Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024

Κιλκισίου Βαρθολομαίος: Η Εκκλησία συνεχίζει το έργο των Προφητών

Τον ένσαρκο άγγελο, των Προφητών η κρησπίς, τον δεύτερο Πρόδρομο της παρουσίας Χριστού Προφήτη Ηλία τον ένδοξο εόρτασε με ευλάβεια και πανηγυρικά η ακριτική Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου.

Μικροί και μεγάλοι προσκυνητές προσήλθαν στη χάρη του μεγάλου Προφήτου της Εκκλησίας στο ομώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο που βρίσκεται στην περιοχή "Σαλάτς" της πόλης του Κιλκίς, το εσπέρας της Παρασκευής 19 Ιουλίου 2024, για να μετάσχουν του εόρτιου Αρχιερατικού Εσπερινού χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πολυανής Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίου, πλαισιουμένου υπό του Πρωτοσυγκέλλου Παν. Αρχιμ. π. Επιφανίου Θεοδωρίδη, του Παν. Αρχιμ. π. Βαρθολομαίου Τασιούλη, του Αρχιδιακόνου π. Φιλοθέου Τσαμπαζάκη και του Διακόνου π. Μεθοδίου Γεωργιάδη.

Πλήθος κόσμου και παρά τον καύσωνα με επικεφαλής τον Δήμαρχο Κιλκίς κ. Δημήτριο Κυριακίδη συμμετείχε στις Ιερές Ακολουθίες προς τιμήν του μεγάλου αυτού Προφήτου της Παλαιάς Διαθήκης, ο οποίος προανήγγειλε την έλευση του Χριστού στη Γη, 816 χρόνια πριν από τη γέννησή Του.

Στην προσλαλιά του ο σεπτός Ποιμενάρχης του Κιλκίς αναφέρθηκε στην θαυμαστή ζωή του Προφήτου Ηλιού, υπογραμμίζοντας τον αγώνα του εναντίον της κρατούντων της εποχής εκείνης για την επιβολή της θυσίας στα είδωλα. Μέσα στον έλεγχο που άσκησε, τους έδωσε την ευκαιρία αφενός μεν να μετανοήσουν, αφετέρου δε να θυμηθούν ότι ο Θεός είναι Ένας που τους οδηγεί στην αρετή και στην κοινωνία μαζί Του!

Ο Προφήτης Ηλίας, τόνισε ο Σεβασμιώτατος, όπως όλοι Προφήτες, ελέγχει και καθοδηγεί, καθοδηγεί και νουθετεί αλλά και ενδυναμώνει εν Θεώ τους πιστεύοντες σε Αυτόν. Αυτό το έργο κρατά το νου και την καρδιά κοντά στο Θεό! Και αυτό το έργο των Προφητών συνεχίζει σήμερα η Εκκλησία μας, δηλαδή, καθοδηγεί, νουθετεί, ενδυναμώνει εν Χριστώ και δίνει ευκαιρίες μετάνοιας και κοινωνίας με τον Θεό.

Ειδική αναφορά έκανε όμως και στην μαρτυρική Κύπρο, με αφορμή την συμπλήρωση 50 χρόνων από την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο.

Τέλος, να σημειωθεί ότι στον εόρτιο Εσπερινό στο Παρεκκλήσιο του Κιλκίς παρέστησαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Συντεχνίας Αρτοποιών ν. Κιλκίς «Προφήτης Ηλίας» με επικεφαλής τον Πρόεδρο της κ. Νικόλαο Χατζηεφραιμίδη, που τιμούν τον Προφήτη ως προστάτη τους και προσφέρουν κάθε χρόνο την αρτοκλασία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.