Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Μέρκελ και Oλάντ καλούν την ελληνική κυβέρνηση να συνεχίσει στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων

Ενόψει των επισκέψεων του Αντώνη Σαμαρά σε Βερολίνο και Παρίσι, Άνγκελα Μέρκελ και Φρανσουά Ολάντ κάλεσαν την ελληνική κυβέρνηση να συνεχίσει στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων.

Τη Δευτέρα η ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στα πανεπιστήμια και ΤΕΙ

Τη Δευτέρα θα ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής των υποψηφίων στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Παιδείας κ. Κ. Αρβανιτόπουλου.

Νέοι υπεύθυνοι τομέων του ΠΑΣΟΚ

Με απόφαση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, ορίζονται:

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ για την υπόθεση της Ύδρας

Η υπόθεση της Ύδρας εξέθεσε διεθνώς τη χώρα και επέτρεψε να αναπαράγονται αρνητικά και άδικα στερεότυπα κατά της Ελλάδας και των Ελλήνων. Στερεότυπα που δυστυχώς αποκρύπτουν όσα πολύ σημαντικά έχει πετύχει έως τώρα η Ελλάδα στην εφαρμογή του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής και στις διαρθωτικές αλλαγές, με τη μείωση του ελλείμματος και την αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας.

ΙΚΑ: Μειώνεται στα 3/10 της σύνταξης η παρακράτηση για δάνεια

Στα 3/10 της μηνιαίας σύνταξής τους, από τα 6/10 που ήταν έως τώρα, μειώνεται το ποσοστό που παρακρατεί το ΙΚΑ για την εξυπηρέτηση δανείων που έχουν ληφθεί από το Τμήμα Παρακαταθηκών και Δανείων, σύμφωνα με έγγραφο της διεύθυνσης ασφαλιστικών υπηρεσιών του Ιδρύματος, προς τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Αγώνας ποδηλασίας βουνού στο Κιλκίς, 2 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Σύλλογος Φίλων Ποδηλάτου Κιλκίς με την στήριξη του Δήμου και της Περιφέρειας Κιλκίς διοργανώνει ανοιχτό αγώνα ορεινής ποδηλασίας (Μountain Βike) την 2α Σεπτεμβρίου 2012 με εκκίνηση και τερματισμό τον λόφο του Αγίου Γεωργίου.
Ώρα εκκίνησης 11π.μ 

Κατάθεση τροπολογίας ΚΚΕ για εξάλειψη κατηγοριών αγροτικών κινητοποιήσεων - αγροτοδικεία

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΣΘΗΚΗ Στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου δικαιοσύνης διαφάνειας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων: "Μετάθεση χρόνου έναρξης ισχύος διατάξεων του Ν. 4055/2012".
ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ Με το άρθρο 25 του ν. 2721/1999, εξαλείφθηκε το αξιόποινο ορισμένων αδικημάτων που προβλέπονται στα άρθρα 290, 291 και 292 Π.Κ. και των παραβάσεων του άρθρου 34 παρ. 12 του ν.2696/1999, που φέρονταν να έχουν τελεστεί μέχρι τον Μάρτιο του 1997 από αγρότες, κατά τη διάρκεια των αγροτικών κινητοποιήσεων.

Χαρακόπουλος: «Στηρίζουμε την ίδρυση Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Κρέατος»

«Η Διεπαγγελματική Οργάνωση συνιστά αναμφίβολα ένα ευνοϊκό θεσμικό περιβάλλον, όπου με διάλογο, αλληλοκατανόηση και συνεργασία θα επιλύονται τα κοινά και χρονίζοντα προβλήματα στην παραγωγή, σφαγή, διακίνηση και εμπορία του κρέατος» τόνισε σε δηλώσεις του ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των κρεοπωλών, κατά την οποία τάχθηκε υπέρ της ίδρυσης και λειτουργίας Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Κρέατος στην οποία θα μετέχουν εκπρόσωποι φορέων από το σύνολο της παραγωγικής αλυσίδας.

Σόιμπλε: «Δεν είναι λύση η διασφάλιση περισσότερου χρόνου»

Μία ημέρα πριν από την επίσκεψη του έλληνα πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο Βερολίνο ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επαναλαμβάνει ότι οι η διασφάλιση περισσότερου χρόνου για την Ελλάδα δεν θα λύσει το πρόβλημα. Σε συνέντευξή του προς τη Νοτιοδυτική Ραδιοφωνία (SWR) ο γερμανός υπουργός Οικονομικών δηλώνει ότι κατανοεί πως η Ελλάδα βρίσκεται σε δύσκολη θέση και έχει χάσει χρόνο εξαιτίας των δύο εκλογικών αναμετρήσεων.

Το πρόγραμμα Σαμαρά για το επόμενο τριήμερο

Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς αναχωρεί σήμερα το απόγευμα για τριήμερη επίσκεψη σε Βερολίνο και Παρίσι, όπου θα έχει συναντήσεις με την Καγκελάριο της Γερμανίας, κα Angela Merkel και τον Πρόεδρο της Γαλλίας, κ. Francois Hollande. Πιο συγκεκριμένα, αύριο, 24 Αυγούστου 2012, στις 11:45 θα συναντηθεί με την Καγκελάριο της Γερμανίας, ενώ, το Σάββατο 25 Αυγούστου 2012, στις 10:30 θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Γαλλίας. To απόγευμα του Σαββάτου, μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεών του, ο Πρωθυπουργός θα επιστρέψει στην Αθήνα.

Καράογλου: «Τα παιδιά το μεγαλύτερο κεφάλαιο της χώρας μας»

Θέματα που αφορούν στις πολύτεκνες οικογένειες συζήτησε σήμερα (Πέμπτη 23-08-2012) στο Διοικητήριο, ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, με το Δ.Σ. του Συλλόγου Πολυτέκνων Ν. Θεσσαλονίκης «Οι Άγιοι Πάντες».

Από την "Επιμορφωτική": Διεθνής Έκθεση με θέμα την «Αξιοποίηση των Άχρηστων Υλικών» στο Κιλκίς

Η Επιμορφωτική Κιλκίς Μ.ΕΠΕ διοργανώνει στο Κιλκίς Διεθνή Έκθεση με θέμα την «Αξιοποίηση των Άχρηστων Υλικών».

Τσάκωσαν επαγγελματία ματάκια

Συνελήφθη χθες το απόγευμα στο Λιτόχωρο Πιερίας, ένας ημεδαπός 36ετών, διότι στον Πλαταμώνα είχε τοποθετήσει σε ξύλινο παραβάν μια μικροκάμερα και κατέγραφε επίμαχα σημεία λουομένων που προέβαιναν σε αλλαγή ενδυμασίας. Κατασχέθηκε μία CAMERA μαζί με μια κάρτα μνήμης, η οποία περιείχε αρχεία βίντεο καταγραφής ήχου και εικόνας προσώπων. Προανάκριση διενεργήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Λιτοχώρου Πιερίας.  

Έκλεψαν από τα αφορολόγητα στους Ευζώνους Κιλκίς 24 μπουκάλια αρωμάτων, αλλά δεν πρόλαβαν να τα χρησιμοποιήσουν

Συνελήφθησαν σήμερα πρώτες πρωινές ώρες, στους Ευζώνους Κιλκίς, τρεις αλλοδαποί υπήκοοι Σερβίας οι δύο 26 και ο τρίτος 20 ετών, διότι οι δύο 26χρονοι αφαίρεσαν από το κατάστημα αφορολογήτων ειδών Ευζώνων, (24) μπουκάλια αρωμάτων συνολικής αξίας 1600 € τα οποία βρέθηκαν στο Ι.Χ. Επιβατικό αυτοκίνητο όπου τους περίμενε ο 20χρονος. Τα ανευρεθέντα μπουκάλια αρωμάτων αποδόθηκαν στον υπεύθυνο του καταστήματος. Προανάκριση διενεργήθηκε από το αστυνομικό Τμήμα Ευζώνων Κιλκίς.

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στο Κιλκίς

Χθες (22.08.2012) το απόγευμα, στο 516 χλμ. της Εθνικής Οδού Αθηνών – Ευζώνων, σημειώθηκε σύγκρουση μεταξύ του Ι.Χ. Επιβατικού αυτοκινήτου που οδηγούσε 59χρονος ημεδαπός και του Ι.Χ. Επιβατικού αυτοκινήτου που οδηγούσε υπήκοος Πακιστάν 24 ετών, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 59χρονου οδηγού, το σοβαρό τραυματισμό της 50χρονης επιβάτιδας του πρώτου οχήματος και τον ελαφρύ τραυματισμό του 24χρονου οδηγού του δεύτερου οχήματος. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος ενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Πολυκάστρου Κιλκίς.

Τον έπιασαν με 10 κιλά χασίσι

Συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μενεμένης Θεσσαλονίκης, ένας ημεδαπός 53 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για πώληση ναρκωτικών ουσιών. Ο 53χρονος συνελήφθη κατόπιν της προχθεσινής σύλληψης του 51χρονου ημεδαπού στη Θεσσαλονίκη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Γιαννιτσών Πέλλας, ο οποίος κατείχε (19.560) γραμμάρια κάνναβης, όπλα και φυσίγγια.

Δικογραφία σε βάρος 10 ατόμων για κλοπές σε κοσμηματοπωλεία

Ανακοινώνεται ότι από αστυνομικούς του Τ.Α. Βέροιας εξιχνιάστηκαν άλλες τρεις περιπτώσεις διαρρήξεων σε χρυσοχοεία και κοσμηματοπωλεία της ευρύτερης περιοχής της Ημαθίας. Από την πολύμηνη και συστηματική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Βέροιας και ύστερα από αξιοποίηση πειστηρίων προέκυψε ότι τα μέλη της ίδιας πολυμελούς σπείρας ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο επιπλέον κλοπών και μίας απόπειρας κλοπής και συγκεκριμένα:

Αφιερωμένο στην Ύδρα και σε όλα τα Ελληνικά νησιά

Οι θέσεις του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ & ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ ‘’ΠΑ.Σ.Κ.Ε.ΔΙ.’’ για το ανελέητο κυνηγητό που δέχεται ο κλάδος, από το ΣΔΟΕ.
"Χορτάσαμε ψέματα εδώ και 37 χρόνια, από τους ‘’Ελληναράδες’’ πολιτικούς μας. Με άλλο ένα που είπε ο κ. Σαμαράς, προκειμένου να κλέψει την ψήφο μας, ότι δηλαδή ο ΦΠΑ από 23%, θα κατέβει στο 9%, τι έγινε; Ο πρώτος είναι ή ο τελευταίος που μας κοροϊδεύει;

"Καταντήσατε τα καταστήματα Εστίασης, οίκους ανοχής, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα "

Ηλίας Καλιώρας
Γεν. Γραμματέας ΠΑΣΚΕΔΙ
6983 161473

Παρακάτω παραθέτουμε ‘’σημαντική συνέντευξη’’ της καυτής τραγικής αλήθειας, αποδιδόμενη χιουμοριστικά, για την ενημέρωση των Πολιτικών, του κλάδου, των καταναλωτών και των ΜΜΕ.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ. Δε μου λες Ηλία, με αυτόν τον κλάδο της Εστίασης και Διασκέδασης πως τα πας; Πόσα μαγαζιά υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα και τι προβλήματα αντιμετωπίζουν;

Εμπορικός Σύλλογος Κιλκίς: "Προσοχή κυκλοφορεί απατεώνας στην αγορά του Κιλκίς"


Σύμφωνα με σχετική επιστολή( αρ. πρωτ. 2910) που λάβαμε εχτές από τον Εμπορικό Σύλλογο Σερρών σας ενημερώνουμε ότι στην αγορά τους κυκλοφορεί επιτήδειος ο οποίος αυτοσυστήνεται ως εκπρόσωπος του «ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» ζητώντας από τα καταστήματα να συμβάλλουν σε ρουχισμό και στην συνέχεια την ώρα που οι υπάλληλοι προσπαθούν να βοηθήσουν καταφέρνει να πάρει από τις τσάντες τους προσωπικά αντικείμενα και πορτοφόλια. Αρκετοί καταστηματάρχες που  έχουν πέσει θύματα της απάτης αυτής έχουν ενημερώσει ότι πρόκειται για έναν καθώς πρέπει κύριο πολύ ευγενικό καλοντυμένο και με άριστο λόγο. Ήδη η ασφάλεια Σερρών έχει ενημερωθεί από τον Εμπορικό Σύλλογο Σερρών  και εμείς με την σειρά μας ενημερώσαμε την Αστυνομική Διεύθυνση Κιλκίς καθώς επίσης  και των μελών μας ,για  την σωστή πρόληψη και αποφυγή παρόμοιων περιστατικών.

«LEADER: Αξιόπιστο στην κρίση»

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ως εθνικός φορέας παρακολούθησης του προγράμματος LEADER έδωσε τη σύμφωνη γνώμη του για τη συμβατοποίηση και υλοποίηση των εγκεκριμένων επενδύσεων από την Επιτροπή Διαχείρισης Προγράμματος LEADER της ΑΝ.ΚΙ. Α.Ε.

Χρυσή Αυγή: "Καμία μείωση για τους μάχιμους ενστόλους"

"Προτείνουμε στον κ. Στουρνάρα να πάει σε μία κλήση για ένοπλη ληστεία με την Ομάδα ΔΙΑΣ, σε μία άσκηση ανακατάληψης βραχονησίδας με αμφίβιους Καταδρομείς, σε μία αναχαίτηση με F-16. Έπειτα από μία τέτοια εμπειρία ίσως σκεφθεί διαφορετικά το ζήτημα των μειώσεων στα μισθολόγια των ενστόλων."

Αίτηση πληρωμής για τη β’ δόση της οικονομικής ενίσχυσης για καπνοπαραγωγούς

Με απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης – Τροφίμων, καλούνται οι δικαιούχοι καπνοπαραγωγοί του Μέτρου 144 του ΠΑΑ 2007 – 2013, οι οποίοι δεν έχουν υποβάλει αίτηση πληρωμής για τη β’ δόση της οικονομικής ενίσχυσης που προκύπτει από την ένταξή τους στο μέτρο, να υποβάλλουν ηλεκτρονικά και έντυπα τη σχετική αίτηση πληρωμής για τη β’ δόση της οικονομικής ενίσχυσης.

Γενική Συνέλευση ΠΕΔ Αττικής για την οικονομική κατάσταση των δήμων – Ομιλία προέδρου ΚΕΔΕ Κ.Ασκούνη

Η μηνιαία επιχορήγηση των δήμων το 2011 ανέρχονταν στα 168 εκ. ευρώ, τον Ιούνιο του 2012 μειώθηκαν στα 135 εκ. ευρώ και τώρα με τις νέες περικοπές ανέρχονται στα 96 εκ. ευρώ, με ανοικτό το ενδεχόμενο να φτάσουν τους επόμενους μήνες τα 72 εκ. ευρώ. Πρόκειται για δραματική και επώδυνη περικοπή που οδηγεί τους δήμους με μαθηματική ακρίβεια σε οικονομική κατάρρευση, σε στάση πληρωμών των εργαζομένων, σε αναστολή υπηρεσιών των δήμων.

Όταν ένας άντρας αυνανίζεται... Πως νιώθει μια γυναίκα; Νιώθει ανεπαρκής;

Οι άντρες είναι σαφώς πιο εξοικειμένοι με τον αυνανισμό. Πως νιώθουμε όμως εμείς οι γυναίκες για αυτό; Τι σκέψεις κάνουμε;
Οι άντρες είναι σαφώς πιο εξοικειμένοι με τον αυνανισμό. Πως νιώθουμε όμως εμείς οι γυναίκες για αυτό; Τι σκέψεις κάνουμε; Η σεξολόγος Ελεάνα Ελευθερίου αναλύει τη γυναικεία πλευρά του ανδρικού αυνανισμού...

Σαμαράς: «Εγγυώμαι προσωπικά την αποπληρωμή των δανείων»

Πηγή: Deutesche Welle
Σε νέα του συνέντευξη σε γερμανικό έντυπο ενόψει της αυριανής επίσκεψής του στο Βερολίνο, ο έλληνας πρωθυπουργός υπόσχεται στους Γερμανούς την αποπληρωμή όλων των δανείων που έχει λάβει η Ελλάδα.

Ανακοίνωση ΠΟΕ-ΟΤΑ για την κατασκευή εργοστασίων επεξεργασίας απορριμάτων

"Η τρικομματική μνημονιακή συγκυβέρνηση, συνεχίζει με κάθε τρόπο την προσπάθειά της για το ξεπούλημα ΟΛΩΝ των υπηρεσιών Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα, με πρώτη προτεραιότητα τις μονάδες επεξεργασίας των απορριμμάτων σε όλη τη χώρα. Στις 9 Αυγούστου 2012 σε συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (Σ.Δ.Ι.Τ.) δόθηκε το «πράσινο» φως για να προχωρήσουν η κατασκευή των εργοστασίων επεξεργασίας απορριμμάτων σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Ακόμα δύο φόροι ακινήτων έρχονται τον Οκτώβριο – Ξεχωριστά ειδοποιητήρια ανά σύζυγο!

Από τον Οκτώβριο και έως το τέλος του έτους, τουλάχιστον ένα εκατ. φορολογούμενοι θα πάρουν τα ειδοποιητήρια για την πληρωμή του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ) για το 2010 και το 2011τα οποία θα είναι για πρώτη φορά ξεχωριστά ανά σύζυγο.
Από τον συγκεκριμένο φόρο, το υπουργείο Οικονομικών προσδοκά να εισπράξει περίπου ένα δισ. ευρώ.

Τέλος το αυτοκόλλητο του ειδικού σήματος τελών κυκλοφορίας λόγω έλλειψης χρημάτων

Στο πλαίσιο του περιορισμού των δαπανών, οι περίπου 5,5 εκατ. φορολογούμενοι δεν θα πάρουν εφέτος το ειδικό σήμα των τελών κυκλοφορίας για το 2013 σε έντυπη μορφή (το αυτοκόλλητο που πρέπει να επικολλάται στην εμπρόσθια όψη κάθε οχήματος).

48ωρο λουκέτο και συγκέντρωση πριν από Έκτακτο Συνέδριο

Σε 48ωρο λουκέτο των δήμων, παραμονή και ανήμερα του Έκτακτου Συνεδρίου της ΚΕΔΕ στις 30 Αυγούστου**, όπως άλλωστε έχει γράψει και ηaftodioikisi.gr**, καθώς και σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εσωτερικών στις 29 Αυγούστου, με τη συμμετοχή των εργαζομένων, αποφάσισαν να προχωρήσουν οι δήμαρχοι της Αττικής (ΠΕΔΑ), κατά τη γενική τους συνέλευση με αφορμή τους μειωμένους ΚΑΠ. Στο, δε, Έκτακτο Συνέδριο θα προτείνουν κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Το 13ο Συμπόσιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων στη Ηράκλεια Σερρών

Στη Ηράκλεια Σερρών , το Σαββατοκύριακο 8 & 9 Σεπτεμβρίου 2012 θα πραγματοποιηθεί το 13ο Πανελλήνιο Συμπόσιο Ιστορίας, Λαογραφίας, Βλάχικης Παραδοσιακής Μουσικής και Χορών, με θέμα «Βλάχοι της κοιλάδας του Στρυμόνα»
Διοργανώνεται από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων ,σε συνεργασία με τον Σύλλογο Βλάχων Ηράκλειας Σερρών , ΚΕΔ Ηράκλειας, και τον Δήμο Ηράκλειας Σερρών. 
Σκοπός του 13ου Συμποσίου είναι η αυθεντικότερη γνώση και διδασκαλία των Βλάχικων παραδοσιακών χορών, η μελέτη και καταγραφή του άφθονου πρωτογενούς λαογραφικού και ιστορικού υλικού της Βλαχόφωνης παράδοσης, ενώ παράλληλα δίδεται η ευκαιρία σε αξιόλογους ερευνητές και μελετητές , να παρουσιάσουν τις εργασίες τους.

Ανοιχτή επιστολή του Συντονιστικού Συλλόγων και Φορέων Σταγείρων-Ακάνθου προς τον Πρόεδρο ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Ευάγγελο Βενιζέλο


"Κύριε Βενιζέλο, ενημερωθήκαμε ότι βρίσκεστε στην περιοχή μας για τις καλοκαιρινές σας διακοπές και γνωρίζουμε ότι στην ίδια περιοχή κάνετε τις διακοπές σας πολλά χρόνια. Άρα κάτι ιδιαίτερο έχετε ανακαλύψει στον τόπο μας για να τον επισκέπτεστε τόσο συχνά. 
Πράγματι, η Χαλκιδική είναι ένας φυσικός παράδεισος, που συνδυάζει καταπράσινα βουνά και κρυστάλλινες θάλασσες. Είναι μια περιοχή με ιδιαίτερη ιστορία μια και είναι η πατρίδα του Αριστοτέλη και η φυσική πύλη του Αγίου Όρους. 

Δηλώσεις Σαμαρά και Juncker μετά τη συνάντησή τους στο Μαξίμου

Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου και Πρόεδρο του Eurogroup Jean-Claude Juncker.  Μετά το πέρας της συνάντησής τους ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έκανε την ακόλουθη δήλωση: