Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Η Nasa χρηματοδοτεί την εκτόξευση του πρώτου 100% ελληνικού δορυφόρου

Ο 1ος δορυφόρος κατασκευασμένος αποκλειστικά από Έλληνες θα είναι έτοιμος να εκτοξευθεί το καλοκαίρι του 2013 από το ακρωτήριο Κανάβεραλ. Πρόκειται για τον μικροδορυφόρο Lamdasat που ετοιμάζει η ομάδα του καθηγητή Αεροδιαστημικής Μηχανικής, του Πανεπιστημίου Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια, Περικλή Παπαδόπουλου. Η ομάδα αποτελείται από 10 Έλληνες ερευνητές.
Το κόστος της εκτόξευσης θα αγγίξει τα 3,5 εκατ. δολάρια, ποσό το οποίο θα καλυφθεί από τη ΝΑSA, ενώ για την κατασκευή του δορυφόρου συγκεντρώθηκαν 100.000 δολάρια από ανιδιοτελείς και ανώνυμες προσφορές Ελλήνων.

«Είμαστε γραμμένοι στο μανιφέστο του διαστημικού σταθμού. Έχει προγραμματιστεί η εκτόξευση μικροδορυφόρου που τον φτιάχνουν Έλληνες από την Ελλάδα», τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος σε αποκλειστική συνέντευξη στη ραδιοφωνική εκπομπή του GoodNews. O δορυφόρος με την ονομασία Lamdasat θα βρίσκεται σε τροχιά για 300 μέρες.

 «Greek Minds at Work»


http://www.goodnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.