Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Ενημέρωση για την τακτοποίηση και την έκδοση τίτλων, για τα παραχωρηθέντα οικόπεδα από την ΕΑΠ (Επιτροπή Αποκατάστασης Προσφύγων) στη Γουμένισσα

Την Κυριακή 29 Απριλίου στο εντευκτήριο του συλλόγου «Άγιος Τρύφων» Γουμένισσας πραγματοποιήθηκε εκδήλωση, με σκοπό την ενημέρωση των συνδημοτών μας σε σχέση με τις δυνατότητες που δίνει ο νέος νόμος για την τακτοποίηση και την έκδοση τίτλων, για τα ήδη παραχωρηθέντα οικόπεδα από την ΕΑΠ (Επιτροπή Αποκατάστασης Προσφύγων).
Κύριος ομιλητής ήταν ο δικηγόρος κ. Τσιγκάς Χαράλαμπος, εξειδικευμένος στην Αγροτική Νομοθεσία και με καταγωγή από τη Γουμένισσα, ο οποίος ανέλυσε τις τροποποιήσεις που έγιναν στη νομοθεσία και τις δυνατότητες που ανοίγονται μετά από τόσα χρόνια οι πρόσφυγες τρίτης και τέταρτης γενιάς να αποκτήσουν τίτλο κυριότητας για τα οικόπεδα που είχαν παραχωρηθεί στους τότε πρόσφυγες παππούδες και προπάππους μας. Πρόκειται για τη αρχή του τέλους των προβλημάτων που μας ταλάνιζαν όλους ανεξαιρέτως και μας εμπόδιζαν να μεταβιβάσουμε τις περιουσίες μας από γενιά σε γενιά. Θεωρούμε απαράδεκτο αυτό το θέμα να μην έχει λυθεί μέχρι σήμερα και η Γουμένισσα να κατέχει αυτό το θλιβερό προνόμιο.
Παρ’ όλο που πρόκειται για μια υποχρέωση κατεξοχήν της Πολιτείας, που πηγάζει από την αδράνεια τόσων χρόνων, ο Σύλλογος μας δείχνοντας τον κοινωνικό του πρόσωπο ξεκίνησε αυτή τη διαδικασία με σκοπό να βοηθήσει όλους όσους μοιράζονται τους ίδιους προβληματισμούς και αδιέξοδα.
Εκτός από το πλήθος κόσμου, που με ενδιαφέρον παρακολούθησαν όσα αναλύθηκαν και προτάθηκαν, παραβρέθηκαν και οι δύο συμβολαιογράφοι της Γουμένισσας κ. Άννα Χαρτοματσίδου και κ. Ιωάννης Κοκκινάκος.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.