Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Δήλωση του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ / ΕΚΜ, Αλέξη Τσίπρα μετά τη συνάντηση στα πλαίσια των διερευνητικών εντολών με τον Ε. Βενιζέλο

Ο κ. Βενιζέλος επέμεινε και στη σημερινή δεύτερη συνάντησή μας, στην πρόταση που είχε καταθέσει από το βράδυ των εκλογών για κυβέρνηση και με τη δική μας συμμετοχή, που στην ουσία όμως θα εφαρμόσει το πρόγραμμα του μνημονίου.
Θέλω να επισημάνω ότι την άρνηση σε αυτή την πρόταση, σε αυτό το σχέδιο δεν τη δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, την έχει δώσει από το βράδυ της Κυριακής ο ελληνικός λαός με την ετυμηγορία του.Και ο κος Βενιζέλος και ο κος Σαμαράς είναι απολύτως συνεπείς στην προεκλογική τους υπογραφή στην εφαρμογή του προγράμματος του μνημονίου.
Και οι δύο, όμως, είναι σα να μη κατάλαβαν το αποτέλεσμα των εκλογών.

Επιστροφή στη δραχμή, αλλά εντός της ΕΕ προτείνουν οικονομολόγοι Κάτι τέτοιο θα την έκανε τουριστικά ελκυστική, τονίζει πρώην στέλεχος του ΔΝΤ

«Η Ελλάδα θα έπρεπε να βγει εκτός ευρωζώνης, αλλά να παραμείνει εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Αυτή θεωρεί ως μακροπρόθεσμα καλύτερη λύση για τη χώρα μας ο Κένεθ Ρογκόφ, καθηγητής Οικονομικών στο Χάρβαρντ και πρώην επικεφαλής οικονομολόγος στο ΔΝΤ.
«Αυτό θα επέτρεπε στην οικονομία της Ελλάδας να υιοθετήσει ξανά τη δραχμή ως το επίσημο νόμισμα της και, αφού υποτιμηθεί η αξία της έναντι του ευρώ, να κάνει ξανά ελκυστικό τον τουρισμό της στους ξένους ταξιδιώτες», είπε ο Ρογκόφ. Ο ίδιος μάλιστα τόνισε χαρακτηριστικά πως μια πιθανή επιστροφή στο προ 12ετίας νόμισμα θα σήμαινε πως «ο ήλιος θα μπορούσε να λάμψει ξανά στη χώρα, εφόσον δεν είναι σαφές πώς θα μπορούσε να επιβιώσει η Ελλάδα μακροχρόνια εντός του ευρώ».

Ενημέρωση για την τακτοποίηση και την έκδοση τίτλων, για τα παραχωρηθέντα οικόπεδα από την ΕΑΠ (Επιτροπή Αποκατάστασης Προσφύγων) στη Γουμένισσα

Την Κυριακή 29 Απριλίου στο εντευκτήριο του συλλόγου «Άγιος Τρύφων» Γουμένισσας πραγματοποιήθηκε εκδήλωση, με σκοπό την ενημέρωση των συνδημοτών μας σε σχέση με τις δυνατότητες που δίνει ο νέος νόμος για την τακτοποίηση και την έκδοση τίτλων, για τα ήδη παραχωρηθέντα οικόπεδα από την ΕΑΠ (Επιτροπή Αποκατάστασης Προσφύγων).
Κύριος ομιλητής ήταν ο δικηγόρος κ. Τσιγκάς Χαράλαμπος, εξειδικευμένος στην Αγροτική Νομοθεσία και με καταγωγή από τη Γουμένισσα, ο οποίος ανέλυσε τις τροποποιήσεις που έγιναν στη νομοθεσία και τις δυνατότητες που ανοίγονται μετά από τόσα χρόνια οι πρόσφυγες τρίτης και τέταρτης γενιάς να αποκτήσουν τίτλο κυριότητας για τα οικόπεδα που είχαν παραχωρηθεί στους τότε πρόσφυγες παππούδες και προπάππους μας.

Ανοιχτές πόρτες στο οινοποιείο Αϊδαρίνη


Διαγωνισμός παρασκευής πιροσκί στην Ευκαρπία


Εργαστήρι δημιουργικής συνεργασίας για παιδιά «Ο Κήπος με τα παραμύθια»

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Κιλκίς «ΝΗΡΕΑΣ» σε συνεργασία με το Δίκτυο Υποστηρικτών ΝΗΡΕΑ- ομάδα ΓΚΟΥΦΥ συνεχίζει τα εργαστήρια δημιουργικής συνεργασίας για παιδιά ηλικίας 8-10 χρονών με τίτλο «Ο Κήπος με τα παραμύθια». Μέσα από την αφήγηση παραμυθιών τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωριστούν μεταξύ τους, να εκφραστούν με τρόπο δημιουργικό, χρησιμοποιώντας παιχνίδι, ζωγραφική, μουσική και να περάσουν καλά. Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στις 15, 29 Μαΐου και 12 Ιουνίου, ημέρα Τρίτη και ώρες 18:30-20:00 στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης, Βυζαντίου 10 στο Κιλκίς. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής (χωρίς οικονομική επιβάρυνση), καθώς είναι περιορισμένος ο αριθμός των παιδιών και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες επικοινωνήστε καθημερινά πρωινές ώρες στο τηλέφωνο 2341075311 ή στο e-mail nireaskp@otenet.gr μέχρι την Δευτέρα 14 Μαΐου 2012.

3ος αγώνας Scrable Κεντρικής Μακεδονίας, στο Κιλκίς


2 ακόμη HIV οροθετικές ιερόδουλες στο κέντρο της Αθήνας

Πρόκειται για μια Ελληνίδα και μια Ρουμάνα οι οποίες ύστερα από έλεγχο του ΚΕΕΛΠΝΟ, διαπιστώθηκε ότι είναιHIV οροθετικές. Οι 2 γυναίκες προσήχθησαν από την αστυνομία στα πλαίσια των στοχευμένων ελέγχων που γίνονται στο κέντρο της Αθήνας για παράνομα εκδιδόμενες γυναίκες στους δρόμους.
Συνελήφθησαν 14 συνολικά γυναίκες, οι οποίες ελέγχθηκαν από κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ. Οι 2 από αυτές ήταν οροθετικές HIV. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για αυτόφωρο με την κατηγορία της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης σε βάρος αγνώστου αριθμού προσώπων.

Εγερθείτε και Μετανοήσετε

Γράφει ο Κωνσταντίνος Ραμπίδης 
Τώρα που ψηφίσαμε πρέπει, ως νομιμόφρονες και δημοκρατικοί πολίτες, να αποδεχτούμε και το αποτέλεσμα των εκλογών. Πρέπει να συμμορφωθούμε με τις «εντολές» των νικητών.
Να σηκωθούμε και να Μετανοήσουμε.
Ο ένας λοιπόν εκ των νικητών μας λέει πως πρέπει, για να δείξουμε το σεβασμό μας στη λαϊκή εντολή, να σηκωθούμε όρθιοι ενώ ο άλλος μας λέει να μετανοήσουμε (δε διευκρινίζει βέβαια αν θα πρέπει να επισκεφτούμε προηγούμενα και εξομολόγο). Αυτά είναι λοιπόν τα νέα ήθη στην πολιτική και κοινωνική ζωή της πολύπαθης πατρίδας, όπως θα έλεγε και ο ποιητής.

Μιχαλολιάκος: Μας ψήφισαν 400.000 Ελληνες, δηλαδή 30 με 40 μεραρχίες

Η Χρυσή Αυγή από την 6η Μαΐου έχει στη διάθεσή της έναν ολόκληρο στρατό, δηλώνει ο Νίκος Μιχαλολιάκος σε τηλεοπτική του συνέντευξη και αποκαλύπτει εάν θα επιμείνει στο «εγέρθητι» των δημοσιογράφων...

Ληστεία σε βάρος δύο ημεδαπών στο Πλατύ Ημαθίας

Σήμερα (11.05.2012) το μεσημέρι στην Επαρχιακή Οδό Πλατέος – Κλειδιού Ημαθίας, όπως καταγγέλθηκε, τρεις άγνωστοι δράστες, που φορούσαν κουκούλες και επέβαιναν σε Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας, με την απειλή πιστολιού, κυνηγετικού όπλου και χρήση σωματικής βίας, ακινητοποίησαν το όχημα, στο οποίο επέβαιναν δύο ημεδαποί και τους αφαίρεσαν χρηματικό ποσό, που προοριζόταν για τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Κλειδιού. Ένας εκ των παθόντων τραυματίστηκε στο πρόσωπο, ενώ οι δράστες διέφυγαν με το όχημά τους προς άγνωστη κατεύθυνση. Διεξάγονται αστυνομικές αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δράστων, ενώ προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Πλατέος.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ημερίδα, μέσω τηλεδιάσκεψης σε σχολεία της χώρας

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα (11-05-2012), από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ημερίδα μέσω τηλεδιάσκεψης σε πέντε (5) σχολεία της χώρας. Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των παιδιών, σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο. Στην τηλεδιάσκεψη παραβρέθηκε και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος αναφέρθηκε στο κοινωνικό έργο της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και στους κινδύνους που εγκυμονούν στο διαδίκτυο, ενώ παράλληλα συνομίλησε με τους μαθητές.

Ομιλία Ε. Βενιζέλου στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι, φίλες και φίλοι, θέλω να σας καλωσορίσω και πάλι στην Αίθουσα της Γερουσίας. Θέλω να σας συγχαρώ από καρδιάς για τον αγώνα που δώσατε, για την εκλογή σας κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες.
Στο πρόσωπό σας, στο πρόσωπο των μελών της νέας μικρότερης Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, συγχαίρω από καρδιάς και ευχαριστώ το σύνολο των υποψηφίων μας, που έδωσαν τη δύσκολη και σκληρή μάχη των εκλογών της 6ης Μαΐου.
Η Βουλή αυτή είναι μια ιδιαίτερα δύσκολη Βουλή. Μέσα σε αυτή τη Βουλή πρέπει να κρατήσουμε ψηλά το κύρος των δημοκρατικών και κοινοβουλευτικών θεσμών, να προστατεύσουμε την ίδια τη Δημοκρατία απέναντι στον κίνδυνο του εκφασισμού, απέναντι σε προκλήσεις οργανωμένες και συνειδητές.

Ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων για την υγειονομική εξέταση και πρακτική δοκιμασία (Αγωνίσματα) των υποψηφίων για τα Τ.Ε.Φ.Α.Α.

Από το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων υπενθυμίζεται ότι η υγειονομική εξέταση και πρακτική δοκιμασία (Αγωνίσματα) των υποψηφίων για τα Τ.Ε.Φ.Α.Α., θα διεξαχθούν από τη Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012 μέχρι και την Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012.Κατά τη διάρκεια του τρέχοντος σχολικού έτους (2011-2012) οι μαθητές της τελευταίας τάξης, των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (ομάδα Β) καθώς και οι απόφοιτοι των Λυκείων που επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για τα ΤΕΦΑΑ, κατέθεσαν το Φεβρουάριο αίτηση-δήλωση στο Λύκειό τους για συμμετοχή στις πρακτικές δοκιμασίες, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα αρχείο υποψηφίων για τα ΤΕΦΑΑ.

Βενιζέλος:"Τα διαλύω όλα! Το ΠΑΣΟΚ έχει σαπίσει - Ο επόμενος πρόεδρος πρέπει να είναι 30 χρονών"

- Ζήτησε τις παραιτήσεις όλων των μελών όλων των οργάνων!
- Θα συγκροτήσει ένα συμβούλιο το οποίο θα αποφασίζει για όλα
- Δεν μίλησε κανείς άλλος - "Θα φύγουν όλοι οι υπουργοί γιατί πάσχουν κάποιοι από κυβερνησιμότητα"
- Η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ άρχισε στην ώρα της και τελείωσε λίγα λεπτά αργότερα

Με τις φράσεις: "Το ΠΑΣΟΚ έχει σαπίσει και πρέπει να το ξαναφτιάξουμε από την αρχή", και: "Ο νεος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι 30 χρονών", ο Ευάγγελος Βενιζέλος, έδωσε το στίγμα όλων όσων πρόκειται να ακολουθήσουν στο κόμμα του, ενώ πολλοί ειδικά για την δεύτερη φράση εκτιμούν ότι αυτό ήταν ένα ηχηρό μήνυμα προς του δελφίνους.

Ευχαριστήριο Δημοκρατικής Αριστεράς

Η Νομαρχιακή Επιτροπή και οι υποψήφιοι βουλευτές της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ευχαριστούν όσες και όσους βοήθησαν και ψήφισαν το ψηφοδέλτιο του κόμματός μας στο Νομό Κιλκίς. Όλα τα μέλη και οι φίλοι της Δημοκρατικής Αριστεράς δώσαμε έναν όμορφο αγώνα και πετύχαμε ένα πολύ ικανοποιητικό αποτέλεσμα, που δείχνει ότι το επιχείρημα και η αλήθεια αποκτούν όλο και περισσότερους οπαδούς. Το αποτέλεσμα της 6ης Μαϊου μας δίνει το κουράγιο να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε προκειμένου να αυξήσουμε την πολιτική μας παρουσία προς όφελος του Ελληνικού λαού, που χειμάζεται από τη βαρβαρότητα του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης. Όλοι μαζί θα δώσουμε τους αγώνες της επόμενης ημέρας με αταλάντευτη πίστη στη θέση που οδηγεί στην απαγκίστρωση από το μνημόνιο, μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρώ.

Χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση δεν γίνεται, είπε ο Φώτης Κουβέλης στην ΚΟ της ΔΗΜΑΡ

Χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση δεν μπορεί να σχηματιστεί, επανέλαβε την Παρασκευή ο Φώτης Κουβέλης στην πρώτη του ομιλία ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Αριστεράς. Επίσης, είπε κατηγορηματικό «όχι» στο ενδεχόμενο συμμετοχής της ΔΗΜΑΡ σε μια κυβέρνηση μόνο με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Κουβέλης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν προτίθεται να συμμετάσχει στην κυβέρνηση, επειδή εξ αρχής θέλει να οδηγηθούμε σε επαναληπτικές εκλογές. Ωστόσο, πρόσθεσε, χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να υπάρξει κυβέρνηση με τα χαρακτηριστικά που έχει περιγράψει η ΔΗΜΑΡ.

Ιερά Παράκληση προς την Θεομήτορα την Τετάρτη 16 Μαῒου 2012 στη Γουμένισσα

Η Ιερά Μητρόπολις Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως & Πολυκάστρου ανακοινώνει ότι θα τελεστεί Ιερά Παράκληση προς την Θεομήτορα την Τετάρτη 16 Μαῒου 2012 καί ώρα 6 μ.μ. στούς Ιερούς Ναούς Αγίας Τριάδας Πολυκάστρου, Αγίου Γεωργίου Ευρωπού, καθώς και στην Ιερά Μονή Παναγίας Γουμένισσας υπέρ ενισχύσεως, βοηθείας και θείου φωτισμού των μαθητών και μαθητριών που θα συμμετάσχουν στις σχολικές και πανελλήνιες εξετάσεις.
Επιπλέον για τον ίδιο σκοπό, θα τελείται καθημερινά Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Παναγίας Γουμένισσας, ώρες 5-8 π.μ. και στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος, ώρες 7-9:30 π.μ., από τις 13 έως τις 19 Μαῒου κατά τις οποίες θα μνημονεύονται τα ονόματα των μαθητών.

Προγράμματα μελισσοκομίας 1012

Ενημερώνουμε τους μελισσοκόμους της ΠΕ Κιλκίς ότι μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις για να ενταχθούν στα προγράμματα
1) Δράση 3.1 "Αντικατάστασης κυψελών" και
2) Δράση 3.2 "Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας"
Οι αιτήσεις υποβάλλονται στο κέντρο μελισσοκομίας μέχρι 18-5-2012 μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Πληροφορίες δίνονται από το τμήμα Φυτικής & Ζωικής Παραγωγής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς (τηλ 2341350152 )

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη για την Γιορτή της Μητέρας

Η Γιορτή της Μητέρας είναι μία ξεχωριστή ημέρα για όλους μας. Είναι ημέρα τιμής στη θυσία, την αφοσίωση, την παντοτινή & ανιδιοτελή αγάπη. Την ημέρα αυτή τιμούμε αλλά και αναγνωρίζουμε την προσφορά και το πολύτιμο έργο της κάθε μητέρας, που μας προσέφερε τη ζωή, συνεχίζει να μας προσφέρει γνώση και να μας δίνει δύναμη. Ένα έργο που στις ημέρες μας γίνεται ακόμη πιο δύσκολο και πιο απαιτητικό και που είναι το ίδιο σημαντικό για την οικογένεια αλλά και για την κοινωνία. Είναι μια καλή ευκαιρία για όλους μας να καταθέσουμε τον σεβασμό μας και την ευγνωμοσύνη μας στις μητέρες όλου του κόσμου. Είναι, επίσης, μια καλή ευκαιρία να υπενθυμίσουμε στη συντεταγμένη Πολιτεία τις ανεκπλήρωτες μέχρι στιγμής υποχρεώσεις της απέναντι στο ιερότερο πρόσωπο της ζωής μας, ώστε η κάθε ημέρα να αποτελεί μια διαρκή αναγνώριση και τιμή. Με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Μητέρας, εύχομαι σε όλες τις μητέρες Χρόνια Πολλά -με υγεία, για να’ χουν δύναμη να συνεχίσουν το πολύτιμο έργο τους.

Δήμος Κιλκίς: Υποχρεωτική η έκδοση άδειας χρήσης νερού για τους κατόχους όλων των έργων υδροληψίας

Το Τμήμα Ζωικής Παραγωγής, Αλιείας και Υδάτινων Πόρων της Διεύθυνσης Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Κιλκίς ανακοινώνει ότι σύμφωνα με τις ΚΥΑ 150559/11, ΚΥΑ 110424/12, Υ.Α. 1958/12 και Ν. 4071/12 οι κάτοχοι όλων των έργων υδροληψίας (γεωτρήσεις, πηγάδια, φράγματα) που θεμελιώνουν δικαίωμα χρήσης νερού, υποχρεούνται να ζητήσουν έκδοση άδειας χρήσης νερού από το Δήμο Κιλκίς έως τις 16/6/2012. Η άδεια χορηγείται για την ικανοποίηση των πραγματικών αναγκών. Μοναδική προϋπόθεση αποτελεί η υφιστάμενη δραστηριότητα και λειτουργία του έργου. Σε περίπτωση που οι κάτοχοι έργων υδροληψίας δεν προβούν στην άδεια χρήσης νερού, προβλέπεται για δύο (2) χρόνια επιβολή προστίμου και μετά το πέρας των 2 ετών οριστική παύση των έργων υδροληψίας.
Περισσότερες πληροφορίες στον αρμόδιο υπάλληλο κ. Πασχάλη Αποστολίδη τηλ. 23413 52244.

Σημαντικές θετικές αλλαγές στο νέο πίνακα προσδιορισμού αναπηρίας

Με πείσμα, συνέργεια, επιμονή και αγωνιστικότητα η Ε.Σ.ΑμεΑ διεκδίκησε την αναμόρφωση του νέου Πίνακα Προσδιορισμού Αναπηρίας όπως αυτός είχε δημοσιευθεί στο ΦΕΚ 2611/ΤΒ΄ το Νοέμβριο του έτους 2011. Ο νέος Πίνακας που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 1506/ΤΒ΄/4-5-2012 εμπεριέχει σημαντικές θετικές αλλαγές σε ποσοστά αναπηρίας σοβαρών μόνιμων κατηγοριών αναπηρίας. Οι συνεχείς πιέσεις μας προς το υπουργείο Εργασίας και τη Διεύθυνση Αναπηρίας του ΙΚΑ έφεραν σημαντικά αποτελέσματα. Βελτιώθηκαν τα ποσοστά αναπηρίας σοβαρών και μόνιμων κατηγοριών αναπηρίας όπως η θαλασσαιμία, αιμορροφιλία-συγγενής αιμορραγική διάθεση, πολλαπλούν μυέλωμα, μεταμόσχευση νεφρού, νόσος του Crown, συστηματικός ερυθηματώδης λύκος, Σύνδρομο επίκτητης ανοσολογικής ανεπάρκειας.

Ανακοίνωση αριθμού εισακτέων στην Ανώτατη Εκπαίδευση για το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013

Ο Υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, καθηγητής Γ. Μπαμπινιώτης, ανακοινώνει τον αριθμό εισακτέων στα Πανεπιστήμια, στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, στα ΤΕΙ, στην Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.) και στις ΑΣΤΕ για το ακαδ. έτος 2012-2013. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αριθμός εισακτέων στα Ανώτατα Ιδρύματα διατηρείται περίπου στα περσινά επίπεδα ενώ αυξάνονται οι θέσεις των ειδικών κατηγοριών υποψηφίων.

Ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών σχετικά με παρατάσεις

Με αποφάσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου δίδονται οι εξής παρατάσεις:
-Μέχρι και τις 25 Μαΐου 2012, η προθεσμία υποβολής των εκκαθαριστικών δηλώσεων Φ.Π.Α. έτους 2011. Οι ενδεχόμενες χρεωστικές περιοδικές δηλώσεις , θα πρέπει να έχουν υποβληθεί και να έχει καταβληθεί το οφειλόμενο ποσό ΦΠΑ τουλάχιστον τρεις εργάσιμες ημέρες πριν την ημερομηνία υποβολής της εκκαθαριστικής.
-Μέχρι και τις 31 Μαΐου 2012, η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φόρου ακίνητης περιουσίας νομικών προσώπων (Φ.Α.Π.) έτους 2012 καθώς και των δηλώσεων ειδικού φόρου επί των ακινήτων έτους 2012, ανεξαρτήτως του τελευταίου ψηφίου του Α.Φ.Μ.
-Μέχρι και τις 31 Μαΐου 2012, η προθεσμία υποβολής από τις επιχειρήσεις των σχετικών στοιχείων που αφορούν την παροχή Ε.Ι.Χ. αυτοκινήτων και κατοικιών (περίπτωση στ΄της παραγράφου 1 του άρθρου 45 του ν.2238/1994) για τα οικονομικά έτη 2011 και 2012 (χρήσεις 2010 και 2011).

To θαύμα της Δημιουργίας!

Γράφει ο Ανδρέας Ζαμπούκας
Καθηγητής Κλασικής Φιλολογίας 
Στη θεωρία της πολιτικής επιστήμης, η γέννηση νέων μορφών διαχείρισης συνιστά επιτακτική ανάγκη του ίδιου του συστήματος. Στη φύση η εξελικτική πορεία της πραγματικότητας αποδεικνύει ότι ο κύκλος της ανανέωσης συντηρεί ζωντανό το ενδιαφέρον για ζωή και δίνει σπουδαίο νόημα στη σημασία του θανάτου. Αν είχαμε την απαραίτητη σοφία να συλλάβουμε την αλήθεια γύρω μας, θα βλέπαμε ότι όλα δοκιμάζονται με τις αναπόφευκτες ανατροπές και σταθεροποιούνται με την εμφάνιση νέων μορφών δράσης και δημιουργίας.

Ληστεία σε βάρος 31χρονης στα Γιαννιτσά Πέλλας

Χθες (10.05.2012) το μεσημέρι στα Γιαννιτσά Πέλλας, δυο άγνωστοι δράστες διέρρηξαν την οικία 31χρονης, η οποία βρισκόταν εντός του διαμερίσματος και με τη χρήση βίας της αφαίρεσαν χρυσαφικά που φορούσε, το χρηματικό ποσό (50) ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.
Διεξάγονται αστυνομικές αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δράστων, ενώ προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Γιαννιτσών.

Εξιχνιάσθηκαν κλοπές στην περιοχή των Μουριών Κιλκίς

Δικογραφία σχηματίστηκε από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς, σε βάρος ενός 19χρονου ημεδαπού και ενός 31χρονου ημεδαπού για κλοπές και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.  Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 19χρονος τις πρώτες πρωινές ώρες της 07.05.2012 στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Μουριών αφαίρεσε ένα Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο και στη συνέχεια με τον 31χρονο διέρρηξαν κατάστημα πώλησης υγρών καυσίμων και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό (150) ευρώ.  Επίσης, ο 31χρονος ταυτοποιήθηκε ως ο δράστης (3) ακόμη διαρρήξεων σε καταστήματα και (1) διάρρηξης στα ΕΛ.ΤΑ. στην περιοχή των Μουριών Κιλκίς τις πρώτες πρωινές ώρες της 07.05.2012, από όπου αφαιρέθηκε συνολικά το χρηματικό ποσό των (655) ευρώ.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κιλκίς.

Αν όχι τώρα πότε; αν όχι εμείς ποιοι;

Του Νίκου Καρανίκα
μέλους της ΚΠΕ ΣΥΝ Κιλκίς

Ο σχεδιασμός ενός προγράμματος για την αριστερά οφείλει να είναι ταξικός που σημαίνει διεθνικός, παγκόσμιος, όχι ως σύνθημα αλλά ως πεδίο αγώνα. Οι αριστερές συλλογικότητες που αρνήθηκαν την πολιτική συνεργασία στράφηκαν στην ιδεολογία αδιαφορώντας για την συγκυρία. Είναι αόριστα προτάγματα, όταν η φτώχεια έχει μετακινήσει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και μια οικογένεια έχει 35 ευρώ για όλη την εβδομάδα, δίχως ιατρική περίθαλψη και παύει να έχει όραμα τον κομουνισμό, παλεύει για την επιβίωση [δυστυχώς η πορεία των εξαθλιωμένων δεν βρίσκει την γραμμική
αριστεροφροσύνη].

Υποδοχή ιερού λειψάνου της Αγίας ενδόξου Μεγαλομάρτυρος και Ισαποστόλου Φωτεινής της Σαμαρείτιδος στο Κιλκίς

Με μεγαλοπρέπεια και θρησκευτική κατάνυξη, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Εμμανουήλ, ο ιερός κλήρος και ο ευσεβής λαός του Κιλκίς υποδέχθηκαν τμήμα του ιερού λειψάνου της Αγίας ενδόξου Μεγαλομάρτυρος και Ισαποστόλου Φωτεινής της Σαμαρείτιδος το απόγευμα της Τετάρτης 9 Μαΐου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιλκίς. Το ιερόν λείψανον μετέφερε ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής Ιβήρων του Αγίου Όρους και θα παραμείνει στο Κιλκίς μέχρι την Κυριακή της Σαμαρείτιδος, 13 Μαΐου 2012, προκειμένου να προσκυνήσουν και να ευλογηθούν οι πιστοί από την Αγία Φωτεινή.

Ευχαριστήριο Α. Στεφανίδου

Ευχαριστώ όλους τους συμπολίτες μου στο νομό Κιλκίς που με εμπιστεύθηκαν και με τίμησαν ως ιδιαίτερη επιλογή τους στις βουλευτικές εκλογές της 6ης Μαΐου με το Κίνημα των ¨Ανεξάρτητων Ελλήνων". 
Μαζί συνεχίζουμε την προσπάθεια για ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας.
Δεσμεύομαι να δικαιώσω τις προσδοκίες όλων μας.

Τρέχουσες θέσεις εργασίας

Δείτε 

Τίτλοι εφημερίδων Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) · · · (δεν εκδόθηκε σήμερα)
ΑΥΓΗ ·Για συγκρότηση μνημονιακής κυβέρνησης – Αριστερό άλλοθι ψάχνουν ΠΑΣΟΚ- Ν. Δ.·Μέρκελ – Σόιμπλε επιμένουν στη λιτότητα·21,7% η ανεργία τον Φεβρουάριο
ΑΥΡΙΑΝΗ ·Σαρώνει ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ πέρασε πρώτος με 27,7% - Γι αυτό τα κόμματα του μνημονίου δεν θέλουν με τίποτα εκλογές·Βενιζέλος – Κουβέλης – Σημεία σύγκλισης για οικουμενική κυβέρνηση·Έστειλαν το μήνυμα οι δανειστές: - «Κούρεψαν» τη δόση, απειλούν να μη μας δώσουν άλλα λεφτά
ΒΡΑΔΥΝΗ ·Παζάρια σε Αθήνα και Ευρώπη για κυβέρνηση συνεργασίας – Ασφυκτικές πιέσεις από τους δανειστές·Νέας Δημοκρατία – Συζητούν το εκλογικό αποτέλεσμα – Ζητούμενο, η ενότητα της Κεντροδεξιάς·ΕΛ. ΣΤΑΤ. – Στα ύψη η ανεργία –Εννιακόσια άτομα χάνουν κάθε ημέρα τη δουλειά τους