Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023

Η ζωή στο χωριό Πεδινό του Κιλκίς

Γράφει η Μόνικα Σωτηριάδου
Μεγάλο ενδιαφέρον υπάρχει από οικογένειες που θέλουν να κατοικήσουν στο χωριό Πεδινό Κιλκίς. Καθημερινά σχεδόν το θέμα κυριαρχεί σε πηγαδάκια των κατοίκων με το ευχάριστο νέο και πρόθυμοι να βοηθήσουν ρωτώντας ποιος νοικιάζει και ποιος πουλάει οικόπεδο, σπίτι. Είναι γνωστό λόγω της μεγάλης απώλειας ηλικιωμένων ατόμων πολλά όμορφα σπιτάκια έχουν αδειάσει και δυστυχώς είναι αρκετά . 

Σε πρόσφατη βόλτα καταγραφή εντοπίστηκαν περίπου 60 άδεια σπίτια τα όποια διαθέτουν μεγάλες αυλές δέντρα και μια εικόνα μελαγχολίας. Για όσους ενδιαφέρονται σε λίγες μέρες θα γίνει ανάρτηση στην σελίδα με πληροφορίες και φωτογραφίες των σπιτιών αυτών. Αξίζει να τονίσουμε τα προνόμια του χωριού, που είναι μια άψογη οργάνωση στον τρόπο ζωής των κατοίκων και εξελίσσονται με την βοήθεια των μεγάλων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται και προσφέρουν θέσεις εργασίας. 

Το χωριό διαθέτει Κοινότητα, Εκκλησία, Δημοτικό σχολείο, νηπιαγωγείο, φαρμακείο, παντοπωλείο που εξυπηρετεί σε όλα τα είδη πρώτης ανάγκης, δύο φούρνους με τέλειες λιχουδιές, λογιστικό γραφείο, κομμωτήριο, προσεχώς ταβέρνα, καφενεία ,μαγαζί είδη δώρων και ρούχων, πολλά τοπικά προϊόντα, και μια πλούσια πολιτιστική δραστηριότητα η οποία προβάλεται καθημερινά όχι με στόχο τον εντυπωσιασμό αλλά την μεταφορά της προσπάθειας για το "καλό" και όχι το δυσάρεστο και το αδιάφορο.

Σε εξέλιξη επίσης είναι αρχαιολογική ανασκαφή υποσχόμενη πολλά και επίσης μοναδικό προνόμιο πανελλαδικά η ονοματοδοσία δρόμων στους παγκόσμιους οδικούς χάρτες Google. Τελειώνοντας την μικρή περιγραφή τονίζουμε την μεγάλη ανάγκη στην διατήρηση του Δημοτικού Σχολείου που κατάφερε να αντέξει και συνεχίζει.

Το σχολείο έχει μια θετική ενέργεια που περνάει στα παιδιά την γνώση μέσα από τις αξίες της ηρεμίας της φιλίας της επικοινωνίας με τα γνωστά αποτελέσματα. Όλα τα παιδιά που αποφοίτησαν από το Δημοτικό σχολείο Πεδινού σήμερα διαπρέπουν και σε παγκόσμιο επίπεδο και σε θέσεις που μας κάνουν περήφανους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.