική ασφάλεια

"Κατά κοινή ομολογία, το χαμηλό επίπεδο οδικής ασφάλειας στην Ελλάδα οφείλεται στο γεγονός ότι τα οδικά ατυχήματα (ή καλύτερα τροχαία εγκλήματα) δεν αντιμετωπίστηκαν ποτέ επαρκώς αποτελεσματικά ως μείζον κοινωνικό και πολιτικό ζήτημα.

Ήττα με ψηλά το κεφάλι του Άρη Παντελεήμονα

Αποδεκατισμένος με μόλις δέκα ποδοσφαιριστές στην αποστολή του ο Μ.Γ.Σ. Άρης Παντελεήμονα πάλεψε αλλά δεν κατάφερε να πετύχει κάτι καλό στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Μεσιανιακό Μεσιανού. Ηττήθηκε με 3-0 σκορ δεχόμενος δυο τέρματα στο πρώτο και ένα στο δεύτερο ημίχρονο καθώς δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις συνθήκες του παιχνιδιού αλλά και να διαχειριστεί το αριθμητικό μειονέκτημα που είχε και στα 90 λεπτά της αναμέτρησης.

“ΚΙΛΚΙΣ 1913 : Ορόσημο ελευθερίας και ζωής”

Με την ομιλία ιστορικού περιεχομένου “ΚΙΛΚΙΣ 1913: Ορόσημο ελευθερίας και ζωής”, θα ανοίξει την ερχόμενη Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013 το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων για την συμπλήρωση 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης του Κιλκίς. 

Βρήκαν τους ληστές χρυσαφικών στις Σέρρες

Εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ηράκλειας Σερρών κλοπές οικιών στην ευρύτερη περιοχή της Ηράκλειας Σερρών.
Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο ημεδαποί 15 και 27 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπές.

Βρέθηκαν οι ληστές του 74χρονου στην Αξιούπολη Κιλκίς

Εξιχνιάστηκε, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αξιούπολης Κιλκίς με τη συνδρομή των συναδέλφων τους του Τμήματος Ασφαλείας Βέροιας υπόθεση ληστείας που είχε διαπραχθεί σε βάρος ενός 74χρονου το πρωί της 11.01.2013 έξω από τραπεζικό υποκατάστημα στην Αξιούπολη. 

ΠΑΣΕΒΕ: «Το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα»

Τη στιγμή που η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ επιβάλει εξοντωτικά και απάνθρωπα μέτρα (υπέρογκη φορολογία, χαράτσια, μείωση μισθών και συντάξεων, αύξηση στο πετρέλαιο θέρμανσης κλπ) που έχουν οδηγήσει 10δες χιλιάδες οικογένειες εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων, συνταξιούχων, ανέργων στην εξαθλίωση και στη χρεωκοπία, η ΔΕΗ με τις ευλογίες της κυβέρνησης αποφάσισε και νέες αυξήσεις στα τιμολόγια που θα αγγίξουν το 23%. 

"Να ανοίξει ένας νέος κύκλος πολιτικής αντιπαράθεσης"

Του Χάρη Τσιόκα 
Οι πρόσφατες συζητήσεις για τα φορολογικά μέτρα, "υποχρεώνουν" μια σειρά από "παράπλευρα θέματα" να υποχωρήσουν. Η κοινωνική και παραγωγική ανάγκη φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το ερώτημα όχι μόνο ποιους αφορούν οι επιπτώσεις, αλλά και αν το αποτέλεσμα οδηγεί στην έξοδο από τη κρίση!

Συνέλαβαν τρία άτομα για ναρκωτικά

Στις 20.01.2013 το μεσημέρι στις Σέρρες, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Σερρών, συνελήφθησαν ένας ημεδαπός 20 ετών και ένας υπήκοος Αλβανίας 17 ετών, διότι σε αστυνομικό έλεγχο των προαναφερόμενων που επέβαιναν στην μοτοσυκλέτα του 20χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία συσκευασία που περιείχε 21 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και ένα κινητό τηλέφωνο. Το προαναφερόμενο δίκυκλο κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Σερρών. 

Μια προσκοπική παρέα με ιδανικά

Του Χρήστου Καναρόπουλου
Μέσα σε ζεστή ατμόσφαιρα τα μέλη του 2ου Συστήματος Δ/Προσκόπων Κιλκίς έκοψαν την καθιερωμένη βασιλόπιτα τους, ανταλλάσσοντας ευχές για δημιουργική χρονιά γεμάτη δράση και πλούσιο προσκοπικό παιχνίδι, το περασμένο Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Κιλκίς. 

Μας χάρισε το πιο σπουδαίο μάθημα που μπορεί να δώσει ένας γονιός στα παιδιά του … ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ!

Κεσίδης Χρήστος, 1954
Του Παύλου Κεσίδη
Στις 31 Οκτωβρίου 2012, μετά από σχεδόν 60 χρόνια, έγινε αλλαγή σκυτάλης στο γνωστό παραδοσιακό καφενείο στην οδό Καλούδη 1. Σίγουρα όλοι οι παλιοί Κιλκισιώτες το γνωρίζουν, ακόμη κι αν ποτέ δεν υπήρξαν πελάτες του. Απερχόμενος ιδιοκτήτης ο Χρήστος Κεσίδης (ο πατέρας μου) και «συνεχιστής της ιστορίας του καφενείου», ένα νέο παιδί, ο Γιώργος Τσαβδαρίδης που του ευχόμαστε ολόψυχα καλές δουλειές. Ίσως να ακούγεται βαρύγδουπη η παραπάνω έκφραση …«συνεχιστής της ιστορίας του καφενείου», αλλά πιστέψτε με, υπάρχει και ξεκινά κάπως έτσι …