Παρασκευή, 11 Μαΐου 2012

Χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση δεν γίνεται, είπε ο Φώτης Κουβέλης στην ΚΟ της ΔΗΜΑΡ

Χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση δεν μπορεί να σχηματιστεί, επανέλαβε την Παρασκευή ο Φώτης Κουβέλης στην πρώτη του ομιλία ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Αριστεράς. Επίσης, είπε κατηγορηματικό «όχι» στο ενδεχόμενο συμμετοχής της ΔΗΜΑΡ σε μια κυβέρνηση μόνο με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Κουβέλης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν προτίθεται να συμμετάσχει στην κυβέρνηση, επειδή εξ αρχής θέλει να οδηγηθούμε σε επαναληπτικές εκλογές. Ωστόσο, πρόσθεσε, χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να υπάρξει κυβέρνηση με τα χαρακτηριστικά που έχει περιγράψει η ΔΗΜΑΡ.
Ακολούθως σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε την ψήφο του λαού στο όνομα της Αριστεράς και την μετέτρεψε σε προεκλογικό του διήμερο. «Επείγονται για εκλογές, απλώς δεν το λένε, αλλά όλοι τώρα το καταλαβαίνουμε» είπε ο κ. Κουβέλης.
«Αν δεν αλλάξει στάση ο ΣΥΡΙΖΑ, θα πάμε για εκλογές. Δεν τις θέλαμε, κάναμε ότι περνούσε από το χέρι μας -και ακόμα περισσότερα- για να μην γίνουν, αλλά εφόσον γίνουν, είμαστε έτοιμοι. Σε θέση μάχης» ανέφερε.
Στην αρχή της ομιλίας του παρουσίασε για μια ακόμη φορά την πρόταση της ΔΗΜΑΡ για τον σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης με δύο όρους: την παραμονή της χώρας στο ευρώ και τη σταδιακή αποδέσμευση από το μνημόνιο.
«Προτείναμε την συγκρότηση Οικουμενικής Κυβέρνησης, με πολιτικά φερέγγυα πρόσωπα, που θα ενσωματώνει και θα σέβεται το μήνυμα της λαϊκής ετυμηγορίας. Η αποστολή αυτής της κυβέρνησης, που θα έχει συγκεκριμένο δεσμευτικό πρόγραμμα και χρονικό ορίζοντα μέχρι τις ευρωεκλογές του 2014, θα είναι διπλή: Πρώτον, να κρατήσει την χώρα μέσα στην ΕΕ και το ευρώ και δεύτερον, να ξεκινήσει την σταδιακή απαγκίστρωση από το μνημόνιο.Τόνισε ότι ούτε ο ίδιος ούτε η ΔΗΜΑΡ διεκδικούν κάτι περισσότερο από την ικανοποίηση «ότι συμβάλλαμε στην εξεύρεση λύσης σε μια δύσκολη στιγμή. Και αυτό για να τελειώνουμε με παραμύθια και με όλους εκείνους που νομίζουν ότι η πολιτική είναι συνώνυμη της προσωπικής φιλοδοξίας».

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου