Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Κατά των μεταλλείων η δημοτική παράταξη “Στροφή στο Δημότη”

“Από την πρώτη στιγμή που τέθηκε το θέμα της διενέργειας μεταλλευτικών ερευνών σε περιοχές του Δήμου μας, επιλέξαμε να τοποθετηθούμε αφού λάβουμε ενημέρωση από τους αρμόδιους φορείς του Υπουργείου και φυσικά λαμβάνοντας υπόψη τη βούληση της τοπικής κοινωνίας, στα πλαίσια της σοβαρότητας που θα πρέπει να χαρακτηρίζει μια δημοτική αρχή στην αντιμετώπιση τέτοιων ζητημάτων.

Το αρμόδιο Υπουργείο είναι γεγονός ότι καθυστέρησε να μας ενημερώσει ενδελεχώς για όλες τις πτυχές του θέματος, κάτι άλλωστε που και το ίδιο ομολόγησε στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012 στο Συνεδριακό Κέντρο. Δυστυχώς με την ολοκλήρωσή της πολλά ερωτήματα παρέμειναν αναπάντητα και δημιουργήθηκαν ακόμη περισσότερες ασάφειες ως προς τη μεταλλευτική δραστηριότητα. Ειδικότερα, δεν υπήρξαν επαρκείς απαντήσεις σε ζητήματα που αφορούν τον τρόπο εξόρυξης, τη μέθοδο διαχωρισμού των κοιτασμάτων, την αποκατάσταση του χώρου και τις παράπλευρες συνέπειες σε παραγωγικές δραστηριότητες της περιοχής, όπως, μεταξύ άλλων, η γεωργία και η κτηνοτροφία.
Στα πλαίσια αυτά είναι ευνόητο ότι δεν μπορούμε να συναινέσουμε στη δημιουργία μεταλλείων υπό αυτές τις συνθήκες, καθώς πιστεύουμε ότι θα επηρεαστεί δυσμενώς και για δεκαετίες η τοπική μας κοινωνία. Αυτή θα είναι και η στάση που θα κρατήσουμε στο δημοτικό συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012.
Η θέση που τηρούμε είναι υπεύθυνη και εμπεριστατωμένη, καθώς μένουμε μακρυά από αφοριστικές και λαϊκίστικες τακτικές που είναι εκ των προτέρων αρνητικές χωρίς επιχειρήματα, στα πλαίσια εντυπωσιασμού της κοινής γνώμης. Η ευαισθησία δεν είναι μονοπώλιο κανενός, πολύ περισσότερο όταν αφορά την προστασία του ευρύτερου φυσικού μας περιβάλλοντος.
Ας σταματήσουν λοιπόν οι θιασώτες της παραπληροφόρησης και της κινδυνολογίας, να δημιουργούν εντυπώσεις γύρω από την στάση της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου σε ένα τόσο σοβαρό και ευαίσθητο θέμα.
Για εμάς η ανάπτυξη του τόπου είναι αλληλένδετη με την προστασία του φυσικού μας περιβάλλοντος και η θέση μας αυτή είναι αδιαπραγμάτευτη”.
Ο επικεφαλής της παράταξης
Ευάγγελος Μπαλάσκας

12 σχόλια:

  1. Φιλιω Τριανταφυλλιδου7 Φεβρουαρίου 2012 στις 4:09 μ.μ.

    δεν συναινουν υπο αυτες τις συνθηκες και διοτι εχουν αναπαντητα ερωτηματα;Καλα, με ψησατε τωρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δηλαδή αν αλλάξει το πλαίσιο και οι συνθήκες, θα αποφασίσουν θετικά; Τί είναι αυτό που θα ζητήσουν από το Υπουργείο να αλλάξει και με το οποίο θα πεισθούν; Ξεκίνησαν παίζουν τέννις μεταξύ τους. Σε ποιανού τα χέρια θα σκάσει η χειροβομβίδα; Πότε θα καταλάβουν ότι η εποχή του Γκόρτσου έχει περάσει;
    Αφήστε τους ελιγμούς και πάρτε ξεκάθαρη αρνητική στάση. Χωρίς παραθυράκια ελιγμών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΡΕ ΦΩΣΤΗΡΑ ΤΟ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΕΣ (ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ).ΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ? ΞΕΚΟΛΛΑ, ΜΙΑ ΚΑΘΑΡΑ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΧΩΡΙΣ ΛΑΙΚΙΣΜΟΥΣ.ΤΟΣΟ ΖΟΡΙ ΣΟΥ ΗΡΘΕ ΠΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΧΙ?

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Ποιος είναι φωστήρας, θα αποδειχθεί στην πράξη. Και το χάρηκα που είπαν όχι. Αλλά το θέλω πιο διαυγές. Τα περί λαϊκισμού στα επιστρέφω γιατί χθες φάνηκε ποιοι είναι αδιάφοροι για τον τόπο και απλά πιπιλάνε καραμέλες.

      Διαγραφή
    3. ΕΙΣΑΙ ΑΠΑΙΧΤΟΣ.ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΘΕΣ ΓΙΟΥΧΑΡΑΝΕ ΚΑΙ ΒΡΙΖΑΝΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ, ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΧΘΕΣ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΙΟ ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΗ ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΟΧΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ?ΠΟΣΟ ΠΙΟ ΔΙΑΥΓΕΣ ΤΟ ΘΕΛΕΙΣ ΤΟ ΟΧΙ ΑΣ ΠΟΥΜΕ 1940?

      Διαγραφή
    4. Γνωστή τακτική να διαστρεβλώνουμε τα όσα λένε οι άλλοι. Δεν μίλησα για τον κόσμο. Μίλησα για όσους έχουν ευθύνη και τόσο καιρό αρνούνται τα προφανή. δες το βίντεο πιο κάτω και ή βγάλε τα συμπεράσματα σου ή μείνε στο ροζ σου συννεφάκι.

      Διαγραφή
    5. ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ.ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΛΕΕΙ ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΤΙ ΠΙΟ ΞΕΚΑΘΑΡΟ.ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ.ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ .ΠΗΡΑΜΕ ΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΣΣΩΜΗ ΣΑΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΣ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΟΥΜΕ.

      Διαγραφή
    6. Το θέμα της αντιπολίτευσης δεν με αφορά. Μένω στη διατύπωση περί πλαισίου και υπό αυτές τις συνθήκες. Δίνει την εντύπωση ότι αν αλλάξει κάτι, θα αλλάξει κ η απόφαση. Είναι όντως έτσι; Και αν ναι τί περιμένουν να αλλάξει; Αυτό επισημαίνω.

      Διαγραφή
  3. kala me toys kolimenoys kai h strofi toy dimoti ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. aokaliptiko to video !!! deste to :-)

    http://www.youtube.com/watch?v=4dPv2jKE9Dk&feature=player_embedded

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 7.52
      καλα που το καταλαβες. Ξυπνησες τωρα???? lol.lol.lol ,ας γελασω και ελληνικα χαχαχαχαχαχαχχαχαχαχαχα
      και ξεριες γιατι γελαω? γιατι οπως ειπαι ο Μπαλασκας και ο Μιητσοτακης και η ΝΔ. (οπως ειπαι παλια και Συριζα-μετα το γυρισε-φυσικα για να παει στο 12%) Ειμαστε υπερ της εκμεταλλευσεις του ορυκτου πλουτου. Και μετα το σημερινο?...η πρωχευση η 480 ευρω....Αντε , τα λεμε, προβατακια της παραπληροφορησεις.

      Διαγραφή
  5. Ορίστε και η κωλοτούμπα. Είπε κανείς τίποτα ότι δεν αλλάζουν τα δεδομένα;

    http://www.ypeka.gr/Default.aspx?tabid=362&sni[524]=1560&language=el-GR

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.