Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2024

Πετυχημένο το σεμινάριο με θέμα: «Η διδακτική προσέγγιση της πεζογραφίας: ζητήματα θεωρίας και πρακτικής».

Δελτίο τύπου Συνδέσμου Φιλολόγων ν. Κιλκίς «Π. Μουλλάς»
Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων ν. Κιλκίς «Π. Μουλλάς» σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων πραγματοποίησε το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2024 σεμινάριο διάρκειας 8 ωρών με θέμα: «Η διδακτική προσέγγιση της πεζογραφίας: ζητήματα θεωρίας και πρακτικής». 

Η φιλόλογος- Πρόεδρος της ΠΕΦ, δρ. Φιλολογίας Μαρία Πεσκετζή παρουσίασε τις βασικές αρχές της αφηγηματολογίας και της ερμηνευτικής ανίχνευσης του λογοτεχνικού κειμένου, με παραδείγματα εφαρμογής στο διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη «Ο ξεπεσμένος δερβίσης» και στη νουβέλα «Μοσκώβ Σελήμ» του Γεωργίου Βιζυηνού, μαζί με τον Αντώνη Καλόβουλο, φιλόλογο και ειδικό γραμματέα της ΠΕΦ, συντονιστή του σεμιναρίου. 

Το σεμινάριο στο μεγαλύτερο μέρος του λειτούργησε ως εργαστήριο, στο οποίο φιλόλογοι της πόλης μας, με την υποστήριξη των συντονιστών, αλληλεπίδρασαν εργαζόμενοι σε ομάδες, ερευνώντας τους αφηγηματικούς και ερμηνευτικούς άξονες των κειμένων στο πλαίσιο εφαρμογής τους στη διδακτική πράξη. Η παρουσία των Αθηναίων συναδέλφων στην ακριτική πόλη μας μάς χαροποίησε και μας τίμησε ιδιαίτερα.

Ευχαριστούμε θερμά την ΠΕΦ και ειδικά τη Μαρία Πεσκετζή και τον Αντώνη Καλόβουλο για τη γόνιμη συνεργασία με τον σύνδεσμό μας, που μας πρόσφερε μια ξεχωριστή και πολύτιμη εμπειρία.

Ευχαριστούμε επίσης τις/τους συναδέλφους φιλολόγους του Κιλκίς που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας και κατέστησαν δυνατή την υλοποίηση του σεμιναρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.