Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2024

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τρίτη 16/1/2024, 11:04 μ.μ.

Από το Τμήμα Ασφάλειας Αλεξάνδρειας συνελήφθησαν 2 άτομα για παράνομη οπλοκατοχή

Στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών δράσεων συνελήφθησαν χθες (15 Ιανουαρίου 2024) το πρωί σε περιοχή της Ημαθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αλεξάνδρειας, με τη συνδρομή και αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, δύο ημεδαποί άνδρες – σε ξεχωριστές περιπτώσεις - για παράνομη οπλοκατοχή.

Ειδικότερα, σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

· στη πρώτη περίπτωση ένα πιστόλι και μία γεμιστήρα και

· στη δεύτερη περίπτωση ένα κυνηγετικό όπλο, για το οποίο έχει δηλωθεί κλοπή την 5η Μαρτίου 2013 στο Τμήμα Ασφάλειας Αχαρνών, καθώς και 20 κυνηγετικά φυσίγγια.

Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίσθηκαν σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας.

Από το Τμήμα Ασφάλειας Βέροιας συνελήφθησαν 2 άτομα στην Ημαθία για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών


Συνελήφθησαν χθες (15 Ιανουαρίου 2024) το μεσημέρι σε περιοχή της Ημαθίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, ημεδαπός άνδρας και ημεδαπή γυναίκα, για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην οικία τους και σε επιχείρησή τους, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

· συσκευασίες με κάνναβη, συνολικού βάρους 1 κιλού και 640 γραμμαρίων,

· 2 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας με υπολείμματα κάνναβης και

· το χρηματικό ποσό των 27.670 ευρώ.

Επίσης στην κατοχή του ημεδαπού άνδρα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητα κάνναβης και το χρηματικό ποσό των 1.350 ευρώ.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας και τους παρέπεμψε στον Ανακριτή.

Συνελήφθησαν 6 άτομα στο πλαίσιο ελέγχων για τον εντοπισμό φυγόποινων και καταζητούμενων προσώπων

Στοχευμένους ελέγχους με σκοπό τον εντοπισμό και τη σύλληψη φυγόποινων ατόμων, αλλά και καταζητούμενων δυνάμει σχετικών ενταλμάτων, διενεργούν συστηματικά αστυνομικοί Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά το τελευταίο 24ωρο, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Ασφάλειας και Αστυνόμευσης Κρατικού Αερολιμένα Θεσσαλονίκης συνέλαβαν έξι (6) άτομα, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν διωκτικά έγγραφα.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν:Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Κρατικού Αερολιμένα Θεσσαλονίκης δύο αλλοδαποί ηλικίας 44 και 47 ετών, διότι σε βάρος τους εκκρεμούσαν αποφάσεις του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, με τις οποίες καταδικάστηκαν σε ποινές κάθειρξης 8 ετών για σύσταση συμμορίας και λαθρεμπορία.

30χρονος αλλοδαπός, από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 8 ετών για παράβαση του Νόμου περί ναρκωτικών.

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου, δύο ημεδαποί 46 και 41 ετών, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν ισάριθμα εντάλματα σύλληψης του Ανακριτή Φλώρινας για το αδίκημα της αρπαγής.

22χρονος αλλοδαπός, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορδελιού-Ευόσμου, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 6 ετών για διακεκριμένη κλοπή.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Συνελήφθησαν (4) άτομα για ανεξέλεγκτες απορρίψεις αποβλήτων εκσκαφών

Στις συλλήψεις τεσσάρων (4) ατόμων προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, σχετικά με ανεξέλεγκτες απορρίψεις αποβλήτων εκσκαφών (Απόβλητα Εκσκαφών, Κατασκευών και Κατεδαφίσεων).

Πρόκειται για ημεδαπούς ηλικίας 48 (νόμιμος εκπρόσωπος και διαχειριστής κατασκευαστικής εταιρείας), 53, 29 και 26 ετών (οδηγοί φορτηγών), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της Νομοθεσίας που αφορά στην προστασία του περιβάλλοντος.

Ειδικότερα, πρωινές ώρες χθες (15-01-2024) σε αγροτεμάχιο στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας, κατελήφθη ο ένας εκ των οδηγών να προβαίνει σε απόρριψη φορτίου και οι έτεροι δύο (2) οδηγοί να μεταβαίνουν στο ανωτέρω σημείο με ίδιο σκοπό. Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι το φορτίο προερχόταν από εργασίες εκσκαφών σε εργοτάξιο ανέγερσης εργοστασίου οι οποίες πραγματοποιούνταν από εταιρεία της οποίας νόμιμος εκπρόσωπος και διαχειριστής αποτελούσε ο 48χρονος, καθώς επίσης και ότι οι τελευταίοι δύο οδηγοί, νωρίτερα την ίδια ημέρα είχαν απορρίψει από ένα φορτίο έκαστος.

Οι παραπάνω ενέργειες είχαν ως αποτέλεσμα από τη συγκέντρωση μεγάλων όγκων αποβλήτων εκσκαφών να προκαλείται υποβάθμιση του περιβάλλοντος με αλλοίωση της γενικής φυσικής γεωμορφολογίας του, της φυσικής κλίσης απορροής των ομβρίων υδάτων και των σταθμών αφετηρίας μέτρησης των υψομέτρων, καθιστώντας αυτό ακατάλληλο για τις επιθυμητές του χρήσεις και την πρόκληση αρνητικών επιπτώσεων στην οικολογική ισορροπία.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.