Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024

Τα νέα του υποψήφιου Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Κατρίνη (22/7/2024)

Δελτίο τύπου υποψηφίου προέδρου ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Κατρίνη
Ο κ. Ερντογάν προκαλεί, ο κ. Μητσοτάκης κάνει ότι δεν βλέπει και δεν ακούει
Η Κόρινθος ήταν ο επόμενος σταθμός των συναντήσεων και των συζητήσεων που διεξάγει με τους πολίτες, ο υπ. Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Κατρίνης.


Ο κ. Κατρίνης αναφέρθηκε στις προκλήσεις της Τουρκίας και του κ. Ερντογάν στην Κύπρο λέγοντας:

«Η παρουσία του Τούρκου προέδρου στα κατεχόμενα και κυρίως τα όσα είπε επιβεβαιώνουν ένα πράγμα: ότι μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να έχει βάλει στο ράφι το Κυπριακό αλλά η Τουρκία δεν πρόκειται να βάλει ποτέ στο ράφι την αναθεωρητική της ατζέντα.

Έχει ως στρατηγική επιλογή τη διχοτόμηση της Κύπρου, την κατάλυση της κυπριακής ΑΟΖ, την αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο, την διαρκή παραβίαση συνθηκών και κανόνων.

Και ο κ. Μητσοτάκης, μέχρι στιγμής, κάνει ότι δεν ακούει και δεν βλέπει. Προσποιείται ότι δεν καταλαβαίνει.

Γιατί κάποιοι για να κρατήσουν την Τουρκία στη Δύση και στο ΝΑΤΟ θεωρούν ότι πρέπει να δώσει κάτι η Ελλάδα. Για το ΠΑΣΟΚ που έχει ισχυρή πατριωτική διάσταση και συνείδηση, αυτό δεν είναι ανεκτό».

Αναφερόμενος στις εκλογές για την ανάδειξη νέου Προέδρου στο ΠΑΣΟΚ , ο κ. Κατρίνης επισήμανε ότι η δική του υποψηφιότητα έχει ξεκάθαρο πολιτικό στίγμα, έχει ως σημείο αναφοράς συγκεκριμένες πολιτικές που διαχωρίζουν το ΠΑΣΟΚ από συντηρητικές επιλογές και έχει ως στόχο τη δημιουργία μιας μεγάλης παράταξης, ενός κόμματος εξουσίας, που θα κυβερνήσει.

Έγινε εκτενής συζήτηση και αναφορά από τον κ. Κατρίνη για την ενίσχυση του ΕΣΥ, την αναζωογόνηση της υπαίθρου, την στήριξη των επαγγελματιών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την αντιμετώπιση των ακραίων συνθηκών καρτέλ που έχουν δημιουργηθεί στην ελληνική οικονομία και λεηλατούν το εισόδημα των πολιτών.

«Στις 6 Οκτωβρίου η δική μου πρόταση είναι μια επιλογή ρήξης και ελπίδας. Για να είμαστε περήφανοι που είμαστε ΠΑΣΟΚ. Για να επιστρέψει η Ελλάδα στους Έλληνες.

Πολλοί είναι αυτοί που θέλουν να ελέγχουν ή να απαξιώσουν τη διαδικασία για την εκλογή Προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Πολλοί είναι αυτοί που μιλάνε αλλά δεν λένε τίποτα.

Πολλοί είναι αυτοί που θέλουν να συντηρηθεί το σκηνικό διαρκούς φθοράς και παρακμής.

Εγώ είμαι εδώ για να μιλήσω με καθαρό λόγο.

Η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία που αποδοκίμασε τον κ. Μητσοτάκη στις ευρωεκλογές, αναζητά μια μεγάλη, αξιόπιστη δημοκρατική παράταξη που θα είναι η εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης.

Κόμματα διαμαρτυρίας, κόμματα καταγραφής, κόμματα που υπάρχουν για να συντηρούν ένα μικρόκοσμο κομματικής γραφειοκρατίας ή για να αποτελέσουν το δεκανίκι του κ. Μητσοτάκη, αφήνουν αδιάφορους τους πολίτες.

Ελπίδα και προοπτική μπορεί να υπάρχει μόνο με μια μεγάλη δημοκρατική παράταξη που θα είναι ικανή να κυβερνήσει, θα είναι κόμμα εξουσίας και όχι μικρομεσαίο κόμμα και θα συνιστά πραγματική απειλή για τον κ. Μητσοτάκη».

Στη συζήτηση του Μιχάλη Κατρίνη με τους πολίτες στην Κόρινθο κυριάρχησαν και θέματα τοπικού ενδιαφέροντος, με τον κ. Κατρίνη να αναφέρεται στην επέκταση του φράγματος Ασωπού, στην αντιμετώπιση του προβλήματος διάβρωσης των ακτών, στη στήριξη των αγροτών της περιοχής και στην ανάγκη αξιοποίησης του λιμανιού της Κορίνθου που πρέπει να αναπτύξει νέες υποδομές και υπηρεσίες.

Κάποιοι για να κρατήσουν την Τουρκία στη Δύση και στο ΝΑΤΟ, θεωρούν ότι η Ελλάδα πρέπει να δώσει κάτι. Αυτό δεν είναι αποδεκτό

«Η παρουσία του Τούρκου προέδρου στα κατεχόμενα και κυρίως τα όσα είπε επιβεβαιώνουν ένα πράγμα: ότι μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να έχει βάλει στο ράφι το Κυπριακό αλλά η Τουρκία δεν πρόκειται να βάλει ποτέ στο ράφι την αναθεωρητική της ατζέντα.

Έχει ως στρατηγική επιλογή τη διχοτόμηση της Κύπρου, την κατάλυση της κυπριακής ΑΟΖ, την αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο, τη διαρκή παραβίαση συνθηκών και κανόνων.

Και ο κ. Μητσοτάκης, μέχρι στιγμής, κάνει ότι δεν ακούει και δεν βλέπει. Προσποιείται ότι δεν καταλαβαίνει.

Κάποιοι για να κρατήσουν την Τουρκία στη Δύση και στο ΝΑΤΟ θεωρούν ότι πρέπει να δώσει κάτι η Ελλάδα», επισήμανε ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Κατρίνης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Ο κ. Κατρίνης, αναφερόμενος στο Κυπριακό και στις ελληνοτουρκικές σχέσεις τόνισε:

- Λύση δύο κρατών στην Κύπρο δεν είναι αποδεκτή.

-Το 1974 δεν έγινε ειρηνευτική επιχείρηση. Υπήρξε παράνομη εισβολή και κατοχή εδάφους μιας ανεξάρτητης χώρας. Η ιστορία δεν ξαναγράφεται.

-Οι σχέσεις της Τουρκίας με την Ευρώπη σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο συνδέονται με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Και η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να το καταστήσει αυτό σαφές.

-Το Διεθνές Δίκαιo, οι συνθήκες και το Δίκαιο της Θάλασσας δεν αποτελούν αντικείμενο ερμηνείας από κάθε κράτος ξεχωριστά. Η εφαρμογή τους είναι απόλυτη, δεσμεύει κάθε πολιτισμένο κράτος.

Τόνισε επίσης ότι «λύση του Κυπριακού με εγγυήτριες δυνάμεις που θα μπορούν να επεμβαίνουν στρατιωτικά κατά το δοκούν, δεν υπάρχει.

Ο ξένος παράγοντας πρέπει να αξιολογήσει ότι η συμπεριφορά της Τουρκίας σε ένα πλήθος ζητημάτων -(Λιβύη, Ουκρανικό, Αζερμπαϊτζάν - Αρμενία, Μεσόγειος με τουρκο -λιβυκο μνημόνιο)- συνιστά απειλή για το δυτικό σύστημα ασφαλείας.

Οφείλουν επίσης να αντιληφθούν ότι η παραμονή της Τουρκίας στο δυτικό στρατόπεδο δεν μπορεί να συνδεθεί με παραχωρήσεις και εκπτώσεις κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας.

Ο δε κ. Μητσοτάκης πρέπει να αντιληφθεί ότι η σοβαρότητα και η πολυπλοκότητα των ελληνοτουρκικών σχέσεων και του Κυπριακού τον υπερβαίνουν. Δεν μπορεί να τα διαχειρίζεται μόνος του, χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν.

Χρειάζεται ένα ενιαίο και αρραγές εθνικό μέτωπο που μπορεί να εκφραστεί με σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών αλλά και κοινή συνάντηση με τη συμμετοχή της κυπριακής ηγεσίας και των πολιτικών δυνάμεων των αδελφών μας Κυπρίων.

Ναι στη δικοινοτική ομοσπονδία, αρκεί να είναι λειτουργική και όχι ετεροβαρής.

Και βέβαια δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία με παραμονή τουρκικών στρατευμάτων στο νησί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.