Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Ανακοίνωση ΠΟΕ-ΟΤΑ για την κατασκευή εργοστασίων επεξεργασίας απορριμάτων

"Η τρικομματική μνημονιακή συγκυβέρνηση, συνεχίζει με κάθε τρόπο την προσπάθειά της για το ξεπούλημα ΟΛΩΝ των υπηρεσιών Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα, με πρώτη προτεραιότητα τις μονάδες επεξεργασίας των απορριμμάτων σε όλη τη χώρα. Στις 9 Αυγούστου 2012 σε συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (Σ.Δ.Ι.Τ.) δόθηκε το «πράσινο» φως για να προχωρήσουν η κατασκευή των εργοστασίων επεξεργασίας απορριμμάτων σε διάφορες περιοχές της χώρας.
Ανάμεσά τους συμπεριλαμβάνονται τα εργοστάσια επεξεργασίας στους Νομούς Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλοακαρνανίας, Σερρών και στις Περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας και Πελοποννήσου.
Η τρικομματική, μνημονιακή συγκυβέρνηση κάτω από την πίεση και της τρόικα έχει επιλέξει την κατασκευή των εργοστασίων επεξεργασίας απορριμμάτων μέσω Σ.Δ.Ι.Τ., επιλογές που είναι πανάκριβες και σε βάρος του περιβάλλοντος και με μοναδικό στόχο να εκχωρηθούν στα μεγάλα οικονομικά-επιχειρηματικά συμφέροντα βασικοί τομείς που έχουν να κάνουν με τη Διαχείριση των Στερεών Αποβλήτων.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας στο πλαίσιο της συνολικής της αντίδρασης για την υπεράσπιση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα της διαχείρισης των Στερεών Αποβλήτων και σε συνεργασία με τους Συλλόγους-Μέλη της σε κάθε Νομό ή Περιφέρεια, θα οργανώσει τους τρόπους αντίδρασης για την αποτροπή με κάθε τρόπο της προσπάθειας αυτής.
Για την καλύτερη προετοιμασία της αντίδρασής μας είναι άμεσα αναγκαίο η ανάληψη πρωτοβουλιών και από τους τοπικούς συλλόγους ΟΧΙ μόνο για την ενημέρωση της Ομοσπονδίας αλλά και των συναδέλφων, των πολιτών και των τοπικών Μ.Μ.Ε. για τις επιπτώσεις στο περιβάλλον και στην τσέπη μας από την εφαρμογή αυτών των αποφάσεων.
Η συνολική προγραμματισμένη και οργανωμένη αντίδραση του συνόλου των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και των πολιτών είναι η μόνη απάντηση στις επιλογές της τρικομματικής, μνημονιακής συγκυβέρνησης και της Τρόικας και είναι πλέον στο χέρι μας να τους τις ανατρέψουμε. "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.