Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 9 Μαΐου 2023

Τα νέα της Περιφερειακής Ανότητας Κιλκίς (9/5/2023)

Υπογραφή σύμβασης από τον Αντιπεριφερειάρχη για την εκτέλεση εργασιών αποκατάστασης εσωτερικής οδοποιίας στο Γ. Ν. Κιλκίς
Τη σύμβαση με την οποία ανοίγει ο “δρόμος” για την εγκατάσταση αναδόχου ο οποίος θα εκτελέσει σειρά εργασιών για την αποκατάσταση της εσωτερικής οδοποιίας στο Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς, υπέγραψε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, Ανδρέας Βεργίδης και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας “ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ ΣΟΛΟΜΩΝ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ”.

Πρόκειται ουσιαστικά για τη συνέχεια της προγραμματικής σύμβασης που είχε υπογραφεί το 2022 και προέβλεπε σειρά ενεργειών από την πλευρά της Π.Ε. Κιλκίς, τις οποίες εκτέλεσε με συνέπεια και εντός του οριζόμενου χρονοδιαγράμματος η Υπηρεσία Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Κιλκίς.

Οι ενέργειες αυτές, μία καθοριστική παράμετρος για την πορεία εξέλιξης της διαδικασίας και την “μετάβασή” της στο τελικό στάδιο- με στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας στην κίνηση και μετακίνηση ασθενών, επισκεπτών, οχημάτων και ασθενοφόρων - αφορούσαν

➙ τη σύνταξη/έγκριση των τευχών δημοπράτησης,

➙ τη διενέργεια των διαδικασιών ανάθεσης και επιλογής αναδόχου σύμφωνα με τη νομοθεσία Δημοσίων Συμβάσεων καθώς και

➙ την υπογραφή της σχετικής σύμβασης εκτέλεσης του έργου.

Την επίβλεψη των εργασιών θα έχει η Υπηρεσία Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Κιλκίς.

«Αξιοποιούμε στο μέτρο του δυνατού και των αρμοδιοτήτων μας τα διαθέσιμα μέσα για να δίνουμε λύσεις σε ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών » υπογράμμισε ο κ. Βεργίδης, έπειτα από την υπογραφή της σύμβασης παρουσία του αναπληρωτή προϊσταμένου της Υπηρεσίας Τεχνικών Έργων Νίκου Γρηγοριάδη και στελεχών της Υπηρεσίας.

Οι εργασίες που θα εκτελεστούν είναι:

Φρεζάρισμα σε μία ή δύο στρώσεις, ανάλογα με το βαθμό φθοράς, του υφιστάμενου οδοστρώματος σε τμήματα που παρουσιάζουν φθορές.

Ασφαλτική συγκολλητική επάλειψη επί της φρεζαρισμένης επιφάνειας.

Κατασκευή ασφαλτικής ισοπεδωτικής στρώσης στα τμήματα που απαιτείται και κατασκευή τάπητα κυκλοφορίας με χρήση τροποποιημένης ασφάλτου.

Επισκευή ρείθρων στα σημεία που απαιτείται

Τακτοποίηση (ανύψωση ή ταπείνωση) στάθμης καλυμμάτων φρεατίων και σχαρών υδροσυλλογής στα τμήματα που θα γίνει ασφαλτόστρωση.

Κατασκευή διαγράμμισης 

Η συνολική δαπάνη του έργου διαμορφώνεται στο ποσό των 70.680,00 ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, η οποία διαθέτει τους απαραίτητους πόρους για την χρηματοδότηση των εργασιών, που προέρχονται από το Πρόγραμμα Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ).

Η συνολική προθεσμία περαίωσης των εργασιών είναι 06 μήνες και αρχίζει από την υπογραφή της σύμβασης αυτής, με ημερομηνία περαίωσης την 07/11/2023.-

- Παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη
Ανδρέα Βεργίδη και των περιφερειακών συμβούλων Νατάσας Σωτηριάδου και Γενοβέφας Ναβροζίδου, πραγματοποιήθηκαν σήμερα, στο Κιλκίς, οι εκδηλώσεις που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς για τον εορτασμό των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού.

Ο Αντιπεριφερειάρχης παρέστη στην Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και στην επιμνημόσυνη δέηση και κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Ηρώων και Πεσόντων στο νέο δημοτικό πάρκο.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Ταξίαρχος ε.α Σπυρίδων Τσερτσίδης, μέλος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Κιλκίς.

Σε δήλωσή του, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης υπογραμμίζει: «Τιμούμε σήμερα τους Εθνικούς Αγώνες και την Εθνική Αντίσταση κατά του ναζισμού και του φασισμού, τους πολεμιστές, τους αγωνιστές, τους νεκρούς και τα θύματα του αγώνα του ελληνικού λαού εναντίον των εχθρικών στρατευμάτων κατοχής.

Ο ελληνικός λαός προέβαλε σθεναρή και εμβληματική αντίσταση και υπέστη ανηλεή αντίποινα, εξόντωση, εκτελέσεις, πείνα και δυστυχία.

Η σημερινή ημέρα συνδέεται με μια περίοδο της σύγχρονης Ιστορίας καθοριστική για την ανθρωπότητα. Η ιστορία μάς διδάσκει ότι οι Δημοκρατίες χρειάζονται συνεχή προσοχή και αγώνα. Μας διδάσκει, επίσης, ότι, η αλληλεγγύη και η ενότητα μπορούν- όπως έχει αποδειχθεί - να νικήσουν τον “ιό” του φασισμού και του ναζισμού, που μολύνει τη Δημοκρατία και τις κοινωνίες μας.

Καταδικάζουμε και αντιστεκόμαστε σε κάθε μορφή μισαλλοδοξίας, σε κάθε απειλή που πλήττει τις αξίες της ελευθερίας, της ισότητας, της αλληλεγγύης. Ενωμένοι και αποφασιστικοί, μπορούμε να διασφαλίσουμε ένα καλύτερο και πιο δίκαιο μέλλον για όλους.

Η μνήμη των αγώνων του λαού μας για την Ελευθερία, μάς γεμίζει υπερηφάνεια και παραμένει ζωντανή, διαρκής παρακαταθήκη αξιών στην πορεία του λαού μας».

Στις εκδηλώσεις για την 106η επέτειο της ιστορικής μάχης του Ραβινέ, στο χωριό Χαμηλό, παρέστη ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, Ανδρέας Βεργίδης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης παρακολούθησε τη δοξολογία στον Ιερό Ναό Υψώσεως Τιμίου Σταυρού, την επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο του Μνημείου όπου και κατέθεσε στεφάνι.

«Τιμούμε τη μνήμη των ηρωικά πεσόντων, αναλογιζόμενοι ότι θυσίασαν τα πάντα για να υπερασπιστούν τη Μακεδονία και τις αξίες που εκπροσωπούσαν» δήλωσε ο κ. Βεργίδης, προσθέτοντας: « Η ανθρώπινη αυτή θυσία και η αφοσίωση στις αξίες και τα ιδανικά, αναπόσπαστο κομμάτι της ταυτότητάς μας, δεν μπορεί να αγνοηθεί ή να λησμονηθεί. Αντίθετα, οφείλουμε να τιμούμε τη μνήμη τους και να αναγνωρίζουμε την αξία της ζωής και της ελευθερίας».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.