Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024

Πετυχημένη η γιορτή καλαμποκιού στο όμορφο χωριό του νομού Κιλκίς Σ.Σ. Μουριές

Γράφει η Μόνικα Σωτηριάδου
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η γιορτή καλαμποκιού στο όμορφο χωριό του Νομού Κιλκίς Σ.Σ. Μουριές. Οι οργανωτές προσέφεραν σε κατοίκους και επισκέπτες μια όμορφη και δροσερή βραδιά σε ρυθμούς παράδοσης που σκορπούσε το φιλόξενο περιβάλλον όπου επιλέχθηκε για να γίνει η εκδήλωση.

Το κεντρικό σημείο του χωριού είναι γεμάτο δέντρα, δεν υπάρχει πολύ τσιμέντο και το τοπίο γίνεται ακόμη πιο όμορφο κάτω από το επιβλητικό όρος Μπέλες.

Αξίζει να σημειωθεί η ουσία και το μύνημα που πρέπει να έχει κάθε είδους συγκέντρωση και δεν πρέπει να αφήνει τον κόσμο αδιάφορο.

Αυτό το πέτυχε ο Τοπικός πολιτιστικός σύλλογος το "Μπέλες" .

Η προβολή του καλαμποκιού δίνει αξία στον τόπο τους και στους ανθρώπους που το καλλιεργούν.

Ο χώρος της εκδήλωσης ήταν στολισμένος με καλαμπόκια, καθώς επικρατούσε μια όμορφη ατμόσφαιρα σε κλίμα παρέας να απολαμβάνουν το πανηγύρι με την ορχήστρα να συμπληρώνει την ξεχωριστή βραδιά.

Αξίζουν συγχαρητήρια στους κατοίκους και εθελοντές καθώς και στην διατήρηση του τοπικού συλλόγου που οργανώνει επίσημα την εκδήλωση.

Αξιοσημείωτη η παρουσία των παιδιών του χορευτικού τμήματος καθώς και όλα όσα ακούστηκαν για την ιστορία του καλαμποκιού που προβάλει το χωριό, δίνει δουλειά σε ανθρώπους που το καλλιεργούν και απλόχερα κάθε χρόνο μοιράζουν δωρεάν καλαμπόκια ψητά και βραστά σε φίλους και επισκέπτες.























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.